Eğitim amaçlı İtalya'ya nasıl gidilir?

Bu İtalya'ya gitme sürecini detaylı anlatan bir kaynak var mı?

Benim bir arkadaşım gitti, IELTS diye bir sınav varmış. Giriyormuşsun buna, belirli bir seviyede İngilizce bildiğini ispatladıktan sonra İtalya'daki üniversitelere başvuruyormuşsun. Almanya gibi YKS şartı da aranmıyormuş sanırım. Kendisiyle tekrar görüşme fırsatı yakalarsam detaylıca öğrenirim.

Şimdilik bildiğim teknik detaylar bunlar.

Benim bir arkadaşım gitti, IELTS diye bir sınav varmış. Giriyormuşsun buna, belirli bir seviyede İngilizce bildiğini ispatladıktan sonra İtalya'daki üniversitelere başvuruyormuşsun. Almanya gibi YKS şartı da aranmıyormuş sanırım. Kendisiyle tekrar görüşme fırsatı yakalarsam detaylıca öğrenirim.

Teşekkürler. Kendisi birkaç kaynak atabilirse ulaştırabilirseniz mutlu olurum.

IELTS diye bir sınav varmış.

Bu sınav sistem dışında çok üst segment başarınızın olması lazım ve belirli kademelerde onu kanıtlamanız lazım veya çok çok paranızın olması lazım. Ayrıca sınavı kazansanız bile banka hesabınızda 6 haneli bir para birikimi olması gerekiyordu sanırım öyle hatırlıyorum.

Bu sınav sistem dışında çok üst segment başarınızın olması lazım ve belirli kademelerde onu kanıtlamanız lazım veya çok çok paranızın olması lazım. Ayrıca sınavı kazansanız bile banka hesabınızda 6 haneli bir para birikimi olması gerekiyordu sanırım öyle hatırlıyorum.
O zaman okucagina Türkiye'de okuyup yatırım yapıp öyle yurtdışına giderim ne gereği var 😂

Almanya'da YKS şartı derken, üniversite şartı mı yoksa YKS'ye girmiş olma şartı mı aranıyor?

7 büyük ihtimalle. İtalya hiç ucuz bir yer değil çünkü.

Teşekkürler. Kendisi birkaç kaynak atabilirse ulaştırabilirseniz mutlu olurum.
IELTS aslında o kadar da zorlamayacak bir sınav. Tabi yeterli düzeyde İngilizcen varsa. Fiyatı ise 6000 TL.

4 bolümden oluşuyor: okuma, yazma, dinleme ve konuşma. Bunlara 9 üzerinden puanlama yapılıyor. Bu alanlardan en düşük 5,5 puan yapmak koşuluyla ortalama puan 6,5 üzeri olursa sınavdan başarıyla geçmiş olursun.

Okumada bir metin veriyorlar. O metin ile ilgili sorular soruyorlar. Onları cevaplıyorsun.

Yazmada ise bir şekil veya bir nesne görseli veriyorlar. Bunu ise olabildiğince objektif bir biçimde betimlemeni istiyorlar. Yani kör birine yazdıklarını söylersen aklında görseldeki gibi bir şey canlanmalı.

Dinlemede ise önce bir şey dinletiyorlar. Sonra onunla ilgili sorular soruyorlar. Onları cevaplıyorsun.

Konuşma ise diğerlerinden farklı olarak konuşarak yapılıyor. Diğerleri kağıt kalemle yapılıyordu. Herhangi bir konu hakkında soru soruyorlar ve sen de onları cevaplıyorsun. Genelde havadan sudan soru soruyorlar.

Sınav soruları kolay. Aşağıda örneklerini bıraktım.

Almanya'da YKS şartı derken, üniversite şartı mı yoksa YKS'ye girmiş olma şartı mı aranıyor?
Yks'ye girmiş olmanız ve istediğiniz bölüme yerleşmiş olmanız gerek. Ayrıca Yks puanınıza göre NC(Numereus calculus) puanı hesaplanır. NC-frei bölümlere başvurmazsanız NC puanı önemlidir. NC-frei bölümlere başvursanız bile yurt dışı öğrenci olduğu için NC puanı yine önem arz eder.

Bu İtalya'ya gitme sürecini detaylı anlatan bir kaynak var mı?
Ayrıca bu kadar kolay bir şey yok ortada arkadaşlar. Zaten biraz araştırırsanız çok iyi dile, yeterli paraya, güzel bir cv'ye ihtiyacınız olduğunu görürsünüz.
Ha mesele İtalya'nın alt seviye üniversitesiyse kabul almak elbet zor değil. Ama bununla uğraşacağınıza Türkiye'de iyi bir üniversite zaten çok daha mantıklı ve makul bir seçenektir. Eğer İtalya'nın en iyilerinde okuyacagim derseniz de iş 1 dil belgesi 1000 Euro parayla bitmez.

Yeni konular

Geri
Yukarı