Anasayfa Haber Norton Internet Security ve Norton Antivirus 2011 ile etkin koruma

Norton Internet Security ve Norton Antivirus 2011 ile etkin koruma

İndirin: Norton™ Internet Security 2011

Norton, tehdit saptama oranında pazarın en yüksek puanını alan ve en hızlı performans değerlerini sergileyen güvenlik çözümlerini kullanıcılarla buluşturuyor.

Dünya genelinde kullanıcıların %65’inin siber suç[1] aktivitelerinin kurbanı olması, saldırılara karşı en kapsamlı ve en etkin koruma çözümü arayışını geçmişe oranla çok daha önemli bir boyuta taşıdı. Dennis Labs[2] tarafından gerçekleştirilen yeni bir testte %100 koruma puanı almayı başaran tek güvenlik seti Norton Antivirus ve Norton Internet Security (Norton İnternet Güvenliği) çözümlerinin 2011 versiyonlarının kullanıcıların erişimine hazır olduğu Symantec Norton tarafından duyuruldu. Norton ekibi, siber suçlara karşı açılan savaşta pazarın en hızlı ve en etkin performanslı güvenlik ürünlerini tasarlamak üzere pazara liderlik eden performans ve koruma kriterlerinin de ötesinde bir mühendislik çalışması yürüttüler. Bu çalışmaların yanı sıra Norton, sahte antivirus ve “scareware” uygulamalarının yok edilmesi için tasarlanmış Norton Power Eraser’ı da kullanıcıların faydalanacakları yeni bir araç olarak pazara sundu.

Norton Her Zaman Daha Fazlasını Sunar: Koruma, Performans ve Diğer Araçlar

Yeni özellikler, daha yüksek performans için yapılan düzenlemeler ve 2011 çözümleri ile birlikte ya da ayrı olarak kullanabilecek yeni araçlarla birlikte Norton 2011 çözümleri, siber saldırganlara karşı kullanıcıları “kurban” olmaktan kurtarmayı vaat eden güvenlik pazarı rekabeti içinde “daha fazlasını sunmaya” her zamanki gibi devam ediyor.

 

Koruma:

Dennis Labs’tan gelen yeni üçüncü parti test verilerine göre Norton, gerçek dünya tehditleri saptama testlerinde ilk sırada yer alan çözüm olmasının yanı sıra, %100 koruma puanını alan tek üretici olarak da prestijine güç katıyor.  Dennis Labs, Anti-Malware Testing Standards Organization (AMTSO) – Zararlı Kodlara Karşı Test Standartları Organizasyonu tarafından incelenen ve %100’lük bir oranla uygun ve güvenilir bulunan gerçek dünya güvenlik testi yöntemini kullanıyor. Buna ilaveten, AV-Test.org[3] tarafından yürütülen bir başka test sonucuna göre ise Norton 2011 çözümleri, tehdit saptama ve iyileştirme alanındaki rekabetçi 12 güvenlik sunumu ile liderliğini sürdürüyor.Norton ayrıca, bağımsız güvenlik test organizasyonu AV-Comparatives[4] tarafından yürütülen incelemelerde hem saptama hem de iyileştirme alanlarında en yüksek puanları alan üretici firma oldu.

Norton 2011 çözümlerinin gelişmiş özellikleri, benzersiz koruma fonksiyonaliteleri sunuyor:

  • İtibara Dayalı Güvenlik (Reputation Based Security): Yeni zararlı kod aktivitelerini tanımlamak ve durdurmak üzere, ne zaman ve nerede ne tür programların tasarlandığını sürekli kontrol eder.
  • Yeni Proaktif Performans Uyarıları ile Birlikte System Insight 2.0: Çalışan tüm uygulamaları izler. Eğer herhangi bir program sistem kaynaklarını haddinden fazla kullanıyor ise ya da herhangi bir yavaşlamaya sebep oluyorsa, kullanıcıların o bilgisayar performansını artırmak için değişikler yapmalarını sağlamak üzere proaktif olarak uyarılar gönderir.  
  • Download Insight 2.0: Pazardaki en etkin bir itibar-tabanlı koruma fonksiyonalitesi ile PC’ye indirilen her dosyayı çalıştırılmadan önce güvenlik açısından denetler.
  • SONAR 3: Norton 2011’e davranışsal güvenliğin yeni bir boyutunu taşıyan SONAR ile diğer güvenlik denetimlerinden kaçmayı başarabilen yeni tehditlere karşı doğru “sıfır-gün” koruması sağlanır. Geliştirilmiş sınıflandırma teknikleri sayesinde SONAR 3, şüpheli yazılımları tanımlar ve otomatik olarak kullanıcı adına inisiyatif kullanır.
  • Norton Ön-yüklemeli Kurtarma Aracı (Norton Bootable Recovery Tool): Sistemin olası bir rootkit ya da zararlı kod tarafından ele geçirilmesi halinde bilgisayarın tekrar başlatılmasının imkansız hale geldiği durumda Norton kullanıcılarının PC’lerini güvenli biçimde yeniden başlatabilmelerini sağlar. Bu yılın bir yeniliği olarak sunulan Norton Bootable Recovery Tool, en hızlı ve en kolay şekilde bir CD/DVD/USB ön yüklenebilir cihazını otomatik olarak oluşturur. Norton Bootable Recovey Tool hakkında daha detaylı bilgi almak ve indirmek için linki tıklayınız.

 

Performas

Norton Internet Security 2011 pazar lideri koruma fonksiyonlarına ek olarak, dünyanın en hızlı ve en iyi performanslı çözümleri olarak da prestijini sürdürüyor. PassMark Software[5] den gelen yeni üçüncü parti test sonuçlarına göre Norton Internet Güvenliği 2011, en itibarlı güvenlik çözümü olarak tanımlanmasının yanı sıra, güvenlik çözümleri arasında da en iyi performans değerleri sergileyerek performans açısından da ilk sırada yer aldı.

  • Norton Internet Güvenliği 2011, PassMark puanlamasında rakiplere oranlara %65 daha iyi performans sergiledi.
  • Norton Internet Güvenliği 2011, rakiplerine oranla %61 oranında daha hızlı tarama performansı sergiledi
  • Norton Internet Güvenliği 2011, 41 saniye ile kurulumu en hızlı gerçekleşen çözüm oldu.

Norton Internet Güvenliği 2011 bunlara ilaveten, internet tarama, fotoğrafların ya da dokümanların bir yerden bir başka yere taşınması gibi günlük PC aktivitelerinde de rakiplerini geride bırakan performans değerleri ortaya koydu. Norton 2010 ile kıyaslandığında, Norton’un yeni çözümlerinin internet tarama işlemlerinde %25, dosya kopyalama işlemleri sırasında da %60 dolaylarında sistem üzerinde daha düşük etki yarattığı gözlemlendi.

Norton’un Yeni Görünüşü

 

Norton 2011’in yeni kullanıcı ara yüzü; güvenlik kontrolleri, ayarlar ve bir bilgisayarın koruması ile ilgili tüm verileri organize ederken, yeniden tasarlanmış okunması kolay ekranı sayesinde performans değerlerine ilişkin bilgilere de kolayca erişiliyor. Bu senenin bir yeniliği olarak sunulan Norton Koruma Haritası (Norton Protection Map), ise Norton tarafından tanımlanan en yeni tehditlerle ilgili bilgileri içeriyor ve  kullanıcılar için önemli bir koruma bileşeni olarak görev yapıyor. Kullanıcılar,  Norton Online Backup, Norton Online Family ve Norton Safe Web[6] gibi web tabanlı Norton hizmetlerine tek bir tıklama ile erişirken, buralardan önemli verilere kolaylıkla ulaşabiliyor.

Fiyatlandırma ve Erişim

Norton Internet Güvenliği 2011 ve Norton Antivirüs 2011, Ekim ayı itibariyle tüm perakende satış noktalarında kullanıcıların erişimine sunulacak. Tek kullanıcılı Norton Internet Security’nin raf fiyatı 54 dolar +KDV iken, tek kullanıcılı Norton Antivirüs’in raf fiyatı ise 36 dolar +KDV olarak belirtilmiş olup, Symantec güncellemeleri ve çözümü kullanmak üzere bir yıllık hizmet aboneliği bu fiyatlara dahildir.

Norton 2011 çözümleri; Hizmet Paketi 2 (Service Pack 2) ve/veya üzeri güncellemeler dahil olmak üzere Microsoft Windows XP (32-bit) Home/Professional/Tablet PC/Media Centrer,  Microsoft Windows Vista (32-bit and 64-bit) ve Microsoft Windows 7 (32-bit and 64-bit)‘nin Starter/HomeBasic/Home Premium/Business/Ultimate sürümlerini desteklemektedir.

Norton Internet Güvenliği ve Norton Antivirus 2007 ya da daha sonraki sürümlerin kullanıcıları, geçerli bir ürün aboneliği ile abone hizmeti modeli sayesinde en son ürün güncellemelerini kullanabilir durumdadır. Daha fazla bilgi için Norton Update Center (Norton Güncelleme Merkezi)’ni ziyaret edebilirsiniz http://updatecenter.norton.com..

Norton 2011 Kaynak Linkleri:

  • Norton Cybercrime Report: The Human Impact
  • PassMark Software raporu: http://www.passmark.com/avreport
  • Dennis Labs raporu: http://www.dennistechnologylabs.com/reports/s/a-m/symantec/DTL_PCVP2011_SYMC.pdf
  • AV-Test raporları:
    • http://community.norton.com/norton/attachments/norton/forum_feedback/3371/1/Real_World_Testing_Report.pdf
    • http://community.norton.com/norton/attachments/norton/forum_feedback/3371/2/Remediation_Testing_Report.pdf

Symantec’in sunduğu Norton Çözümleri Hakkında

Symantec’in Norton çözümleri kullanıcıları, antivirus, anti-spyware ve phishing protection gibi teknolojiler ile siber ataklara karşı korurken, sistem kaynakları üzerinde  çok az yük yaratıyor. Symanytec ayrıca, çevrim-içi yedekleme(online backup), PC ayarlama (PC tuneup), ve ailelerin çevrim-içi aktivitelerde güvende olmasına (family online safety) yönelik hizmetler de sunuyor.


[1] Kaynak: Norton Cybercrime Report: The Human Impact Eylül. 2010

[2] Kaynak: Dennis Technology Labs Report, ““PC Virus Protection 2011”, Ağustos 2010

[3] Kaynak: AV-Test GmbH report, “Real World Testing Report”, Aug 2010.

[4] Kaynak: AV Comparatives reports: “Whole Product Dynamic Test” ve “Removal Test

[5] Kaynak: Tarama hızına dayanrak yapılan ”en yüksek hız” ve 14 kriter testinin bir kombinasyonuna dayanarak yürütülen “en iyi performans göstergesi” testleri düzenli PC kullanımı esasına göre yürütülmüştür.  PassMark Software report, “Consumer Antivirus Performance Benchmarks” (2011), Ağustos 2010.

[6] Norton Antivirus 2011 kullanıcı ara yüzü Norton Online Backup ve Norton Activity Map erişimine imkan hazırlayan özellikler içeriyor.