Anasayfa Haber Microsoft Teams, Çevrimdışı Toplantılar Oluşturmaya İzin Verecek

Microsoft Teams, Çevrimdışı Toplantılar Oluşturmaya İzin Verecek

Microsoft Teams Çevrimdışı Toplantılar

Microsoft Teams, kullanıcıların uygulama içinden çevrimdışı toplantılar oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalışılıyor. Kişisel randevular, öğle yemeği molası aralıkları ve daha fazlası gibi şeyler için takvim etkinlikleri ayarlayabileceksiniz.

Microsoft, özelliğin nasıl çalışacağını ayrıntılı olarak açıklamadı. Ancak Outlook’ta çevrimdışı takvim etkinliklerini ayarlamaya benzer olabilir. Şu anda mevcut durumda, doğrudan Teams takviminden çevrimdışı toplantılar oluşturmanız mümkün değil. Teams’de her toplantı oluşturduğunuzda, onunla bir toplantı bağlantısı oluşturuluyor. Önümüzdeki birkaç ay içinde bu davranışı değiştirebileceksiniz.

Microsoft tarafından açıklandığı üzere, Teams kullanıcılarının uygulama içinden çevrimdışı bir toplantı oluştururken “çevrimiçi geçişi” kapatması gerekecek. Bunu yaptığınızda, Teams otomatik olarak bir çevrimiçi toplantı bağlantısı oluşturmaz. Bu çevrimdışı Teams toplantılarında sohbet dizileri veya diğer Teams çevrimiçi toplantı yapıtları bulunmayacak.

Microsoft 365 yol haritası sayfasına göre şirket, Mayıs ayında Teams için çevrimdışı toplantı işlevini kullanıma sunmayı planlıyor.