Fotoğraf çekilmek için taktikler nelerdir?

AslanHamza123

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar malum yaz geldi ve bende hiç fotojenik değilim. Fotoğraf çekmekte iyiyim ama nasıl poz verilir nasıl estetik gözükürüm hiçbir fikrim yok. Ama nazara fotoğrafı veya başka birini çekerken kamerayı iyi kullanmayı biliyorum. Varsa bildiğiniz taktikler tüyolar yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğrafta fotoğraf çekilen kadar fotoğraf çeken kişi ve fotoğrafı çeken kamera da önemli. Çok güzel bir fotoğraf berbat bir kişinin objektifi altında mahvolabilir. Poz vermek için ise internetteki diğer paylaşım yapan insanları örnek alabilirsin binbir türlü poz var.

Arkadaşlar malum yaz geldi ve bende hiç fotojenik değilim. Fotoğraf çekmekte iyiyim ama nasıl poz verilir nasıl estetik gözükürüm hiçbir fikrim yok. Ama nazara fotoğrafı veya başka birini çekerken kamerayı iyi kullanmayı biliyorum. Varsa bildiğiniz taktikler tüyolar yazarsanız sevinirim.
Özgüvenli dur yeter. Yapmacık gülüş yapma. Doğal dur. Özgüvenli ve kendinden emin poz ver. Bunlar dışında benim fotoğraf çekinirken yaptığım ekstra bir şey yok.

Biraz kafa üstünden ve ışıklandırmanın bol olduğu yer olması bile büyük başlangıç sayılır. Youtube da çok güzel videolar var, oradan daha iyi tüyolar kapabilirsin.

• Özçekim yaparken telefon kamerasındaki ızgaraları kullanman daha simetrik, dolayısıyla daha estetik bir görüntü elde etmeni sağlar. Bu ızgaralara bakarak kendini ızgaraların ortasına hizalarsan daha iyi bir görüntü ortaya çıkar. Izgaraların amacı da bu.
  • Kameranın odak uzaklığı da önemli bir faktör. Eğer özçekim yapacaksan, bu odak uzaklığı 40 ila 58 mm arasında olmalıdır.
  • Kamera kaliteli olmalı. Sonuçta kalitesiz bir kamerada çekilen fotoğrafta kim olursa olsun kötü çıkacaktır.
  • Fotoğrafçılığa ilgin varsa bununla ilgili Instagram ve YouTube hesaplarını takip edebilir ve yeni bilgiler edinebilirsin.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bazı kızlar tek bir fotoğraf için tonlarca makyaj yapıp snapchat filtreleriyle kendini oldukça değiştiriyor aynaya tutup fotoğraf çekiniyor. Sen kendin ol, doğal ol. Ben rastgele öylesine çektiğim fotoğraflarda gayet yakışıklı durduğumu düşünüyorum.

Hafif karanlık bir odada, yüzüne gün ışığı veren bir LED ışık tut; doğal filtreyi böyle sağlayabilirsin. Işığı arkana alma sakın. Kameranın üstünde ya da kamerayla senin aranda ışık olsun. Aynada fotoğraf çektirmek, normal fotoğraf çektirmekten genellikle daha iyi sonuç verir ve kendini daha yakışıklı hissedersin. Ayrıca, telefonun ön selfie kamerasıyla fotoğraf çekmekten kaçın; çünkü ön kameralar genellikle arka kameralardan daha düşük kalitede oluyor. Kullanıcı telefonların ön kamerası profesyonel anlamda daha tam gelişemedi. Arka kamerayı kullanarak fotoğraf çekmeyi tercih et. Bunun için tripodlar satılıyor. Eğer imkanın varsa, profesyonel bir kamera kullanarak fotoğraf çek. Aradaki farkı anlarsın.

Not : ön selfie kameraları burnu biraz büyük çıkartıyor. Çok aşırıya kaçmadan Faceapp kullanarak hafif dokunuşlar yapabilirsin. Çok hafif burnunu küçültebilirsin veya faceapp üzeri yüzünü biraz daha öne çıkaran makyaj filtresi uygulayabilirsin. Sorun olmuyor, ben kullanıyorum ve daha iyi oluyor. Faceapp üzeri 'makyaj yok 5. Seviye veya al yanak 1. Seviye' filtresini uyguluyorum hem görünüşü çok değiştirmiyor hem harika oluyor. Beni gören fotoğraftakiyle aynısın diyor. Fotoğraf çekinirken doğal bir gülümseme yapamıyorsan faceapp yardımına yetişiyor.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı