OpenAI arama motoru çıkartacak!

Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.974
Makaleler
45
Çözümler
9
Merhaba,

OpenAI, 13 Mayıs 2024 tarihinde OpenAI teknolojisi hakkında bir şeyler tanıtacak. Google arama motorunu geçecek iddiaları var. Sam Altman dijital asistan yapacaklarını duyurdu ve "sihir gibi bir şey" olduğunu iddia etti.

Google ise 14 Mayıs'ta I/O en yeni yapay zekası hakkında bir şeyler tanıtacakları hakkında duyuru yapacaklar. Google'ı devirebilir diye söylemler çıktı. Yahu Google arama motoru olarak %90'ı geçik pazar payı var. Tabii rekabet kurulu, Google'ın tekelleşme yaptığı için soruşturma açtılar.

Ayrıca, bunun içine Microsoft dahil olursa işler değişebilir. Bazı söylemlere göre MS Office uygulamalarına ChatGPT entegre edilecekmiş. Tabii dediğim gibi bir söylem. Garanti bir şey yok.

Ben şunu düşünüyorum: 200 milyar doları geçemeyen bir şirket, 2 trilyon doları geçen şirketle bir mi olur? Kafam bunu almadı. Teknoloji devi bu kadar yükseklerde giderken ChatGPT arama motoru ne kadar gelişecek acaba? Google baktı olmuyor, kendi sistemlerinden kaldırabilir. Zaten Play Store'da uygulaması var ama istese kaldırır diye düşünüyorum. 200 milyar dolara bakın, bir de 2 trilyon dolar bir yere bakın. Çok saçma değil mi sizce?

Ben Google taraftarıyım. OpenAI bir anda tavan yaptı ama piyasa değerli gözler önünde. Sizce nasıl olur? Başka türlü bakarsak Android'de arama motoru pazar piyasası %95.

 

Geri
Yukarı