2015 MacBook Pro 13" kendi kendine kapanıyor

Vedat Ünal

Kilopat
Katılım
30 Nisan 2015
Mesajlar
42
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2015 model MacBook Pro 13" model bir bilgisayarım var. Yakın zamanlarda bataryası bitti ve prize bağlı bir şekilde kullanıyorum. Yaşadığım sorun bilgisayarın durduk yere kapanması yani gücü kesmesi. Örneğin notlara giriyorum ve notu kaydederken PC kapanıyor. Başka bir şekilde örneğin Photoshop kullanırken birden bire cihaz elektriği kesip kapanıyor. NVRAM reset ve SMC reset attım ama sonuç yine aynı. Acaba bu bataryadan mı kaynaklanıyor yoksa Catalina ile alakalı bir durum mu bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Güç ayarlarında pil yönetimi açıksa kapat.
 
Denedim, yine de fayda etmedi. Acaba bataryayı değiştirsem sorun düzelcek mi yoksa devam mı edecek kafamda ki bir diğer soru da bu aslında.
 
Apple store'lara götürürseniz tanı koymak için bilgisayar içindeki özel yazılımı kullanırlar. Tanı konduktan sonra kronik bir sorun ise ücretsiz değiştirirler. Ancak sizinle alakalı bir sorun ise ücret mukabilinde 6 ay garantili bir değisim yaparlar. Apple harici bir yerde değistirmenizi tavsiye etmem bu arada. Cidden orjinal batarya ile ilk alınan hale geliyor. 2012 mid air'de durumu resmen gördüm. 8 saat gidiyor şarjı aletin. :)
 
Apple Store'lara götürürseniz tanı koymak için bilgisayar içindeki özel yazılımı kullanırlar. Tanı konduktan sonra kronik bir sorun ise ücretsiz değiştirirler. Ancak sizinle alakalı bir sorun ise ücret mukabilinde 6 ay garantili bir değisim yaparlar. Apple harici bir yerde değistirmenizi tavsiye etmem bu arada. Cidden orijinal batarya ile ilk alınan hale geliyor. 2012 mid Air'de durumu resmen gördüm. 8 saat gidiyor şarjı aletin. :)

Teşekkür ederim bilgilendirme için. Sanırım test ettirmekte fayda var. Daha sonra da neyse arızası gidermek lazım. Çünkü ben cihazımı seviyorum her ne kadar 2015 model de olsa gerçekten hakkını veriyor birçok işlemde. Yani sınıfına göre iyi bir bilgisayar. Durduk yere rızalanmasına ve bataryasının bitmesine şaşırdım ve dediğim gibi kendi kendine kapanmalar bana normal gelmedi. Mutlaka bir arızası vardır elbet
 
Hocam bende 2012 mid var. :) Geçen yıl bataryasını değiştirdim ben onu 4-5 yil daha kullanirim. Çok sağlam aletler. Forumda durmadan laf atiyorlar ama böyle bir alet 10-15 yil kullanilabilmesi oldukça değişik bir olay. :)
 
Merhaba. Bende de 2015 var ve aynı hatayı veriyor. İzlediğiniz yolu ve sonucu çok merak ediyorum. Teşekkür ederim.

Selamlar. Ben cihazımı sattım. Orijinal batarya değişimi oldu ve sorun ortadan kalktı. Çözüm orijinal batarya. Yan sanayi önermem. Hem cihaza hem de uzun ömürlü kullanım için ideal.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı