9800x3D için anakart önerisi

Yer
Kırıkkale
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ev : Ryzen 9800x3D / x870 Tomahawk / 2x16GB XPG 6400 cl32 / rx 6800 / KC3000 & NV2 1TB / MSI Mag 750w / PowerBoost x-59 / Peerless Assassin 120 Se / Samsung 32" G5 165Hz

Ofis : Ryzen 5600 / b550 ds3h / Kingston 4x16 / Rx 570 4GB / Samsung Evo 500MB Sata3 SSD / Vita Tenekesi Kasa / SE224xts / Samsung 32" G5 144Hz
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Merhaba.

Az önce 9800x3D siparişimi N11'den 23.500TL /5 gibi kazık bir fiyattan verdim. Beni üzmeyecek, tam performans alabileceğim bir anakart arıyorum. Sizce anakartı şimdi mi almalıyım? Yoksa uyumluluk, güncellemeler ve revizyonlar çıksın diye birkaç ay beklemeli miyim? Yeni nesil Chipset'ler çıkar mı?

Bütçe yok zaten high-end işlemci aldığımı düşünüyorum. İşlemciyi tam performansıyla besleyebilecek bir anakart olması yeterli.

Son düzenleme:
MSI MAG X870 TOMAHAWK kullanıyorum, öneririm. Testlerde EXPO 8000 MHZ RAM uyumluluğunu geçen ve yapılan termal ölçümlere göre serin çalışan bir model:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tüm cevaplar için teşekkürler. Biraz kazık fiyattan aldım biliyorum ancak yapacak bir şey yok. 7800x3D Haziran'da 11-12binden satılırken fiyatı düşecek diye bekledim dolar sabit kaldı ama işlemci 20bin liralara çıktı.

Benzerini yaşamak istemedim.

Bütçeye gelince bütçem yok. High-end işlemci aldım ve tek isteğim tam performans alabileceğim bir anakart. Ayrıca incelemeciler için (fenomen influencer ne derseniz) AMD tarafından yayınlanan notlara baktığımda 9800x3D için 6000MHz CL30 RAM öneriliyor. Ayrıca bir BIOS versiyonuna yüklemek önerilmiyor zorunlu tutuluyor. Şimdi mevcut anakartlara revizyon gelip tam uyumlu olacaksa anakart için bekleme taraftarıyım.

Alıp tak çalıştır yapabileceğim hazır anakart varsa onu da alabilirim. X870 de olur benim için fark etmez.

Tek istediğim işlemci performansını alabilmek Wi-Fi, 2'den fazla M.2 slotu gibi 10 yıl kullanmayacağım şeylere gerek yok. Kartla beraber mecbur geliyorsa yapacak bir şey yok ancak dediğim gibi bütçenin olmayışı en pahalı kartı aradığım anlamına gelmiyor.

İşlemciyi yaza kadar RX 6800 ile kullanacağım (XT bile değil). Hedef değişmezse 4080 Super alacağım. FPS'e en çok ihtiyaç duyduğum yer 2K first person shoot oyunlar. Hikayede oynuyorum arada.

Normal kullanım için Matlab vs simülasyon programları kullanacağım.

Ram hızlarına çok takılmıyorsan bence anakart konusunda çok para harcamaya gerek yok chipseti uyumlu bir kart bul yeterli gelir wifi si filan istemiyorum demişsin zaten. Fazla m2 slotuda istemiyorsun uygun chipset ve ram hızını seç ona göre al.

Bu arada MSI MAG X870 TOMAHAWK anakart, R7 7700 işlemci ile 2X24 GB DDR5 6400 MHZ CL32 RAM kullanıyorum. Kontrol ettiğimde bu frekansta da işlemci ve RAM 1:1 çalışıyor. Kasdetmek istediğim 6400 MHZ RAM'ler de Ryzen işlemciler için tatlı noktada.

Bu arada MSI MAG X870 Tomahawk anakart, R7 7700 işlemci ile 2x24 GB DDR5 6400 MHz CL32 RAM kullanıyorum. Kontrol ettiğimde bu frekansta da işlemci ve RAM 1:1 çalışıyor. Kasdetmek istediğim 6400 MHz RAM'ler de Ryzen işlemciler için tatlı noktada.

Tam olarak bunu da yazmışlar. Bazı işlemcilerde manuel olarak 1:1 ayarlarsan 6400'de olur demişler.
Biz 7600 işlemcide EXPO 1 de boot edemedik sonra mavi ekran yemiştik.

8000 MHz olunca Memory clock 4000MHz'ye çıkarken Memory Control clock 2000MHz'ye düşüyor.
6000 MHz olunca Memory clock 3000HMZ ama Memory clock 3000MHz.
2:1 cezasına düşünce attığım taşın ürküttüğüm kuşa değmeyeceği ve pahalı RAM'lerin de boş masraf (boş derken başka yere harcanabilecek para) olduğunu düşünüyprum.

Tomahawk'a ikna oldum. Fikri biraz daha sindirirsem akşama alacağım.

Sonraki konu 6000MHz CL30 RAM bulmak olacak.

Bütün arkadaşlara teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı