Aktif olarak hangi banka en fazla faiz veriyor?

Mevduat tutarınıza göre özel teklifler sunuyor fakat genel kampanyalara bakabilirsiniz. TEB'de Marifetli Hesap şu anda %47 veriyor, Alternatif Bank da %49 veriyor fakat pasif bakiye mevcut. Anadolubank'taki oran %50, pasif bakiye mevcut.

Mantıksız bir yatırım olur.
Şu anda faiz oranları o kadar yüksek ki döviz olarak bile paranız artıyor. Ortalama bir mevduat bakiyesi ile parama her ay yaklaşık 5000 euro eklemiş oluyorum. Benim için neredeyse sıfır riski var. Döviz artana/faizler düşene kadar isteyenler değerlendirebiliyor. Herkesin yatırım ve likidite ihtiyacı farklıdır. Direkt bir tavsiye veremezsiniz.

Neden? Benim nasıl bir fikrim olduğunu bilmiyorsun bile.
TEB ile ilgilenirseniz şöyle güzel bir kredi kartları da var:

1.500.000 TL üzerine çok iyi avantajlar sunuyor. Anadolubank ile arasındaki faiz farkını kapatabilir.

Şu anda faiz oranları o kadar yüksek ki döviz olarak bile paranız artıyor. Ortalama bir mevduat bakiyesi ile parama her ay yaklaşık 5000 euro eklemiş oluyorum. Neredeyse sıfır riski var. Döviz artana/faizler düşene kadar isteyenler değerlendirebiliyor.

Neredeyse sıfır risk olan yatırım fonları daha mantıklı.

Neredeyse sıfır risk olan yatırım fonları daha mantıklı.
Bir miktar para piyasası fonu olan RPP fonu almıştım, ocak sonuna kadar bir haftalık süreçte günlük %0,20 gibi getirisi oluyordu fakat şubat başından itibaren %0,06 gibi getiri vermeye başladı. Şu sıralarda da %0,12 gibi bir getirisi oluyor. TEB'den pasif bakiyesiz yıllık %48 oran alabiliyorum. Net olarak benim için daha avantajlı yani. Marifetli Hesap için üst limit olan 4 milyonu aşarsanız PPF ya da farklı bir banka düşünmeniz gerekebilir tabii ki.

Şu anda faiz oranları o kadar yüksek ki döviz olarak bile paranız artıyor. Ortalama bir mevduat bakiyesi ile parama her ay yaklaşık 5000 euro eklemiş oluyorum. Benim için neredeyse sıfır riski var. Döviz artana/faizler düşene kadar isteyenler değerlendirebiliyor. Herkesin yatırım ve likidite ihtiyacı farklıdır. Direkt bir tavsiye veremezsiniz.

TEB ile ilgilenirseniz şöyle güzel bir kredi kartları da var:

1.500.000 TL üzerine çok iyi avantajlar sunuyor. Anadolubank ile arasındaki faiz farkını kapatabilir.
Teşekkür ederim kontrol ediyorum hocam.

Bir miktar para piyasası fonu olan rpp fonu almıştım, ocak sonuna kadar bir haftalık süreçte günlük %0, 20 gibi getirisi oluyordu fakat şubat başından itibaren %0, 06 gibi getiri vermeye başladı. Şu sıralarda da %0, 12 gibi bir getirisi oluyor. TEB'den pasif bakiyesiz yıllık %48 oran alabiliyorum. Net olarak benim için daha avantajlı yani. Marifetli hesap için üst limit olan 4 milyonu aşarsanız ppf ya da farklı bir banka düşünmeniz gerekebilir tabii ki.

Yılbaşında itibaren fonun ve faizin getirisini kıyaslamak daha doğru olur.

Yılbaşında itibaren fonun ve faizin getirisini kıyaslamak daha doğru olur.
Yılbaşından itibaren de %52 oran veren yerler vardı. Hemen hemen denk geldi diyebiliriz. Yanılmıyorsam ocak ayının fon getirileri %4,30 civarındaydı. Şubatta ne yazık ki ilk hafta sebebiyle aşırı düştü. Tabii ki ocakta alınan fon satılmadıysa %10 stopaj avantajı da var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı