1.16d ED Ağır bakım masrafı

• Konuyu başlatan claus
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.668
Öncelikle hatasız bir araca neden ağır bakım yaptırmayı düşünüyor? Benim düşüncem bu konuda keşke almadan önce detaylı kontrol ettirseydi extra bir masraf yapmazdı.

Arkadaşınız eğer içim rahat etsin diye ağır bakımını yaptırmak istiyorsa ağır bakım haricinde değişen parçalar nelerdir? Sanayide verdikleri ortalama fiyatlar bakım haricinde görülen yıpranmış veya ekonomik ömrünü tamamlamış parçalar ile extra bir hale gelebiliyor. Mesela baskı, balata, volant, triger kayışı, filtreler ve sıvı bakım haricinde ne tür bir parça değişimi yapılacak bunuda bilmek gerekir.

Öncelikle hatasız bir araca neden ağır bakım yaptırmayı düşünüyor? Benim düşüncem bu konuda keşke almadan önce detaylı kontrol ettirseydi extra bir masraf yapmazdı.

Arkadaşınız eğer içim rahat etsin diye ağır bakımını yaptırmak istiyorsa ağır bakım haricinde değişen parçalar nelerdir? Sanayide verdikleri ortalama fiyatlar bakım haricinde görülen yıpranmış veya ekonomik ömrünü tamamlamış parçalar ile extra bir hale gelebiliyor. Mesela baskı, balata, volant, triger kayışı, filtreler ve sıvı bakım haricinde ne tür bir parça değişimi yapılacak bunuda bilmek gerekir.
110K KM'de aldı aracı. 1 yıl kullandı araç 120.000 KM oldu. Bu KM'de zincir seti paletleri, Yağ pompası, devirdaim, termostat ve bir kaç ufak tefek şeyler de değişmesi gerekiyormuş. Birde N47 motorda ağır bakımda motoru komple indiriyorlar. Bunlar birleşince maaliyetler artıyor sanıırm iyice.

Arkadaşım hatasız 1.16D ED aldı. Arabada sorun yok ama ağır bakım maaliyeti olarak 100K civarı fatura çıkartıyorlar saniyide. Daha önce yaptıran veya bilgisi olan var mı?

Ağır bakımdan kasıt tam olarak hangi parçaların değişimi ve onarımı sağlanacak?
Bunların listesini atarsanız yardımcı olabilirim.
Ben de OEM yedek parça üretimi yapıyorum. Az çok fiyatlara hakimim.

110K KM'de aldı aracı. 1 yıl kullandı araç 120.000 KM oldu. Bu KM'de zincir seti paletleri, Yağ pompası, devirdaim, termostat ve bir kaç ufak tefek şeyler de değişmesi gerekiyormuş. Birde N47 motorda ağır bakımda motoru komple indiriyorlar. Bunlar birleşince maaliyetler artıyor sanıırm iyice.

Yazmışsınız buraya.
Motor ineceği için normal.
Zincir seti şimdi olmasa bile muhakkak 200.000KM'ye kadar değiştirilmesi gerekebilir.
Kullanımdan kullanıma süresi değişmektedir.
Zincir sesi gelene kadar zincir bakımı yaptırılmayabilir.
Yağ pompası arızalı değilse bakım periyodu kapsamında değiştirilmemesi gerekiyor.
Başka bir ustaya da göstermenizde fayda var.

110K Km'de aldı aracı. 1 yıl kullandı araç 120.000 km oldu. Bu Km'de zincir seti paletleri, Yağ pompası, devirdaim, termostat ve birkaç ufak tefek şeyler de değişmesi gerekiyormuş. Bir de N47 motorda ağır bakımda motoru komple indiriyorlar. Bunlar birleşince maaliyetler artıyor sanıırm iyice

Bundan önceki bakımları ne zaman veya kaç Km'de olmuş bunudabilmek gerekir. BMW motorundan anlayan bir ustaya zincirleri kontrol ettirip değişmesi ya da değişmemesi gerektiğini sorabilirsiniz. Bu eğer zincirler değişmezse bakım fiyatının sizin için yarı fiyatına inmesi demek

Zincir seti değişimde motor ve şanzımanı komple indiriyorlar evet. BMW alırken biraz da motor kodlarını bilmek gerek. N47 sorunlu bir motordur. 1 serisinde ki kroniklerini pek bilmem ama farklı modellere konulan N47 motorlarda enjektör ve yağ pompası sorunları oluyor.

Ses yapmasada 120.000 civarı ağır bakım öneriyorlar bugun bende gittim hatta. Motor inmişken yağ pompası muhakkak değişmeli dediler, diğer türlü pek sağlıklı olmuyormuş.

Ağır bakımdan kasıt tam olarak hangi parçaların değişimi ve onarımı sağlanacak?
Bunların listesini atarsanız yardımcı olabilirim.
Ben de OEM yedek parça üretimi yapıyorum. Az çok fiyatlara hakimim.

Yazmışsınız buraya.
Motor ineceği için normal.
Zincir seti şimdi olmasa bile muhakkak 200.000KM'ye kadar değiştirilmesi gerekebilir.
Kullanımdan kullanıma süresi değişmektedir.
Zincir sesi gelene kadar zincir bakımı yaptırılmayabilir.
Yağ pompası arızalı değilse bakım periyodu kapsamında değiştirilmemesi gerekiyor.
Başka bir ustaya da göstermenizde fayda var.
Dediğim parçalar değişeceği için maaliyet normal yani ?

Son düzenleme:
Normal.
Zaten parçadan daha çok işçilik para tutuyor. Motorun inmesi aşırı maliyetli oldu bu zamanlarda.
Doğrudur, alırken demiştim ona Clio al diye dinemedi beni :D
Hayırlısı artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı