GeForce Experience performans yer paylaşımı

ZendagiMigzara

Decapat
Daha fazla  
GeForce Experience uygulamasının performans yer paylaşımında GPU ile ilgili bilgiler görünmüyor. Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartını devre dışı bırakıp tekrar aktifleştirdiğimde GPU bilgileri tekrar görünüyor (%90 her zaman değil) ama bilgisayarı kapatıp açtığımda veya bazen ona bile gerek kalmadan tekrar göstermemeye başlıyor. GPU bilgileri görünmediği zaman oyunlarda tam ekran modunda FPS düşüşü oluyor, kenarlıksız modda oyun daha akıcı oynanıyor. Gösterdiği zaman ise böyle bir sorun yok, tam ekran modunda gayet akıcı oynanıyor.
Bilgisayar ASUS TUF serisi RTX 3050 laptop.

Çözüm için NVIDIA clean-up tool ile sürücü kaldırıp temiz kurulum yaptım değişen bir şey yok.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    689,4 KB · Görüntüleme: 160
  • 2.jpg
    2.jpg
    669,9 KB · Görüntüleme: 144
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı bilgilerini göstermeme sorunu bende 1-2 Update önce başladı. Sanırım sürücü kaynaklı bir sorun. Muhtemelen güncellemeyle düzeltirler.

Hayır, öyle bir sorunla karşılaşmadım. Oyunla alakalı olabilir. Diğer oyunlarda da böyle mi?
Hepsinde aynı.Tam ekranda ciddi bir fps düşüşü oluyor gpu değerlerini göstermezken.Elden ringte mesela normalde 55-60 arası fps verirken 45 veriyor ama hissiyat 45 ten daha kötü, karakterin her hareketi takılıyor, 20 fps görüntüsü bildiğin.Borderless a aldığımda düzeliyor ama gpu değerlerini yine göstermiyor.Dead cellste bile aynısı oldu.

Hepsinde aynı. Tam ekranda ciddi bir FPS düşüşü oluyor GPU değerlerini göstermezken. Elden Ring'te mesela normalde 55-60 arası FPS verirken 45 veriyor ama hissiyat 45'ten daha kötü, karakterin her hareketi takılıyor, 20 FPS görüntüsü bildiğin. Borderless a aldığımda düzeliyor ama GPU değerlerini yine göstermiyor. Dead Cells'te bile aynısı oldu.

Hmm, Elden Ring de olması normal, biraz sorunlu bir oyun. RTX 4050 kullanıyorum aynı şekilde Full screen kullandığım zaman bende de takılmalar yapıyordu. Dead Cells'te bile aynı şeyi yaşatması garip olmuş. Studio sürücüsünü denemiş miydin?

Hmm, Elden Ring de olması normal, biraz sorunlu bir oyun. RTX 4050 kullanıyorum aynı şekilde Full screen kullandığım zaman bende de takılmalar yapıyordu. Dead Cells'te bile aynı şeyi yaşatması garip olmuş. Studio sürücüsünü denemiş miydin?
Yok denemedim onu ama düzelse bile neden studio sürücüsünü kullanmak zorunda kalıyorum ki

Nvidia cleanup ile sürücüyü kaldırıp asusun kendi sitesinden driverı indirdim düzeldi.Güncelleme ile alakalıymış yani dediğin gibi.Teşekkür ederim.

Şimdi de eski bir driver kurduğum için doğal olarak bazı yeni oyunlarda (ghost of tsuhima) shader 6.6 desteğiyle ilgili hata veriyor,sürücüyü güncellememi istiyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı