Çözüldü Excel şimdiki yıldan belli bir yılı çıkarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

508516

Centipat
Şimdi birinin çalıştığı yılı hesaplamaya çalışıyorum. İşe girdiği tarih belli. Ben şimdiki zamandan çıkararak kaç yıl çalıştığını bulmak istiyorum. Bunun formülünü bulmam gerek. Görselde attım ilk soru, arkadaşım attığı için hücresi belli olmuyor pek ama çok önemli değil diye düşünüyorum. Hocam sen bilirsin yardımcı olabilirseniz sevinirim.
@armas

Dosya Ekleri

• unknown.png
    unknown.png
    42,9 KB · Görüntüleme: 88
Çözüm
Önceki mesajımda belirttiğim durumu A1 hücresinde işe giriş tarihi olduğu durumda =YIL(BUGÜN())-YIL(A1) şeklinde yapabilirsiniz.
Direkt =BUGÜN()-A1 şeklinde aradaki gün sayısını elde edebilirsiniz.
=BÖLÜM(BUGÜN()-A1;365) şeklinde (artık yıllardaki artık günleri saymayarak) kaç tam yıl geçtiğini görebilirsiniz.

Excel kafasına göre otomatik olarak sayı biçimini tarih falan yapıyor. Genel şeklinde tekrar seçmeyi unutmayın.
Tekrar söylüyorum. İstediğinizi tam olarak anlamadım.
Sadece yıl istiyorum demeniz biraz ucunu açık bırakıyor. Mesela 364 gün olunca 0 yıl mı diyeceksiniz? 1 gün olunca 0 yıl mı diyeceksiniz.
Bugünü =Bugün() fonksiyonu ile alabilirsiniz. Direkt =hücre - diğer_hücre yaparsanız aradaki gün sayısını verecektir. O sayıyı manipüle edebilirsiniz.

Sadece yıl istiyorum demeniz biraz ucunu açık bırakıyor. Mesela 364 gün olunca 0 yıl mı diyeceksiniz? 1 gün olunca 0 yıl mı diyeceksiniz.
Bugünü =Bugün() fonksiyonu ile alabilirsiniz. Direkt =hücre - diğer_hücre yaparsanız aradaki gün sayısını verecektir. O sayıyı manipüle edebilirsiniz.
Evet öyle demek istiyorum aslında ama =Bugün()- Yıl(C4) (burada bir yanlışlık var ve çözemiyorum) dediğimde olmuyor mesela o "bugün" ve "şimdi" olayını biliyorum ama sonrasını bilemedim. Şimdiki yıldan işe girdiği yılı çıkarmak istiyorum

Şimdiki yıldan işe girdiği yılı çıkarmak istiyorum.
Sadece yıl farkını almak istiyorsunuz yani. 01.01.2011 - 31.12.2011 olursa 0, 01.01.2011 - 01.01.2012 olursa 1, 31.12.2011 - 01.01.2012 olursa 1 şeklinde sonuç mu istiyorsunuz?

Sadece yıl farkını almak istiyorsunuz yani. 01.01.2011 - 31.12.2011 olursa 0, 01.01.2011 - 01.01.2012 olursa 1, 31.12.2011 - 01.01.2012 olursa 1 şeklinde sonuç mu istiyorsunuz?
Böyle bakınca saçma geldi ama evet. Şimdiki zamandan işe girdiği yılı =Şimdi() - Yıl(E4) gibi bir formülle çıkararak kaç yıl çalıştığını bulmak istiyorum. Kendimi fazla izah edemiyorum kusura bakmayın ama bilgim az bu yüzden
Böyle bakınca saçma geldi ama evet. Şimdiki zamandan işe girdiği yılı =Şimdi() - Yıl(E4) gibi bir formülle çıkararak kaç yıl çalıştığını bulmak istiyorum. Kendimi fazla izah edemiyorum kusura bakmayın ama bilgim az bu yüzden
Tamam yaptım sıkıntı kalmadı teşekkür ederim

Son düzenleme:
Önceki mesajımda belirttiğim durumu A1 hücresinde işe giriş tarihi olduğu durumda =YIL(BUGÜN())-YIL(A1) şeklinde yapabilirsiniz.
=BÖLÜM(BUGÜN()-A1;365) şeklinde (artık yıllardaki artık günleri saymayarak) kaç tam yıl geçtiğini görebilirsiniz.

Excel kafasına göre otomatik olarak sayı biçimini tarih falan yapıyor. Genel şeklinde tekrar seçmeyi unutmayın.

Çözüm

Evet sayı biçimini farklı yaptığı için yapamamışım zaten onu genel yaptığımda oldu =YIL(BUGÜN()) - YIL(C4) bu şekildeymiş yapmaya çalıştığım şey. Teşekkür ederim size de

1650065748482.png

Hocam pek excel kullanan biri değilim daha çok Google tablo kullanıyorum ama sanırım excelde de aynı formül kullanılıyordu.

Kod:
=ETARİHLİ(A7;B7;"Y")&" YIL "&ETARİHLİ(A7;B7;"YM")&" AY "&ETARİHLİ(A7;B7;"MD")&" GÜN"

Hocam pek excel kullanan biri değilim daha çok Google tablo kullanıyorum ama sanırım excelde de aynı formül kullanılıyordu.

Kod:
=ETARİHLİ(A7;B7;"Y")&" YIL "&ETARİHLİ(A7;B7;"YM")&" AY "&ETARİHLİ(A7;B7;"MD")&" GÜN"
Evet "etarihli" formülünü ben de araştırdım ama istediğim bu değildi açıkçası. =Bugün() formülü işimi gördü ama size de teşekkür ederim hocam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı