16.500 sıralama ile nereye gidilmeli?

Bilgisizci

Hectopat
Daha fazla  
Sınavda sayısal 16,5K civarı bir sıralama yaptım. Ezberimin zayıf olması ve biyolojiye karşı önyargımdan dolayı sağlık alanını yazmayı düşünmüyorum. Araştırırken ekşisözlüğe girdim, yazılım okumanın ölü yatırım olduğunu söylüyorlar onun dışındakiler ise önü çok açık meslek gibi bakıyor anlayamadım. Kafamdaki bölümlerin sıralaması şu şekilde değiştir dediğiniz veya önereceğiniz üniversite-bölüm var mıdır?

1721775074655.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sınavda sayısal 16, 5K civarı bir sıralama yaptım. Ezberimin zayıf olması ve biyolojiye karşı önyargımdan dolayı sağlık alanını yazmayı düşünmüyorum. Araştırırken ekşisözlüğe girdim, yazılım okumanın ölü yatırım olduğunu söylüyorlar onun dışındakiler ise önü çok açık meslek gibi bakıyor anlayamadım. Kafamdaki bölümlerin sıralaması şu şekilde değiştir dediğiniz veya önereceğiniz üniversite-bölüm var mıdır?

Eki Görüntüle 2262361

Yazılım ölü yatırım olacağını sanmıyorum öyle diyenlerde yapay zekaya güveniyor ama yapay zekanın görevi zaten aradığını daha kısa sürede bulmak her şeyin yerine geçebileceğini sanmıyorum şimdilik bende yazılım istiyorum hocam.

Yazılım mı ölü yatırım,anlamadım.
Yazılım veya bilgisayar mühendisliği için deniyorsa hayır eğer bir şey olacaksa kendini geliştirmeyen insanlara bir şey olur onun dışında bilgisayar mühendisliği ilgin alanında bir bölümse yaz geç

İlk 5 tercihin çok iyi. Bence o kısmı değiştirme. Endüstri ve Matematik'i çıkar, ya da en azından mekatroniği onların önüne koy. İlk 5'e dokunma ve bence ilk tercihin gelmeyebilir diyorsan da ilk tercihinden sonra kaliteli başka üniversitedeki siber güvenlik mühendisliklerini ekle. ( yaş 30, sıralama vs nereye kaçla gidilir hangi bölüm hangi üniversite de var yok hatırlamıyorum ama geleceğin meslekleri hakkında bilgime güvenirim yurt dışında HR yapıyorum ve şirketler neleri istiyor gayet hakimim).
Siber güvenlik mühendisliği oku, bölüm zaten İngilizce ama Türkiye'deki okullardaki İngilizce pek yeterli değil, herkes gibi işine yarayacak kadar değil, kültürel olarak de altını doldurarak İngilizce öğren, okulda öğretilen yazılım dillerinin dışında da dillere hakim ol. Her sene kendince büyük projeler geliştir. Siber güvenlik Türkiye'de çok popüler değil sanırım fakat dünyada şu an en popüler işlerden biri

Merhaba @Bilgisizci. Biraz riskli bir tercih listesi gibi görünüyor. Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği önerilmiyor, YTÜ Mekatronik Mühendisliğini de yazabilirsiniz, ve en alta her riske karşı YTÜ Elektrik Mühendisliği bölümünü yazmanızı önerebilirim.

Ekşi sözlüğe bakmayın. Bu arada yazılım hakkında ne olacağını kimse bilemez. Kimse kolpa atmasın. Her an her şey olabilir. Şunu da söylemeliyim bu yıl çok fazla makine yazan var. Bilginiz olsun. Bu sıralamayı yapacak kapasitede biri olarak üniversitede de düzenli çalışmanız durumunda seçeceğiniz herhangi bir meslekte sorun yaşayacağınızı hiç düşünmüyorum. Sağlık sektörü ise insanlarla uğraşmayı gerektiren çok zorlu ve sabır isteyen bir sektör. Üniversitede en kötü 1 dil öğrenmiş olarak çıkın. İngilizceyi ana diliniz gibi konuşursanız avantajlı olursunuz. Tercihlerinizde 7. tercihe kadar çok güzel. Sonrası değiştirilebilir. Ama bu tabii ki benim düşüncem. Başkasına göre farklı olabilir. Önemli olan ise size göre nasıl olması gerektiğidir. Yazılım olarak ise şahsi düşüncem çok fazla rekabet arttığı olduğu yönünde. Yapay zeka yazılımı elinde sonunda bitirecektir diye düşünüyorum. Sadece en üst yazılımcıların kalacağı düşüncesindeyim. Şimdi yazılımcılar gidip yapay zeka kısmında iş bulur diyenler olabilir. Böyle bir durumda zaten yazılım bitmiştir. Yapay zeka bölümü kazanmıştır. Ama dediğim gibi kimse ne olacağını bilemez. Bu sadece bir düşünceden ibaret. 8 milyar insandan birinin düşüncesi.

Hocam bunun kaynağı nedir?

Ücretli, ücretsiz tercih rehberliği yapan hocalardan bizzat kendim öğrendim. Öğrenciler bu sene genel olarak makine ağırlıklı tercihler yapıyormuş. Ve genel olarak da söylenenler bu şekilde. Resmi bir kaynak belirtmem için tercihlerin açıklanması gerekiyor. Yani önermenin için dolu değil.

Yazılım ölü yatırım olacağını sanmıyorum öyle diyenlerde yapay zekaya güveniyor ama yapay zekanın görevi zaten aradığını daha kısa sürede bulmak her şeyin yerine geçebileceğini sanmıyorum şimdilik bende yazılım istiyorum hocam.

Her şeyin yerine gecebilir tek şey haric kendi kendini gelistirme o olaya da zaten yillar var o yuzden yapay zeka okuyabilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı