75 bin TL laptop önerisi

turklokumu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Konu başlığında da belirttiğim gibi yaklaşık 75.000 TL civarında bir laptop almak istiyorum. Birkaç gündür araştırma yapıyorum. Sizlerin de önerisini almak istedim. Herhangi kronik sıkıntısı olmayan, ısınma, performans, servis vs konularında sorun çıkartmayacak marka ve model önerilerinize açığım. Forumda gezdiğimde birinin alınmaz dediği modeli başkası alınır diyor. Teknolojik ürünlerde biraz şans faktörü barındırıyor. Şu an MSI ve ASUS'un modellerine bakıyorum. Monster, Acer, HP gibi diğer markalara biraz önyargılıyım. Ama önerilere açığım.

İstediğim özellikler:
RAM: 32 GB (min 16 GB)
Depolama: 1TB SSD.
Ekran kartı: RTX 4070 ve üzeri.
Ekran boyutu: 16" ve üzeri.
Panel: Tam bir bilgim yok.

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
laptopda uzunömürlülük ve keyif alabilmek içim üst segment markalara bakmanızı tavsiye ederim. Asus rog g16 kullanıyorum 1.5 yıldır memnunum. 4070'li modelleri bütçenize uyuyor olmalı. Tavsiye ederim rog strixleri. Monster veya Asus msi'ın alt segmentlerine bakmayın bence pişman edebiliyor sonra.

Merhaba,
Konu başlığında da belirttiğim gibi yaklaşık 75.000 TL civarında bir laptop almak istiyorum. Birkaç gündür araştırma yapıyorum. Sizlerin de önerisini almak istedim. Herhangi kronik sıkıntısı olmayan, ısınma, performans, servis vs konularında sorun çıkartmayacak marka ve model önerilerinize açığım. Forumda gezdiğimde birinin alınmaz dediği modeli başkası alınır diyor. Teknolojik ürünlerde biraz şans faktörü barındırıyor. Şu an MSI ve ASUS'un modellerine bakıyorum. Monster, Acer, HP gibi diğer markalara biraz önyargılıyım. Ama önerilere açığım.

İstediğim özellikler:

asus tuf serisinde ısınma sorunu var diye biliyorum dostum alırken dikkatli araştırarak al. bende asus tuf var ama yüksek bir model değil.

Hocam bu 75k bütçe ile bu laptoptan daha üstü olmaz mı? Bilmediğimden soruyorum mesela işlemcisi.

Merhaba,

İstediğim özellikler:

Şuan bir önerim yok ancak o kadar para verip 8gb VRAM'li cihaz almak bana mantıklı gelmiyor. Oluyorsa biraz daha artırıp en kötü 4080 al bence. Şuan hangi modeller ne kadar hiç bakmadım, o yüzden piyasayı bilmiyorum.

Şuan bir önerim yok ancak o kadar para verip 8gb VRAM'li cihaz almak bana mantıklı gelmiyor. Oluyorsa biraz daha artırıp en kötü 4080 al bence. Şuan hangi modeller ne kadar hiç bakmadım, o yüzden piyasayı bilmiyorum.

Yok ki. RTX 4080 ve 4090'lu cihazlar 5000 serisi geliyor diye ya stoktan kaldirildi ya da fiyatlari uctu. 4070'in uzerine cikabilecegi bir tek 5070 Ti var su an onun da fiyatlar minimum 107K.

Yok ki. RTX 4080 ve 4090'lu cihazlar 5000 serisi geliyor diye ya stoktan kaldirildi ya da fiyatlari uctu. 4070'in uzerine cikabilecegi bir tek 5070 Ti var su an onun da fiyatlar minimum 107K.
Biraz da yanlış bir zamanda mı almayı düşünüyorum bilemedim ki. Bu paralara 4070 altında bir şey de almak istemedim açıkçası. Ama ekonomi bizi buralara sürüklüyor :)

Bunu araştıracağım teşekkürler. Aktif olarak kullandığınız bir laptop mu? Biraz önyargılarım var onları kırmam lazım marka konusunda :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı