2017 iMac 27inç 5K retina alınır mı?

Aynı cihazın imzada bulunan özellikte olanını kullanıyorum. Umarım cihazı henüz almamışsınızdır veya karar aşaması için yorum bekliyorsunuzdur.

Öncelikle iMac açık ara ülkemizde sahip olabileceğiniz en muazzam All In One PC kategorisinde yer alıyor. Masanın üzerinde gayet şık ve zarif bir duruş sergiliyor....

Tabi bize bunlar gerekli değil ben size daha önemli birkaç bilgi vereyim, öncelikle ventura desteği var ancak bazı özellikler side car gibi desteklenmiyor bunları çok çok basit bir patch uygulaması ile aşabiliyoruz. Technopatın youtube kanalında da videosu olan OpenCore Legacy Patcher uygulamasıyla. Bu yüzden güncelleme desteği en son derdiniz olsun.

Bütçenin hepsi cihaza yatırılacaksa yakın zamanda içerisine M.2 ve SATA SSD takviyesi yapamayacaksanız 1 TB Fusion Drive biraz sıkıntı çünkü 1 TB Fusion Drive 1 TB Mekanik Disk ve 32 GB M.2 SSD (hatta emin değilim ama 2019 öncesi modeller 24 GB SSD) ye sahip bunlar kombine şekilde çalışıyor fakat 32 GB SSD nin az olması sebebiyle işletim sistemi ve ön yükleme süresi gerçekten hızlı olacaktır fakat diğer dosyalarla çalışırken mekanik disk hızında işlem yapacaksınız bunu unutmayın. Bu bağlamda eğer cihazı aldıktan sonra disk yükseltmesi yapamayacak durumdaysanız en azından 2 TB Fusion Drive veya komple SSD li modellere yönelmeniz.

Ek bilgi: 2 TB Fusion drive 2 TB Mekanik Disk ve 128 GB M.2 SSD den oluşuyor bu sayede işletim sistemi haricinde diğer dosyalarınızda da hızlı çalışma imkanına sahipsiniz. Ben 2017 de bu cihazı ilk sipariş verenlerden biriyim o yıldan bu güne kadar 40 GB RAM yükseltmesi hariç hiçbir ekstra değişiklik yapmadan kullandım, halen daha canavar gibi ancak benim artan ihtiyaçlarımı karşılamadığı için 1 TB M.2 ve 1 TB Sata SSD yükseltmesi ayrıca hazır içi açılmışken termal macunlarını da kaliteli bir macunla değiştirmek gerekiyor.

3.4 GHz yazanlar i5-7500, 3.5 GHz yazanlar i5-7600, 3.8 GHz yazanlar i5-7600K ve son olarak 4.2 GHz yazanlar i7-7700K işlemcilerini barındırıyor. i7-7700K bende de mevcut bu işlemcinin şanını bilmeyen yoktur 4 çekirdekli işlemciler arasında en son ve en kaliteli olanı. Neyse ki çok uğraştıcı da olsa işlemci değiştirilebiliyor bu yüzden değişmeyen tek şey olan grafik kartı başlangıçta iyi seçilmeli. Ha derseniz ileride bütçe yaratırım 10-15 bin liraya eGPU çözümleriyle grafik kartı işine de çözüm getirmiş olursunuz.

Kronik retina ekran problemi falan gördüm 1-2 mesajda ama ya benim cihazıma denk gelmedi yada öyle bişey yok ekran halen daha muazzam tek bir ölü piksel, sararma, solma hiçbir şey yok.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar varsa daha detay merak ettiğiniz bir şey sormaktan çekinmeyin lütfen. Şimdiden iMac yada değil cihazınız hayırlı olsun.
 

Geri
Yukarı