Canon 600D Modeli 2019'da Tercih Edilir mi?

İzmir3553

Kilopat
Daha fazla  
Çok gezen biri olduğumdan çok fotoğraf çeken biriyim haliyle. Sadece telefonla çekim yapıyordum ancak artık yeterli gelmemeye başladı. Özellike Karadeniz'i çok gezdiğimden manzara çekimlerinde kalite arıyorum. Sadece hobi olarak fotoğraf çekmeyi düşündüğüm için kısa bir araştırma yaptım ve Canon 600D'nin çok önerildiğini gördüm ancak model olarak eski olduğundan alıp almama konusunda emin değilim. Bütçem 1000-1200 TL arası ve 2. el olarak almayı planlıyorum. Sizce farklı bir model mi tercih etmeliyim yoksa Canon 600D beni uzun bir süre götürür mü?

Sensör temizliği, tozlanma ve mekanizma kızaklarında sorunlar yoksa alınır. Yabancı bir fotoğrafçı 10 yıl önceki makine ve şimdiki son jenerasyon makine ile testler yapmış. Acayip bir gelişme olmadığını görmüş. Yongnuo 50mm f1.8 objektif alırsınız mis gibi kullanırsınız.

Aynasız makinelere yönelsen daha iyi olur. Cok gezen biriysen belli bi süre sonra ağır gelmeye başlıyo hem lensin ağırlığı hem body ağırlığı.

Makinenin pek önemi yok, fark yaratan lensleri. Nikon lensler daha ucuz ve piyasada bulmak daha kolay.
Menüsü bana kolay geldiği için ve hızlı çalıştığı için Canon'u seviyorum ben.

Aynasız makinelere yönelsen daha iyi olur. Cok gezen biriysen belli bi süre sonra ağır gelmeye başlıyo hem lensin ağırlığı hem body ağırlığı.
Aynasız derken üstad? Açabilir misin biraz daha rica etsem. Bu konularda çok bir bilgim yok maalesef.
Makinenin pek önemi yok, fark yaratan lensleri. Nikon lensler daha ucuz ve piyasada bulmak daha kolay.
Menüsü bana kolay geldiği için ve hızlı çalıştığı için Canon'u seviyorum ben.
Evet aslında oda var lensler cebimi yakabilir öğrenciyim. Ama bende Canon'u biraz denedim ve hoş gelmişti o yüzden biraz Canon'a kaydım. Lenslerin fiyatları arasında çok fark var mı?

ışığı vizöre yansıtmak için bir ayna kullanan DSLR'nin aksine, ayna veya optik vizör bulunmaz. Tozlanma kirlenme derdi olmaz. Cok kompakt tasarıma sahiptirler. Fujifilm, sony, olympus cihazların aynasız modelleri gayet başarılı cihazlardır. Ufak bir çevirici bayonet ile canon ve nikon lensleri de kullanabilirsin

Aynanın olmaması performansta bir değişikliğe neden olur mu?

Aynanın olmaması performansta bir değişikliğe neden olur mu?
Daha yüksek çözünürlük ve pozlama hızı artmış oluyor. Misal gece cekimlerinde uzun pozlama yapıldığından aynalı makinede bulb modunda 15 saniyeden fazla uzun pozlama yapıldığında makine sensörü aşırı ısındığından zarar görebiliyo malesef. Ayrıca aynalı makinelerde shutter 20bin uzerindeyse buda performans kayıplarına neden olabiliyo. Araba gibi düsün. 2. Araba alırken nasıl km sine bakıyosan aynalı makine alırken shutter sayısına bakıpta almalısın. Bunuda özel programlar ile makineyi pcye baglayip ancak oyle ogrenebilirsin

Çok geziyorsan hafif bir makine al. Arkadaşımla Atatürk Havalimanına uçak çekmeye gitmiştik, 600d+75-300 ile 3-4 saat sonra eli uyuşmuştu.
Çözünürlük ve "pozlama hızı" aynaya bağlı değil. Aynalı ile aynasız arasındaki ayna dışındaki fark makinelerin daha küçük, daha hafif olması, Elektronik vizör olması. Sensör hem aynalılarda hem aynasızlarda ısınır, aralarında bir fark olması için bir neden yok. 20.000 üzeri perdelerde ise performans kayıbı olmaz. Zaten perde performans ile ilgili değil. Bozulunca direkt giden bir parça (zamanla yavaşlamıyor yani).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…