Bilgisayarıma şekersiz çay döküldü

Ryoshe

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma şekersiz çay döküldü elektrik bağlantısını kestim hemen kapattım (döküldüğünde ekran gitti ama bilgisayarin fanları çalışıyordu). Ters çevirdim sıvının çoğunu aldım ardından yan çevirdim birkaç saat beklettim bunun dışında herhangi bir işlem uygulamadim ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz? Markasi Lenovo IDE'a pad330.Biraz önce açtım bilgisayar çalıştı fakat batarya da sıkıntı var galiba %255 gösteriyordu kapattım 5 dakika sonra tekrar açtım normal 95 gösteriyor. Boyle kullanmaya devam etmeli miyim? Servise gondersem Garanti dışı derler mi?
IMG_20191220_135341.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgisayarı daha açmadım çalışıyor ve sıkıntısı yoksa garanti dışı kalmasın diye içini temizlettirsem lenovo servisi anlarmi birşey döküldüğünü ? Birde bilgisayarın içini açınca garanti dışı kalıyor mu ben kalmıyor diye biliyorum.

Hocam simdi calismasinin sebebi 2pin arasina su girip kisa devre yapmiyor. Ama su hala anakartin cesitli noktalarinda duruyor ve eger o suyu silmez/kurutmaz iseniz zamanla lehim yerlerini asindirir. Mesela bu kanalda cesitli su ile temas etmis anakartlarin zamanla ne hale geldigini gorebilirsiniz. Baglanti yerleri irmik helvasina donuyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam simdi calismasinin sebebi 2pin arasina su girip kisa devre yapmiyor. Ama su hala anakartin cesitli noktalarinda duruyor ve eger o suyu silmez/kurutmaz iseniz zamanla lehim yerlerini asindirir. Mesela bu kanalda cesitli su ile temas etmis anakartlarin zamanla ne hale geldigini gorebilirsiniz. Baglanti yerleri irmik helvasina donuyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yani önce temizlettirip sonrami kullanmaya basliyayim çalışıyorsa

Açılıp temizlenmesi gerek.
Temizlenmediği takdirde uzun vadede oksitlenme gerçekleşecektir.
Kaynak;

Telefonunuza, bilgsiayarınıza su döktüğünüzde ve tamire verdiğinizde size şu söylenir. Maalesef oksitlenme yaşanmış ve kurtarılamaz. Kısa devreler var. Bilgiayarınıza herhangi bir sıvı döktüğünüzde içerisinde bulunan metal devreler kısa süre içerisinde sıvı içerisindeki oksijen atomu ile kimyasal tepkimeye girerek oksitlenmeye başlar. Yaşanılan bu oksitlenme elektronik devrelerin çalışmasını engeller. Çözüm yolu ise neredeyse yoktur.

Oksitlenmeyi temizleyen bazı kimyasallar kullanılabilir ama geç kalınmadan bu işlemin yapılması gerekmektedir.

Açılıp temizlenmesi gerek.
Temizlenmediği takdirde uzun vadede oksitlenme gerçekleşecektir.
Kaynak;

Telefonunuza, bilgsiayarınıza su döktüğünüzde ve tamire verdiğinizde size şu söylenir. Maalesef oksitlenme yaşanmış ve kurtarılamaz. Kısa devreler var. Bilgiayarınıza herhangi bir sıvı döktüğünüzde içerisinde bulunan metal devreler kısa süre içerisinde sıvı içerisindeki oksijen atomu ile kimyasal tepkimeye girerek oksitlenmeye başlar. Yaşanılan bu oksitlenme elektronik devrelerin çalışmasını engeller. Çözüm yolu ise neredeyse yoktur.

Oksitlenmeyi temizleyen bazı kimyasallar kullanılabilir ama geç kalınmadan bu işlemin yapılması gerekmektedir.
Bilgisayarı temizlerken anakart ı tinerli kaba koyuyorlar ya o işlemi uygulasalar şimdi nasil olur sizce? O işlem hangi durumlarda olur bir zararı varmıdır sizce

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı