Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Okulları açmakta çok kararlıyız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Anadolu Medeniyetleri Müzesinde düzenlenen "Telafide Ben de Varım" etkinliğinin ardından basın mensuplarının yüz yüze eğitime ilişkin sorularını yanıtladı.

milli-egitim-bakani-ziya-selcuk-okullari-acmakta-cok-kararliyiz-903707-5.jpg


Covid-19 vaka sayılarındaki artışın yüz yüze eğitime başlama tarihini nasıl etkileyeceğine yönelik soru üzerine Selçuk, okullardaki temizlik ve diğer hazırlıkların son hızla yürütüldüğünü belirtti. Selçuk, yeni eğitim öğretim yılının hazırlıklarını değerlendirmek amacıyla dün 81 ilden Milli Eğitim müdürleriyle toplantı yapıldığına işaret ederek şunları kaydetti:

"Okulların 6 Eylül'de açılması bizim için son derece önemli. Çocuklarımızın, velilerimizin, öğretmenlerimizin sabrı konusunda gerçekten müteşekkiriz. Okulları açmak noktasında tüm toplumumuzun katkısını bekliyoruz. Biz hazırız ve toplumun sağduyusunun, desteğinin bu konuda hayati bir önem taşıdığının tekrar tekrar vurgusunu yapmak istiyorum. Okulları açmak noktasında çok kararlıyız."

Kaynak: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: ‘Okulları açmakta çok kararlıyız’
 
Gene yanlış karar vakalar arttı ve corona mutasyona uğruyor ne olacağı belli değil ha Delta ha o ha bu çoğalıp duruyor bu gibi tehlikeleri göze alarak son bir kez yasak getirebilirsiniz aşılar daha da gelişince açardınız bu aceleniz ne yangından mal mı kaçırıyorsunuz? İnsaniz insan hastalıklara karşı dirençimiz yok artık ne zaman vakalar artsa corona mutasyona uğraşa hemen okulları açmak için çabalıyorsunuz gerçekten vicdanlarınız kirada sizin kesin.
 
Açıp kapatırlar. Hep böyle dediler, sonuç bir buçuk yıldır doğru düzgün okula gidemedik.
Küsura bakma hocam ama bak bu corona sürekli mutasyona uğruyor Delta'sı o bu çocuk oyuncağı değil bu işler pandemiye muhakkak ülkecek girmeliyiz biz böyle açtıkca böyle serbest bıraktıkca kendimizi corona mutasyondan mutasyona girer bizde virüsü kapar hakkın rahmetine kavuşuruz bunlar olmaması için tedbiri elden bırakmamalıyız ülkecekte yasakları hafif bir şekilde uygulayıp atlatırız, aşılarda tam gelişme evresinde değil hemen çıkardıkları gibi uyguladılar yan etkileri bazı insanlarda görülmüş bazı insanlarda görülmemiş bunlarında olmaması için aşıyı biraz daha geliştirene kadar hafif yasaklar uygulanmalı.
 
Okulların açılması çok doğru. Hele ki ilkokul ve ortaokul öğrencileri için çok önemli. Geçen seneki vakalar ile günümüz vakalarını kıyaslamak çok saçma çünkü geçen sene elimizde aşı imkanı yoktu fakat bu sene böyle bir imkanımız var. Pozitif vaka sayısı önemli değildir bağışıklık önemlidir.
 
Küsura bakma hocam ama bak bu corona sürekli mutasyona uğruyor Delta'sı o bu çocuk oyuncağı değil bu işler pandemiye muhakkak ülkecek girmeliyiz biz böyle açtıkca böyle serbest bıraktıkca kendimizi corona mutasyondan mutasyona girer bizde virüsü kapar hakkın rahmetine kavuşuruz bunlar olmaması için tedbiri elden bırakmamalıyız ülkecekte yasakları hafif bir şekilde uygulayıp atlatırız.
Hocam o zaman iddialı konuşmasınlar. Korona yüzünden okullara uzaktan devam ediyoruz desinler hiç açmasınlar. Koskoca bir yılda son ay hariç hiç okula gidemedik nerdeyse. Ne olacağı belirsiz.
 
Hocam o zaman iddialı konuşmasınlar. Korona yüzünden okullara uzaktan devam ediyoruz desinler hiç açmasınlar. Koskoca bir yılda son ay hariç hiç okula gidemedik nerdeyse. Ne olacağı belirsiz.
Online olarak yapacağız deseler bu kadar tepki almayacaklar.
Anlamıyorum okul ortamlarını kendisi bilmiyor mu? Diyeceğim de kendi kızı bu ülkede okumuyor.
Aç kapa aç kapa yaparak daha çok öğrencileri strese sokuyor.
 
Aşılananlara açılmalı diğerleri otursun evinde.
Hocam bu da yanlış bir yorum aşılar henüz daha geliştirilmedi herhalde siz aşılanan insanların bir kısmının yan etkisi görüldüğünü görmediniz adamlar su çiceği olmuş gibi tuhaf bir deri hastalığına ve değişik hastalığa yakalandı bu aşılar henüz daha tescillendirmeden hızlı bir şekilde çıktı hafif yasaklar getirilip aşıların biraz daha geliştirilmesi lazım ama biz insanlar hemen çıksında dışarı akalım dışarı çıkalım kafasındayız ama kendimizi intihara süreklediğimizden haberimiz yok yani kısacası aşılar henüz daha geliştirilmedi hemen hızlıca çıkan aşıları yapıyorlar ve ne kadar iyi bir aşıdır bilemiyorum ben yaptırmadım hemen geliştirilmemiş aşıları hem corona da bayağı bir mutasyona uğruyor ne kadar aşı yaptıysakta az.
 

Geri
Yukarı