Türkler Hristiyan olsaydı nasıl olurdu?

Dinin savaşı körüklemesi zaten oradan geliyor islamiyette cihad anlayışı, Hristiyan'larda haçlı seferleri gibi. Şu an bile ülke olarak bizi ilgilendirmeyen savaşa sözde "din kardeşi" "dini savunma" bahaneleriyle savaşa katılmayı arzulayan insanlar var. Burada din, savaşı körükleyici değildir de nedir?

Dostum dediğimde o zaten insanlık her türlü savaşacak dinler bu savaşa bir anlam veriyor haçlılar kutsal olarak saydığı topraklardan türkleri atmak için haçlı seferleri düzenliyor İslam'da hak dini yaymak ve dünya topraklarını hak dinin egemenliği altına almak için cihat yapılır inanmayan insanla inanan insanın bu olaylara bakış açısı farklıdır :) din kardeşi mevzusuna gelince askerimizin gitmesini istemek büyük yanlış gönüllülük esas etmesi gereken bir durum :) gitmek isteyen gitmeli
 
Sizce türkler Hristiyan olsalardı nasıl bir tarihimizi olurdu? Mesela Osmanlı kadar büyük ve güçlü bir devlet mi olurduk yoksa tarihe mi karışırdık? Ya da bugün nasıl olurduk Almanya, Fransa ayarında mı yoksa doğu Avrupa ülkeleri gibi mi olurduk?

Macarlar ve bulgar türkleri gibi olurduk bulgarlar bence Türk idil bulgarları dağıldıktan sonra bir kısmı Avrupa'ya bir kısmıda Orta Asya'ya göç etmiş idil bulgarları da türkse günümüzün bulgarları türktür bunun için. Sonuç olarak bulgarlar Hristiyan oldukları için eski türküklerini kültürlerini kaybetmiş durumdalarmacarlarda şu anda bu durumda eğrki komple hristyan olsaydı türkler bulgarlar macarlar gibi olurdu. türklüğümüzü kaybederdik kültürümüz yok olurdu çok şükür öyle bir şey yok.
 
Son yıllarında dini kullanarak insanları cehalete sürüklemişlerdir fakat onun öncesi askerlerin tek emeli dini uğruna ölmektir sen bunu ellerinden alırsan yaptığının yarısını yapamazsın. Yüksek ihtimalle Hristiyan Ruslar ile iç içe geçmiş bir Rus mandası olurdun.
 
Yalnız insanlar oraya katliam yapmak için değil küçük çocukları korumak için savaşa katılmayı arzuluyor. Ben etrafımda "İsrail askerlerinin gözlerini bilmemne yapacağım" diyen birisini görmedim. Sizce burada İslam'ın barış dini olduğu apaçık belli olmuyor mu?
Mesele islam dininin barış dini olup olmaması değil. Mehmetçiği gazzeye gönderme isteğinin absürt ve saçma olması.
 
Dini bir konu hakkında argüman sunabilecek bir potansiyelin olduğuna inanmıyorum belki de vardır fakat bu konularda tarafsız olamıyorsundur nitekim kendi alanında çok bilgili olan fakat asperger sendromuna sahip tarih ve dinler hakkında içi boş argüman sunan çok değerli bir bilim adamımız var.
 

Geri
Yukarı