600K'lık bölüm %50 İndirimli özel üniversite sizce gelir mi?
2023: Sıralama 602323, Taban puanı 326.88Son 3 sene için bakman gereken şeyler şeyler var. Mesela son 3 senede kaç kişi o bölümü yazmış? Veya o bölümün kontenjanı ne kadar düşmüş ya da yükselmiş? Son 3 senede sıralamalar nasıl değişmiş? Artmış mı azalmış mı? Bu sorulara cevap verirsen gelme ihtimalini söyleyebilirim.
Bahsettiğin bölüm KTO Karatay Üniversitesi İlk ve Acil Yardım. Her sene tercih eden sayısı neredeyse yarı yarıya düşmüş. Bu yüzden de sıralamalar epey gerilemiş. Bu sene yaklaşık 150 kişi tercih eder diye düşünüyorum. 700000 ile kapatabilir yani. Tahminimce gelir.2023: Sıralama 602323, Taban puanı 326.88
2022: Sıralama 588187, Taban puanı 322.16
2021: Sıralama 470585, Taban puanı 283.12
Son 3 sene için bakman gereken şeyler şeyler var. Mesela son 3 senede kaç kişi o bölümü yazmış? Veya o bölümün kontenjanı ne kadar düşmüş ya da yükselmiş? Son 3 senede sıralamalar nasıl değişmiş? Artmış mı azalmış mı? Bu sorulara cevap verirsen gelme ihtimalini söyleyebilirim.
Konya'da yaşıyorum o konuda problem yok teşekkür ederim umarım gelir.Bahsettiğin bölüm KTO Karatay Üniversitesi İlk ve Acil Yardım. Her sene tercih eden sayısı neredeyse yarı yarıya düşmüş. Bu yüzden de sıralamalar epey gerilemiş. Bu sene yaklaşık 150 kişi tercih eder diye düşünüyorum. 700000 ile kapatabilir yani. Tahminimce gelir.
KTO iyi bir üniversite diye pek çok duyum aldım. Tabi gitmediğimden bilmiyorum. Lakin uzun yıllar Konya'da yaşadığımdan öğrenciler için uygun bir kent olduğunu düşünüyorum. Eğer Konya'da yaşamıyorsan İstanbul ile Ankara'nın karışımı bir yer olduğunu bilmen yeterli.
Bahsettiğin üniversite Lefke Avrupa Üniversitesi. 2022'de 1,2 milyon ile kapatmış. Geçen sene ise 750 bin ile. Bu sene neredeyse herkes Yönetim Bilişim Sistemleri istiyor. Yani sıralamalar yarı yarıya hatta daha fazla yükselecek. Özel üniversiteler ise bu konuda daha riskli. Her an ne olacağı belli olmaz. Tabi bu üniversite uzakta olduğundan seçen sayısı biraz daha az olur. Buna rağmen 566 bin sıralama kurtarmayabilir. Ayrıca geçen seneye göre bölümü seçen sayısı 4 kat artmış. Bu sene ise iyimser bir tahmin yaparak 2 kat arttığını düşünürsek, ki 5 kat artar diye düşünüyorum, 400 bin bile kurtaramayabilir maalesef.Hocam 2022 de açılmış 1.5m ile almış 10 kontenjan ile
2023 de ise 20 kontenjan ile 1M da kapatmış YBS bölümüne girmek istiyor arkadaşım sizce 566k ile girebilir mi?
%50 burslu okuyacakmış.
Bu sene 25 kontenjanı var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.