Ekran kartını soğutma yolları nelerdir?

Ekran kartımda ağır oyunlar oynarken aldığım siyah ekran sıkıntısını 1 yıldır düzeltemediğimden bunu artık sıcaklığa bağlıyorum.
Ekran kartını soğutmam için yapabileceğim neler var?
Şu anda termal macununu değiştirmeyi düşünüyorum ve bu konuyu açmamın asıl sebebi bu.
Ancak belki farklı yöntemlerde vardır diyerekten bu şekilde genel bir konu açtım.
Kasanın altında boşluk yok ancak ekran kartının fanları aşağıya baktığından aşağıya ekran kartına doğru üfleyen fan koysam fayda eder mi?
Kasanın üst kısmında sanırım 2 fanlık boşluk var oraya dışarıya üfleyen fanlar koysam ne kadar fark eder?
Ayrıca termal macun alırsam işlemciyede süreceğim o yüzden kaliteli bir şey bakıyorum https://www.trendyol.com/cooler-mas...F5FltaRUpNOYKAfwWI10uykPgxNLGL8caApQPEALw_wcB bunu almak mantıklı mıdır?

Undervolt yapabilirsin.

Yapmıştım hiçbir şey fark etmedi undervolt ayarları bu şekilde olmasına rağmen.

-50'lik bir değer var.
Bu değerler PUBG oynarken yetersiz geldiğinden ve bilgisayar kapandığından düzeltmiştim ama sadece PUBG'de oluyordu.
Artık pubgyide bıraktım tekrardan yapacağım sıkıntı olursa değerleri biraz yükseltirim.

O macuna gerek yok. TeknoBiyotik üzerinden MX-4 al. Orijinal olması önemli o yüzden TeknoBiyotik diyorum özellikle. Macun değişimi yapabilirsin istersen, katkısı olacaktır.

Kasa mesh mi? Mesh olmadığı sürece hiçbir anlam ifade etmez fazladan fan takman. Havayı boş döndürürsün. sadece. Egzoz fanın vardır diye tahmin ediyorum hava tahliyesi için.

Bunun harici diğer yollar genellikle ekran kartının performansını düşürmekten geçiyor. Ya da oyun ayarlarını düşürmek.

O macuna gerek yok. Teknobiyotik üzerinden MX-4 al. Orijinal olması önemli o yüzden Teknobiyotik diyorum özellikle. Macun değişimi yapabilirsin istersen, katkısı olacaktır.

MX-4'ün iyi olduğunu biliyorum ancak bu daha iletken olduğundan ve hazır bütçem varken almak istiyorum.

Kasa mesh mi? Mesh olmadığı sürece hiçbir anlam ifade etmez fazladan fan takman. Havayı boş döndürürsün. Sadece. Egzoz fanın vardır diye tahmin ediyorum hava tahliyesi için.

Kasayı bu forumda attığımda herkes önü kapalı hava akışı güzel olmaz diyor ama atayım yine de.
Önü kapalı kısımda bir fan yerleştirmek için daha yer var ve üst kısımında bir açıklık var oradan hava alıyor ama önü kapalı.

Tamamdır, bütçe var ise ne ala

Kasanın önü bayağı kapalı, fan koymanız bir şey değiştirmez yüksek ihtimal. Kasa değişimi öneririm şahsen.

Veya üst kısma hava tahliyesi ya da hava çekmesi için koyun.

Termal macun olarak Thermal Grizzly kyronaut düşünülebilir. Kaliteli bir macun, bende yakında alıp kullanacağım.

Termal macun olarak Thermal Grizzly kyronaut düşünülebilir. Kaliteli bir macun, bende yakında alıp kullanacağım.

Termal macun alırsam hem işlemciye hem ekran kartına süreceğim bunun gramı çok az ikisine de sürülmez gibi duruyor.
Ayrıca ürün yorumlarında çok fazla kişi pump out yaptığını söylemiş yani ürün ısıya büyük ihtimal dayanıklı değil.

Neden ekran kartının ne olduğunu yazmıyorsun?

Gigabyte RX590.
Ekran kartının markasının önemi ne ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…