Anasayfa Oyun Super Mario: Büyük karakter hakkında tarihten başlıklar

Super Mario: Büyük karakter hakkında tarihten başlıklar

Super Mario: Büyük karakter hakkında tarihten başlıklar

80ler

1985 – Super Mario Bros, Japonya’da NES (Nintendo Entertainment System) konsolundaki çıkışını gerçekleştirdi. Mario’nun ilk büyük macerasıydı. Oyun, tüm zamanların en çok satan video oyunları listesine girdi. Tek başına 40 milyon kopyadan fazla sattı. Bugün, Super Mario serisi dünyada 240 milyon kopyadan fazla satarak tüm zamanların en çok satan video oyun serisi olmuştur.

1988 – Mario göklerde! NES için çıkan Super Mario 3 oyununda, Mario Tanooki kıyafeti ve daha bir çok eğlenceli kıyafet ile uçma özelliğine kavuşmuştu.

1989 – Game Boy ile beraber Super Mario Land satışa çıktı. Böylece Mario dünyadaki en popular el konsolunda ilk oyununa kavuştu

90lar

1990 –Super Nintendo Entertainment System (SNES) konsoluna çıkan Super Mario World oyunu ile serinin takipçileri sevimli dinazor Yoshii le tanıştılar. Yoshi, Mario için maceralarında yardımcı, harika bir arkadaş haline geldi.

1993 – Tüm Mario klasiklerinin bir koleksiyon altında toplandığı Super Mario All Stars SNES için satışa çıktı

1996 – Mario 3D oldu! Nintendo 64 konsoluna çıkan Super Mario 64 oyunu ile Mario 3 boyutlu bir çevreye sahip oyunda 360 derece hareket kabiliyetine sahip ilk video oyun karakteri oldu

Mario Tarih Çizelgesi

2001

Mario’nun Super Mario Advance serisi Game Boy Advance’de satışa çıktı

2002

Nintendo Gamecube konsoluna çıkan Super Mario Sunshine ile Mario Nintendo Gamecube konsoluna ilk çıkışını  yaptı. Mario’ya bu oyun ile eşi görülmemiş bir hareket özgürlüğü kazandırıldı.

2003

Gameboy Advance ile el konsolunda çıkışını yaptı. Bu efsanevi oyun tamami ile Game Boy Advance’e uygun olarak yeniden geliştirilmişti.

 

 

 

2006

New Super Mario Bros. Nintendo DS el konsoluna çıktı ve dünya çapında 22.49 milyon kopyalık satış başarısı yakaladı.

2007

Super Mario Galaxy (Wii) oyunu ile Mario’nun macerası galaksiye taşındı. Mario’nun bu sefer ki 3D macerası, platform oynanışını farklı yerçekimi değişkenleri ve 3 boyutlu gezegen formatındaki platform tasarımları ile  bir adım öteye götürdü.

2009

New Super Mario Bros Wii, Nintendo Wii konsolunda çıkışını yaptı. Super Mario serilerinin tarihinde ilk defa klasik 2D Mario macerasını oyunculara 4 kişiye kadar beraber  veya birbirleri ile mücadele ederek oynama seçeneği sunuldu.

 

2010

Super Mario Galaxy 2 ile Mario yeniden galaksiler arası maceraya atıldı. Mario’nun kardeşi Luigi olarak oynanabilen bölümler haricinde Mario’nun yol arkadaşı sevimli dinazor Yoshi’de klasik olmaya aday Super Mario Galaxy 2 oyununda yerini aldı.