Anasayfa Haber Windows XP’den Windows 7’ye geçiş rehberi

Windows XP’den Windows 7’ye geçiş rehberi

Windows XP’den Windows 7’ye geçiş rehberi

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 7 uzun zamandan beri aramızda. Üstün performansı, yenilikçi özellikleri, verimli çalışmanızı sağlayan yapısı ve göz alıcı görselliğiyle Windows 7, daha 1 yaşını doldurmadan herkesi kendine hayran bırakmış durumda.

2002’de çıkan Windows XP için Microsoft’un sunduğu destek hala devam etmesine karşın sistemin sahip olduğu açıklar ve oluşturduğu güvenlik riskleri dolayısı ile Windows 7’ye geçiş Microsoft tarafından özellikle tavsiye edilmekte.

Hazırladığımız bu rehber sayesinde Windows XP’deki verilerinizi kolayca Windows 7’ye aktarabileceksiniz. Windows 7’nin Windows Vista’nın 3 yıldır oturmuş sürücü ve yazılım desteğini arkasına almasından dolayı sürücüler (Vista sürücüleri), yazılımlar ve oyunlar yeni sistemle genel olarak sorunsuz ve uyumlu çalışmakta. Bununla beraber sistemin sunduğu 64 Bit desteğinin sayesinde bu uygulamaların birçoğu XP ve Vista’ya göre daha performanslı çalışmaktalar.

Windows 7’nin dizüstü bilgisayarlar için de gelişmiş güç tarsarrufu seçenekleri de mevcut. Üreticilerin de sürücülerini yayınlamalarıyla beraber Windows 7 yüklü dizüstü bilgisayarlar Vista ve XP yüklü olanlara oranla daha performanslı çalışıyor ve daha az pil tüketiyorlar.

Siz de aşağıdaki rehber sayesinde 2002 yılında çıkmış olan XP işletim sisteminden sürücüleri dahi otomatik yükleyen ve güncelleyen Windows 7’ye geçiş yapabilirsiniz.
Bu yöntem ile aşağıdakilerin hepsini yeni bilgisayarınıza aktarabilirsiniz:

  • Fotoğraflar, müzikler,  videolar, belgeler,  e-postalar ve kişiler dahil bütün dosyalar ve klasörler.
  • Kullanıcı hesapları ve kullanıcı hesabı ayarları.
  • Uygulama ayarları ve uygulamalara ait seçenekler.
  • Kayıf defterinde yer alan Windows’a özgü birçok  tercihler.

Adım adım Windows XP’den Windows 7’ye Kolay Geçiş Rehberi:
1- İlk olarak Windows 7 kurulum DVD’sini bilgisayarınıza takın.

2- Otomatik yükleme penceresini kapatın ve Bilgisayarım‘a girin.

3- DVD sürücüye sağ tıklayıp Aç komutunu verdikten sonra DVD içerisindeki Support\Migviz klasörüne girin ve buradaki migsetup.exe programını çalıştırın.

4-  Açılan pencereden “Next” diyerek bir sonraki adıma geçin.

5- Bu işlem için bir USB Bellek veya taşınabilir sabit disk kullanacak iseniz “An external hard disk or USB flash drive” seçeneğine tıklayın.

6- Bir sonraki adımda ise “This my old computer” seçneğini seçtikten sonra yazılım aktarılacak dosyaları belirleyecek ve aktarmak istediklerinizi seçmenize izin verecektir. “Customize” seçneğine, oradan da “Advanced”a tıklayarak aktarılacak dosyalarınızı belirleyebilirsiniz.

7- Dosyalarınızı belirledikten sonra yine “Next” diyerek bir sonraki adıma geçebilir ve burada isterseniz aktaracağınız dosyalarınız bir şifre atayabilirsiniz.

8- Şifreyi girip “Save” butonuna tıkladıktan sonra aktarılacak dosyaları kaydedeceğiniz USB belleğin içini veya taşınabilir sabit diskinizi göstermeniz gerekiyor.

9-  Yedekleme işlemi bittikten sonra iki defa “Next”e basın ve ardından da “Close”a basarak yazılımı sonlandırabilirsiniz.

10- İşlem bitiminde bütün aktaracaklarınız tek bir dosya halinde az önce belirlediğiniz yere kaydedilecektir.

Tüm bu işlemlerden sonra artık rahatça Windows 7 kurabilirsiniz. Windows 7 kurulumu bittikten sonra dosyalarınızı ve ayarlarını nasıl geri getireceğinizi ise aşağıdaki adımları takip ederek öğrenebilirsiniz:
1- Start/Başlat>All Programs>Accessories>System Tools>Windows Easy Transfer yolunu izleyerek yazılımı yeniden çalıştırın ve ilk rehberdeki 4. ve 5. adımları uygulayın. 6. adımda farklı olarak “This is my new computer” seçeneğine tıklayın.
2- Easy Transfer ile daha önceden yedeklmeiş olduğunuz dosyayı seçip açın.
3- Son olarak aktarmak istediklerinizi seçinve “Next” diyerek işlemi başlatın. Artık seçtiğiniz bütün ayarlar ve dosyalar sorunsuz bir biçimde Windows 7’ye aktarılacaktır.

Windows 7’ye geçmeden önce bilgisayarınızın hazır olup olmadığını öğrenmek için ise Windows 7 Yükseltme Danışmanı’nı kurup çalıştırabilirsiniz.
Yukarıda anlatılan bütün işlemler Windows Vista’ya geçişte de uygulanabilir.