Geometri nasıl çözülebilir?

• Konuyu başlatan rexty
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 106

rexty

Decapat
Daha fazla  
Geometride berbatım, 10 sorudan sadece 1 2 tanesini yarım saatte anca çözüyorum denemede. Şu an Mert Hocanın geometri kampından ilerliyorum ve Bilgi Sarmal'la orijinali paralel götürmeye çalışıyorum. Bilgi sarmalda az çok soruları çözerken orijinalde kalem oynatamıyorum. Sanki çalıştıktıklarım beynime girmiyormuş gibi hissediyorum, bir şeyi yanlış mı yapıyorum? Çünkü can sıkmaya başlıyor ve bir süre sonra ister istemez bir işe yaramayacaksa vaktimi başka bir derse vereyim diyorum kendi kendime.

Son düzenleme:
Bilgi sarmal zor geliyor olabilir. Basit bir yayın ile başla. Ve geometri hakkında konu açığın var mı kontrol et. Oklid,tales,eşlik benzerlik,açı ortay,kenar ortay, dış açı ortay gibi konularında açığın var mı? Bunlar 9 -10 konuları.

Bilgi sarmal zor geliyor olabilir. Basit bir yayın ile başla. Ve geometri hakkında konu açığın var mı kontrol et. Oklid,tales,eşlik benzerlik,açı ortay,kenar ortay, dış açı ortay gibi konularında açığın var mı? Bunlar 9 -10 konuları.
Ve çok soru çözmek lazım.

Hocam geometri zamanla gelişen bir şey yılmadan çalışmaya devam edin zaten bir yerden sonra gelişiyorsunuz. Ancak sadece soru odaklı gitmemeye çalışın konu ve teorem çalışmaya da ağırlık verin.(giriş seviyesindeyseniz pek tavsiye etmem ancak daha kalıcı olması ve mantığını oturtmanız için ispat videolarına bakabilirsiniz.) Bir de orijinal ve 3D gereksiz zor kitaplar, kaliteli soruları var ancak çoğu sorusu sırf zor sormak için sorulmuş sorulardan oluşuyor, kaldı ki ÖSYM'nin sınavda sorduğu seviye ortada ilk etapta o kadar zor kaynaklara gerek yok.

Hocam geometri zamanla gelişen bir şey yılmadan çalışmaya devam edin zaten bir yerden sonra gelişiyorsunuz. Ancak sadece soru odaklı gitmemeye çalışın konu ve teorem çalışmaya da ağırlık verin.(giriş seviyesindeyseniz pek tavsiye etmem ancak daha kalıcı olması ve mantığını oturtmanız için ispat videolarına bakabilirsiniz.) Bir de orijinal ve 3D gereksiz zor kitaplar, kaliteli soruları var ancak çoğu sorusu sırf zor sormak için sorulmuş sorulardan oluşuyor, kaldı ki ÖSYM'nin sınavda sorduğu seviye ortada ilk etapta o kadar zor kaynaklara gerek yok.
Trigonometri konusundan 2 kitap bitirdim anca öyle cozebildim bilgi sarmalı. Diğer konuları hâlâ çözemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı