Technopat Sosyal

Akif9748
Akif9748
Hocam ARM konusu bir değişik. Deneysel gibi bir şey bana göre. Aslında bunu araştırırken cihazlar gördüm. Samsung çok değişik bir cihaz yapmış, 2 CPU seçeneği var. Galaxy Book S diye geçiyor. Intel olan x86, 1c + 4c. Windows kullanıyor ikisi de, ama işte 64 bit uygulamaya gelince iş ARM sıkıntı çıkarıyor. Ama sanırım fiyatı pek de öğrenci işi değil. Yok saymak lazım. Uygulama olayları olmasa ne güzel bir şey ARM, hem tasarruflu hem güçlü.

Konuda da güzel belirtmişsiniz hocam. Fark ettiğiniz üzere insanlar ultrabook konusuna gaming laptop atıp sonra da kesinlikle değer diyorlar. Rehberi ben hazırlamaya başlayayım en iyisi :)

@Artoria Pendragon hocam HP cihazlar hakkında düşünceleriniz nedir? 255ler (550üu) BIMde vs de satılmasından ötürü baya tuttu, ama 245leri pek göremedim etrafta. Özellikle bir cihaz ilgimi çekti, 245 Barcelo (yeni nesil 5625u) cihazlar. Hem küçük hem IPS hem de 2 RAM slotu ile geliyorlar, ayrıca 5500u yerine daha yenisi olan 5625U var. Bu cihazların problemi yok gibi ama HP 15S ile farkları ne tam çözemedim ben. Bir arkadaşa almıştık sıkıntılı çıktı açılmadı geri gönderdik ama dışını vs. inceleyince klavyesi lenovodan başarısız geldi, tasarımı da görünüşü güzeldi ama tuş düzeni yine lenovo gibi değil, açmak için alttaki plastikler sökülüyor vs. Touchpadleri 2xxlerin klasik düzen, 15 olanların butonsuz, bir de ethernet var 2xx serisinde. Niye böyle bir ayrıma gitmişler diyeceğim de lenovo ideapadlarda da öyle değişik farklar var.
Aslında HP'lerin bir üst cihazlarını da araştırıp eklemek lazım konuya. Ben genel olarak bu cihazlar hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.
Jobs
Jobs
@Akif9748 Ben anlamadım zaten bir baktım HP 28 29K'lık bilgisayar yani üniversitede sunum yapacak bir bilgisayar ne kadar pahalı olabilir ki. Bir de sırf kendileri önerdi diye bence bunu alırdım demeleri de yok mu:)
Ama bu forumsal sorun biraz da.
HP deyince aklıma geldi.Dini inancınızı bilmesem de dini inançlık bir durum yok gerçi artık insani oldu. Ya ben İsrail'i, Çin'i zulüm yapan herkesi boykotlamak istiyorum. Hatta kendi ülkemdeki bazı markaları da. Mesela gıda, temizlik vb. gibi konularda bunu başarabildim. Ama teknoloji kısmında o kadar çok yayılmışlar ki mecbur kalıyorsun. Yani merak ediyorum dünyaca ünlü markaların çocukların parçalanmasına bu kadar müsade etmesine, açlığa sefalete terk edilmesine nasıl normal karşılanabiliyor ki. Bunun yanında ülkemizde gün geçtikçe artan Türk Malı adı altında satılan Fransız mallar, Örnek "İçim, Mis..." bunun yanında ilginç çocukları hiperaktiviteye yönlendirecek maddeler, renklendiriciler, bilinmeyen aroma vericiler, palm yağları vs. bir sürü madde. Sadece çocukları değil yetişkinleri de tehdit eden unsur. Dikkat edin arkadaşlar, özellikle çok hazır gıdaya bulaşmayın. İşte mesele HP'nin de alakasız bir şekilde İsrail ve zulüme destek veren firmadan, ülkemizde insanlarımızın karakteriyle oynayacak maddeleri içeren gıda firmalarına.
Artoria Pendragon
Artoria Pendragon
@Akif9748 Hocam genel olarak benzer yapıda olan modeller fakat HP-15S, azıcık daha hafif, daha iyi soğutmaya sahip ve 255 modeller TN olarak gelebiliyorken o model IPS ile geliyor olması lazım
Jobs
Jobs
Ryzen 7 5825U Geekbench 6
Fedora Linux
Multi-Core: 7284
Single-Core: 1981

Windows 11 Pro
Multi-Core: 7120
Single-Core: 1821

Performans modu ve Turbo Boost açık test edildi. Fedora Live'da çalıştı.
Akif9748
Akif9748
@Jobs Hayırlı sabahlar hocam. Elden gelindiğince biz de çabalıyoruz, biz bireysel olarak çabalarsak, çevremizi de bilinçlendirirsek amacımıza ulaşmış oluruz zaten. Dediğiniz gibi özellikle gıda konusunda çok fazla sıkıntı var, kullandırtmamaya çalışıyoruz.


@Artoria Pendragon teşekkürler hocam.
Jobs
Jobs
Hayırlı Sabahlar Akif'im inşallah günün güzel geçsin.
Çabaların için çok mutluyum, inşallah zulüm ve zehir son bulur.
Windows 11 arka planda ne işlem yapıyormuş ki bendeki Windows 11'den daha farklı sonuç vermiş.
Akif9748
Akif9748
Hocam performans modundan ötürü olabilir o, çok fark etmez düşük ısıda verdiği sürece bu gücü :)
  • Muhteşem
İfadeler: Jobs
Jobs
Jobs
Bu da 5500U.
Akif9748
Akif9748
Hocam merak ettim de, APU performansı nasıl? Ben sırf güç tasarrufu ve yüksek performansın farkına bakmak için yapmıştım testi:

Düşük:
Yüksek:

Bu arada rehberin yarısı hazır gibi, bir kaç kişiye daha danışacağım ve buraya göndereceğim ama.
Jobs
Jobs
APU performansını test etme şansı bulamadım ama aynı fiyat muadillerinin bechmarklarıyla kıyaslanabilir.
Sadece ETS 2 denemiştim. Benimkinden bayağı farkı vardı. Bunun yanında güç tasarrufu grafik performansını bayağı kısıyormuş.
PossibleTurco
PossibleTurco
Bugün Windows 7 Ultra diye bir şey gördüm kükredim lan adeta. Küçükken Windows XP’nin modlanmış sürümleri olurdu hatırlıyorum. Onlar en azından harbiden modlu falandı temalar değişiyordu ve ücretsizdi. Bu arkadaş sadece duvar kağıdı değiştirip 35 TL’ye satmaya çalışıyor. Microsoft dava açsa tersten görecek birisinin yüzünü haberi yok. Ergenlik sıkıntılı dönem.
Jobs
Jobs
İyi parada kazandı :)
Jobs
Jobs
Arkadaşlar Selamün Aleyküm, hayırlı günler çok ilginç bir şey ile karşı karşıyayız. Parmak izi teknolojisi hala %100 parmağı algılayan bir teknoloji olmayabilir en azından sahip olduğum S20FE için durum böyle. Bu telefon burnumla açılıyor lan.
Akif9748
Akif9748
Ve Aleyküm Selam hocam. Hocam ben çok fark göremedim A30 ve S20FE parmak izi arasında ama burnumla denemediğim için olabilir.
Hocam sormayı unuttum kusura bakma meşgulüm bu aralar, ramazan ayın hayırlara vesile olsun inşallah.

Bu aralar beğenebileceğin bir şeyle uğraşıyorum hocam:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Jobs
Jobs
Vay vay vay obaa muhteşemm yok mu bir seferimiz be.
Burun mevzusu komik ya sadece parmak izi gibi vucudumda iz olmayan bir yere ihtiyacım vardı o da burnumdu. Sonuç olarak ekran içi parmak izinin biraz sahte gibi olduğunu hissettim.
Akif9748
Akif9748
Hocam orada konu dışı oluyor gibi. Gitti güzelim V15 😫
Jobs
Jobs
Ya istemsizce konu dışı yaptım sanırım v15 bende aldım. Çok şaşırdım.
Jobs
Jobs
Süreci çok yakından takip edeceğim inşallah saçmalamaz Lenovo
Akif9748
Akif9748
Hocam haberim var. Bir şey olmaz inşallah ya durum modelle alakalı değil yapabiliyor laptoplar böyle şeyler. Dediğim gibi HP de gördüm ama Lenovo daha çok gördüm. Hepsi tabii ki sorunlarını çözdürdü. Ama can sıkıcı bir şey laptopun tam rapor yazarken böyle yapması. Roketin KTR aşamasındayız elim ayağım bağlandı. Okula götürmem gerekiyordu laptopu biraz sorun oldu.

Babama da danıştım dedi paneli sevmiyordun zaten. Ben de öyle düşündüm alırsam daha zayıf güçte normal panelli bir cihaz alırım, hayırlısı bakalım ne olacak.
  • Beğen
İfadeler: Jobs
Jobs
Jobs
Bir laptop vakası daha yaşamada artık en iyisini nasip etsin Allah. Roket projende başarıya ulaşmanı çok isterim. 3 senedir Lenovo kullanıyorum kardeşime aldığımız laptop seninkindendi kendimi biraz kötü hissettim acaba sorunlu bir model mi tavsiye ettim diye inşallah o olay çözülür. Profil mesajın bana yeni gözüktü çok saçma bu arada.
Geri
Yukarı