ASUS XG259QN 380 Hz alınmıyor

baikasensei

Kilopat
Daha fazla  
Monitör
ASUS XG259QN 380 Hz
ASUS XG259qn 380 Hz monitör aldım. Dün elime ulaştı ve kurulumunu aynı yazdığı şekilde yaptım. Ekran OSD menüsü üzerinden hız aşırtmayı açıp, bilgisayar görüntü ayarlarından 380 Hz değerine çektiğimde ekran 1 saniyeliğine gelip sonra simsiyah oluyor. Kablo olarak ASUS'un kendi kutusundan çıkan kabloyu denedim. Onun dışında "Paugge" markasının DisplayPort 1.4 kablosunu satın aldım. Az önce onunla denedim yine olmadı. İşletim sistemim Windows 10 Ryzen 5 5600X, RTX 3060 12 GB 3 fan model, fakat yine görüntüyü alamadım. Bir yerden gördüğüm bir yazıyla bazen Windows 11 bu tarz sorunlara çözüm olabiliyormuş. Şimdi yükleyip deneyeceğim. Farklı bir yorumu fikri olan başına böyle bir durum gelmiş olan varsa ve bunu çözdüyse nasıl çözebileceğimi anlatırsa sevinirim.

Merhaba,
Sorununuza baktım şimdi de birşey bulamadım. Aynı markanın 280hz bir monitörünü kullanıyorum. 240hz OC yapılmamış hali, sizinki de 360hz dir muhtemelen. Monitörü il aldığımda hız aşırttığımda aynı problemi yaşamıştım sonrasında yabancı bi forumdan çözümü bulmuştum ekstra bir ayar yapılıyordu. Akşam eve gittiğimde bulmaya çalışacağım tekrardan.
Bu arada uzun zamandır 240hz olarak kullanıyorum. 280hz de şimdi adını hatırlamıyorumda bişeyleri arttırmak gerekiyordu , arttırınca da düşüz hz'lerde sıkıntı yaşıyordum vs vs. Diyeceğim odur ki 360hz kullanmanızı öneririm. Ekran kartlarımızda aynı zaten ne oynuyorsunuz bilmiyorum da stabil, ekstra bişey beklememek gerekir.

Daha öncesinde aynı markanın 280 Hz monitörünü de kullanıyordum. Bahsettiğiniz problemi biliyorum DisplayPort no signal hatası falan veriyordu sonradan o kendi kendine çözülmüştü bende. Fakat burada ki problemde hiçbir şekilde görüntüyü vermiyor. Oyun olarak Valorant, CS 2, Rainbow Six tarzı oyunlar oynuyorum. Valorant'ta 500 FPS bandında ilerliyorum. Bilgisayarımın o Hertz oranını kaldırmayacağını da düşünmüyorum. Talihsizlik oldu şansıma herhalde. Her yolu denedim. Windows 11 de kurdum şimdi ama yine düzelmedi. Sanırım garantiye göndermekte fayda var.

Sorun çözüldü. Bu tarz problemi olan arkadaşlar var ise direkt olarak garantiye göndermelerini öneririm. "doa" yani hatalı/arızalı ürün çıktı. Yenisini temin edecekler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı