İlk önce TYT mi, AYT mi çalışmalı?

Night_Mare

Hectopat
Daha fazla  
Birkaç yerde gördüm TYT calismayin, yaz tatilinde AYT çalışın.
TYT'yi sonra halledin gibi.

Sınava yakın zaten unutacaksiniz gibi söylemler duydum. Ne kadar doğru?

İlk önce TYT mi, AYT mi calismaliyim?

Başta TYT gibi başlayın. Çünkü integral için köklü ifadeye, trigonometri için tyt üçgenler bilgisine falan filan ihtiyacınız oluyor.

TYT'de temel kavramlar, çarpanlara ayırma, temel de olsa fonksiyon olduğu için TYT çalışmak lazım. Daha sonra AYT başlanabilir. Bu konuları biliyorsan AYT başlaman daha iyi olur senin adına. Çünkü TYT matematik problem ağırlıklı ve problemler de sürekli pratik istiyor, konu çalışması yapılacak bir yeri yok. Eğer üçgenler, problemler ve başta dediğim konulari biliyorsan AYT başlanabilir. Kendimi yanlış ifade etmişim ekleme yapayım, tabii ki TYT matematik tamamen es geçilmemeli, çalışılmali ancak seviyeniz yüksekse biraz daha hızlı geçilebilir.

Rakip mi elemiş üstteki arkadaş anlamadım, tabii ki en başta hızlıca TYT halletmen gerek, TYT matta bilmeden AYT yapamayacağın konular dolu zincirleme gidiyor.

Rakip mi elemiş üstteki arkadaş anlamadım, tabii ki en başta hızlıca TYT halletmen gerek, TYT matta bilmeden AYT yapamayacağın konular dolu zincirleme gidiyor.
Biliyorsan demişim ya zaten. Konu sahibi kaç net yaptığını da söylememiş seviyesini bilmediğim için söyledim. Şimdiden örneğin mantık çalışmak ne kadar doğru?

Öncelikle kaçıncı sınıfta olduğun ve

12. Sınıfa geçeceğini varsayacağım. Yazın TYT matematik ve fenden eksiklerini kapatman yararına olacaktır. AYT çalışırken sene içerisinde ekstra TYT çalışmak zorlayabilir. Türkçe ve Sosyal dersleri için ise konu tekrarından sonra branş ve genel denemelerindeki yanlışlar üzerinden ilerleyebilirsin. Paragraf için ise çok düşük yapıyorsan seni yormayacak biçimde sürekli olarak bir soru kitabından 1-2 test çözebilirsin. Düzenli olarak çalışmadan paragraf netlerini arttırmakta zorlanabilirsin. Tüm seneye yaymayı denemeni öneririm, ani bir artış görebileceğini sanmıyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı