Anasayfa Haber Everest Öldü, Yaşasın AIDA64

Everest Öldü, Yaşasın AIDA64

Everest öldü, yaşasın AIDA64! İşte FinalWire: Sistem özelliklerinizi keşfetme zamanı geldi…

Söz konusu bilgisayar bileşenleri hakkında bilgi vermek olduğunda piyasadaki kuşkusuz en gelişmiş yazılım olan Everest, üretici firma Lavalys’in ikiye ayrılmasından sonra  AIDA64 olarak isim değiştirdi. FinalWire Ltd. olarak kurulan yeni firma, AIDA64 Extreme Edition 1.00’ı piyasaya sürdüğünü açıkladı.

Everest’in aksine daha gelişmiş testler yapabilen AIDA64 Extreme Edition, 64-Bit işlemci ve bellek testlerinin yanında çok daha gelişmiş bir 64-Bit sistem kararlılık testini de beraberinde getiriyor. Tüm bunların yanında Everest’e göre çok daha geniş bir aygıt veritabanı da yeni AIDA64 Extreme Edition ile bilikte kullanıcılara sunuluyor.

Solid-state desteği

AIDA64, Everest’in eksiklerini de kapatarak 300 adet SSD diske destek sunuyor ve toplam desteklenen aygıt sayısını 115,000’e çıkarıyor.  Bununla birlikte yazılım, standart ATA arabirimi tespitinin yanında sistemdeki SSD diskin flash hafıza tipi, kontrolcüsü, fiziksel boyutları ve veri performans hızı hakkında da bilgi verebiliyor. Indilinx, Intel, JMicron, Samsung ve  SandForce kontrolcüye sahip SSD disklerin sağlık durumunu gösteren SMART verilerini okuyabilmesi de yazılımın dikkat çeken bir başka özelliği.

Everest’ten geçiş

Halihazırda Everest lisansı olan kullanıcılar, 20 Kasım 2010’a kadar bu lisanslarını AIDA64 lisansına çevirebilecekler. Bu konuda ayrıntılı bilgi veren firmanın ilgili sayfasına buradan ulaşılabilir.

Dowload: AIDA64 Extreme Edition

  • 64-bit benchmark’lar & 64-bit Sistem kararlılık testleri
  • SSE2 & SSSE3 optimizasyonlu Hash puanlması
  • SSD’ye özgün SMART disk sağlık durumu veritabanı
  • İnce ayar destekli alarm modülü
  • DIMM termal algılayıcı, QST 2.0, Koolance TMS-200 desteği
  • En son grafik teknolojilerine destek