Extramemes
Kilopat
Daha fazla
Selamlar. Yaz aylarının başlamasıyla ve havaların ısınmasıyla beraber oyunlarda takılma ve akıcılık problemi yaşıyordum. İlk başta bunun yazılımsal olduğunu düşünerek o yönde çözümler aramaya başladım fakat, bugün işlemciyi test ederken yan ekranda HWiNFO64 uygulamasını açtım PUBG oynarken işlemci 70-80 dereceler arasında gezmesine rağmen fotoğrafta belirttiğim p-Core 4 ve 5 sürekli 90-100 derecelere çıkıyordu ve termal kısma yazan yer kırmızı oluyor tabii. Bu esnada ben de oyunu gözlemliyordum. Termal kısma yazdığı gibi oyunumda takılmalar başlıyordu sonra 5 dakika sıcaklık değeri normale dönüyor ardından tekrar termal kısmaya giriyor az önce termal macunumu yenileyip test ettim sonuçlar aynı. Kasam biraz ufak: Phanteks G360A. Önünde çok iyi diyemeyeceğim üç adet fanı var ve içeri hava alıyor DeepCool LT720 360mm sıvı soğutma ise yukarıda takılı ve içerideki havayı dışarı atacak şekilde montajlı. Egzoz fanım yok şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim? İşlemciye undervolt (hiç anlamıyorum) mu yapayım? Yoksa BIOS ayarlarından Turbo Boost kapatıp FPS düşmesini de göze alıp düşük hızlarda 50-60 derecede mi oynayayım? Ya da yeni büyük hava akışı iyi olacak bir kasa mı satın alayım? Çevremde benimle aynı oyunları oynayan iki tanıdığım var ikisi de aynı işlemciyi kullanıyor ve kasaları geniş hava akışı iyi, sıvı soğutucularımız aynı. Benden 10-15 derece düşük oynuyorlar ha bir de linkteki ürünü satın aldım. 5-10 derece fark ettiriyor dediler sizce işe yarar mı? Thermalright LGA1700-BCF Intel 12/13 Nesil İşlemciler İçin Ekstra Temas Plakası
Son düzenleyen: Moderatör: