2023'te A2 İngilizce nasıl geliştirilir?

Technomember0

Hectopat
Merhaba. A2 olan İngilizce seviyem hem okulda hem genel olarak hayatımda olumsuz olarak etkiliyor beni. Çok basit cümleleri bile çeviremediğim oluyor. Genellikle cümlede ne yazdığını anlıyorum ama mesela birisi bana kolay bir cümle dese ve İngilizce'ye çevir dese yapamam. Ama İngilizcesi dendiği zaman çevirebiliyorum arada. Ne sıklıkla çalışmalıyım? Grammerler hakkında ne yapmalıyım? Hoca bir okuma kitabı aldırdı geçen sene ve o kitabı tamamen sınavda özetlememizi istedi. Resmen dondum kaldım. Daha 2 kelimeyi bir araya getiremiyorum hoca komple kitap özeti istemiş. Sınıftaki herkes de kolay diyor hepsi de yapıyor cidden. Biraz içimi döktüm okuduysanız teşekkür ederim. Ne yapmalıyım?

Merhaba. A2 olan İngilizce seviyem hem okulda hem genel olarak hayatımda olumsuz olarak etkiliyor beni. Çok basit cümleleri bile çeviremediğim oluyor. Genellikle cümlede ne yazdığını anlıyorum ama mesela birisi bana kolay bir cümle dese ve İngilizce'ye çevir dese yapamam. Ama İngilizcesi dendiği zaman çevirebiliyorum arada. Ne sıklıkla çalışmalıyım? Grammerler hakkında ne yapmalıyım? Hoca bir okuma kitabı aldırdı geçen sene ve o kitabı tamamen sınavda özetlememizi istedi. Resmen dondum kaldım. Daha 2 kelimeyi bir araya getiremiyorum hoca komple kitap özeti istemiş. Sınıftaki herkes de kolay diyor hepsi de yapıyor cidden. Biraz içimi döktüm okuduysanız teşekkür ederim. Ne yapmalıyım?
Kaçıncı sınıfsın?

Merhaba. A2 olan İngilizce seviyem hem okulda hem genel olarak hayatımda olumsuz olarak etkiliyor beni. Çok basit cümleleri bile çeviremediğim oluyor. Genellikle cümlede ne yazdığını anlıyorum ama mesela birisi bana kolay bir cümle dese ve İngilizce'ye çevir dese yapamam. Ama ingilizcesi dendiği zaman çevirebiliyorum arada. Ne sıklıkla çalışmalıyım? Grammerler hakkında ne yapmalıyım? Hoca bir okuma kitabı aldırdı geçen sene ve o kitabı tamamen sınavda özetlememizi istedi. Resmen dondum kaldım. Daha 2 kelimeyi bir araya getiremiyorum hoca komple kitap özeti istemiş. Sınıftaki herkes de kolay diyor hepsi de yapıyor cidden. Biraz içimi döktüm okuduysanız teşekkür ederim. Ne yapmalıyım?

Hocam 3 aylık kurslar var onlar çok rahat öğretiyorlar üstüne bir de sertifikan oluyor eğer yurtdışıyla anlaşmalı bir kurssa sertifika yurt dışında iş yapıyor.

Ben de bu kadar olmasa da aynı sorundan muzaripim B1 İngilizcem fakat kelime ezberi yapamıyorum istikrar yok lütfen yardımcı olun

Liseye geçtiğimde bile B2 idim. Ortaokulda oyunlarda o kadar fazla yabancı arkadaşım olmuştu ki 7-8 ayda İngilizcem A2'den B2'ye fırladı. Öğretmenleri, eğitimleri vb. boşver ve ana dili İngilizce olan insanlar bulup sohbet etmeye bak. Uzun vadede faydasını görmezsen ben de bir şey bilmiyorum.

Bir dili başka bir dile çevirerek anlamaya çalışmak çok saçma. Her dil kendine özgü anlamlar taşıyor ve çoğu zaman çevrilemiyor. İngilizceyi dizi, film, oyun ve TV showları gibi yerlerden öğrenmeye çalış. Yeni doğmuş bir bebek gibi etrafındaki nesneleri, kelimeleri baştan öğren. Türkçeye çevirerek değil de dilin kendisini öğren.

Eksiklerini belirleyip grammar için onları çalışman gerekiyor. Cümleleri anlamamıza rağmen çevirememek grammar eksikliğinin göstergesidir. Sonrasında düzenli reading yaparak çeviri yeteneğini çok büyük oranda artırmış olacaksın ancak grammar eksiğin çoksa hemen readinge başlamamalısın. Kelime çalışmayı da unutma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı