Hafif karanlık bir odada, yüzüne gün ışığı veren bir LED ışık tut; doğal filtreyi böyle sağlayabilirsin. Işığı arkana alma sakın. Kameranın üstünde ya da kamerayla senin aranda ışık olsun. Aynada fotoğraf çektirmek, normal fotoğraf çektirmekten genellikle daha iyi sonuç verir ve kendini daha yakışıklı hissedersin. Ayrıca, telefonun ön selfie kamerasıyla fotoğraf çekmekten kaçın; çünkü ön kameralar genellikle arka kameralardan daha düşük kalitede oluyor. Kullanıcı telefonların ön kamerası profesyonel anlamda daha tam gelişemedi. Arka kamerayı kullanarak fotoğraf çekmeyi tercih et. Bunun için tripodlar satılıyor. Eğer imkanın varsa, profesyonel bir kamera kullanarak fotoğraf çek. Aradaki farkı anlarsın.
Not : ön selfie kameraları burnu biraz büyük çıkartıyor. Çok aşırıya kaçmadan Faceapp kullanarak hafif dokunuşlar yapabilirsin. Çok hafif burnunu küçültebilirsin veya faceapp üzeri yüzünü biraz daha öne çıkaran makyaj filtresi uygulayabilirsin. Sorun olmuyor, ben kullanıyorum ve daha iyi oluyor. Faceapp üzeri 'makyaj yok 5. Seviye veya al yanak 1. Seviye' filtresini uyguluyorum hem görünüşü çok değiştirmiyor hem harika oluyor. Beni gören fotoğraftakiyle aynısın diyor. Fotoğraf çekinirken doğal bir gülümseme yapamıyorsan faceapp yardımına yetişiyor.