Anasayfa Haber PS3 Firmware 3.55 de kırıldı

PS3 Firmware 3.55 de kırıldı

Sony’nin bütün açıkları kapatıp Hacker’lardan bir adım öne geçmeyi umduğu en son Firmware sürümü 3.55 de kırıldı.

Fail0verflow grubunun söz verdiği gibi bulduğu açıkları yayınlamasından sonra harekete geçen diğer Hacker’lar , PS3’ün donanımını tamamen kontrol altına alıp Firmware PKG dosyalarının şifrelerini cihazın kendi kendine kırmasını sağladılar. Daha sonra şifresi kırılan Firmware dosyalarının içinden çıkan anahtarlar vasıtası ile de yeni 3.55 Firmware sürümü, PS3’e gerek kalmadan Linux üzerinden kırıldı.

İşlemleri için artık PS3’e gerek bile duymayan Hacker’lar, Firmware sürümlerini kırmak için Windows altında çalışan bir program dahi hazırlamış durumdalar. Hacker’ların elinde şu anda yazılımların şifrelenmesinde kullanılan “appldr” anahtarı, PS3’ün güvenli modda çalışan çekirdeğine ait “isoldr” anahtarı ve sistemin daha ilk açılışında her şeyi şifreleyen “güven zinciri”nin, bir diğer adıyla kök şifreleme  anhtarı bulunuyor. Kısaca konsolun bütün kapıları sonuna kadar açılmış durumda.

psx-scene.com forumlarında konuşan iPhone ve PS3 Hacker’ı Geohot: “Bir sonraki konsolunuzun güvenli olmasını istiyorsanız benimle iletişime geçin, üçünüzden biri.” diyerek Sony, Nintendo ve Microsoft’a gönderme yapıyor ve ekliyor: “Diğer tarafta olmak eğlenceli olmalı.”.