Balık tutmaya nereden başlanır?

zagor123

Centipat
Katılım
24 Ağustos 2022
Mesajlar
156
Çözümler
1
Merhaba, balık tutmaya başlarken neler yapılmalı ve nereden yapılmalı? Bu soruya genelde ne tür balık avlayacaksın, nerede avlanacaksın gibi sorular geliyor ama hiç tecrübem yok o yüzden hep erteledim, bunlara nasıl karar verebilirim? Bir de nasıl başlarım hiç bilmiyorum çevremde de kimse yok nasıl öğrenirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi ilde yaşıyorsunuz? Marmara bölgesinde veya İzmir'de direkt limandan balık tutup tüketmenizi tavsiye etmem. Balıkçı olup YouTube'a güzel içerek çıkaran kanallar var, illa birisi inceliklerinden bahsetmiştir. Buradan da bilgilendirecek olanlar olur illa, takipteyim.
 
Her bölgenin teknikleri farklı olur. Balık tutulduğunu gördüğünüz bir yerde tutanlarla sohbet edin. Uzun zaman bekledikleri için zaten sıkılmış olacaklar, istediğinizi sorabilirsiniz. Kullandığı ekipmanları ve yemleri sorun.

Ucuz bir set dizip bol bol balığa çıkın. Böylece size uygun bir hobi olup olmadığını anlarsınız, fazla masraf yapmadan bırakırsınız.

Eğer sevdiyseniz devam eder, daha kaliteli oltalar iğneler alır, bölgedeki diğer balıkçılarla sohbet ederek tecrübe kazanırsınız.
 
Nerede tutacağınıza karar vermelisiniz.
Sonrasında orayı araştırmalı, hangi tür balıklara ev sahipliği yaptığını öğrenmelisiniz.
Ardından balık türüne göre olta ve olta iğnesi seçmelisiniz.
Yem olarak ıslak ekmek içi kullanabilirsiniz, Türk sularındaki hemen hemen her balık kanar, ucuz yolludur da. Ama Boğaz gibi bir yerde tutacaksanız akıntı dolayısıyla iğnede tutunamayabilir.

En sonunda tutmayı öğrenmelisiniz. Bunun için önerim gittiğiniz bölgedeki tecrübeli insanlardan yardım almanızdır, seve seve yardımcı olacaklardır.
Eğer o yolu istemezseniz YouTube vb. platformlardan temel videoları izleyebilirsiniz.

Misinayı dolamamanız dileğiyle :)
Bol şans.
 
Konunun üzerinde biraz geçmiş yinede yazmam istedim
Başlangıç olarak çok paralar yatirmani tavsiye etmem İstanbul'da balık avında kullanılan birçok teknik var. En yaygın olanlar lrf - spin - surf
Lrf küçük balık avcılığında kullanılır genelde 1-2gr lık sahte yemler ile istavrit-iskorpit gibi baliklar yakalarsın boğazda da sahteler ile çinekop yakalama ihtimalin vardır.
Spin takımı da genelde kış aylarına doğru boğazda çok tercih ediliyor diye biliyorum palamut, sarıkanat ,cinokop gibi balık avlarında rapala dediğimiz sahte balıklar ile yapılan av türüdür.
Surf takımı aralarında en pahalı ve en ağır av türüdür bana göre. Yine aynı şekilde boğazda kurşun arkası rapala ile dişli balik avlarında kullanılır ayrıca çapari ile avlanmak içinde uygundur.
Benim önerim eğer daha önce hiç denemediysen uygun fiyatlı 3.20-3.50 boylarında 20-60gr arası atarlı bir kamış al çapari ile başla balık avı başarısız oldu mu insanın eline birdaha olta alası gelmiyor 😂 en azından benim için öyle diyebilirim eğer balık tutmaya başlarsan ve cidden hoşuna giderse güzel bir takım toplarsin
 

Geri
Yukarı