İtopya Garanti Ne Kadar Sürer?

letterbomb

Attopat
Dostlar 3 gün önce İtopya'dan aldığım hazır sistem açılmamaya ve bazı diskleri görmemeye başladı. Bugün sabah ise müşteri temsilcilerini aradım ve bana bütün sistemi kutusuna koyup geri göndermemi söylediler ben de parçaları bana geldiği halindeki gibi kutularına yerleştirip kargoya verdim. Henüz ellerine ulaşmadı fakat tahmini teslim tarihine 24 Mayıs diyor yani pazartesi günü, ben yine de daha erken varacağını düşünüyorum çünkü bana da tahmini teslim tarihinden önce ulaştı kargo. Ellerine ulaştıktan sonra sizce bu sorunu tamir etmeleri ne kadar sürer? Önce tamir etmeye mi çalışırlar yoksa 14 günlük süre geçmediği in direkt yenisiyle mi değiştirirler sizce? Çünkü sisteme takılı gelen NVMe SSD hiçbir şekilde BIOS'ta vs gözükmüyor 3 farklı bilgisayarda denedim üçünde de gözükmedi. Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar 3 gün önce İtopya'dan aldığım hazır sistem açılmamaya ve bazı diskleri görmemeye başladı. Bugün sabah ise müşteri temsilcilerini aradım ve bana bütün sistemi kutusuna koyup geri göndermemi söylediler ben de parçaları bana geldiği halindeki gibi kutularına yerleştirip kargoya verdim. Henüz ellerine ulaşmadı fakat tahmini teslim tarihine 24 Mayıs diyor yani pazartesi günü, ben yine de daha erken varacağını düşünüyorum çünkü bana da tahmini teslim tarihinden önce ulaştı kargo. Ellerine ulaştıktan sonra sizce bu sorunu tamir etmeleri ne kadar sürer? Önce tamir etmeye mi çalışırlar yoksa 14 günlük süre geçmediği in direkt yenisiyle mi değiştirirler sizce? Çünkü sisteme takılı gelen NVMe SSD hiçbir şekilde BIOS'ta vs gözükmüyor 3 farklı bilgisayarda denedim üçünde de gözükmedi. Cevaplarınızı bekliyorum.

Bu tamamen politikalarına bağlı bir durum. Fikrimce ilk olarak fabrika hatası ya da kullanıcı hatası ararlar. Ardından tamir etmeye çalışılır. Tamir olmazsa değişime gidebilirler diye düşünüyorum. Yine de en doğru bilgiyi (varsa) müşteri temsilcilerinden veya canlı destekten alırsınız.

Bu tamamen politikalarına bağlı bir durum. Fikrimce ilk olarak fabrika hatası ya da kullanıcı hatası ararlar. Ardından tamir etmeye çalışılır. Tamir olmazsa değişime gidebilirler diye düşünüyorum. Yine de en doğru bilgiyi (varsa) müşteri temsilcilerinden veya canlı destekten alırsınız.
Ya şöyle ki sistem ilk geldiğinde çalışıyordu fakat içinde deneme sürümü windows kuruluydu ben de eski sistemimdeki windowsu yeni sisteme aktarmak için disk klonlama yaptım ve sistem sorunsuznçalılıyordu fakat bu sabah bilgisayarı açmaya çalıştığımda windows failed to start a recent hardware or software change might be the cause hatası verdi ve işin daha da garibi nvme ssd biosta gözükmüyodu ve aşırı derecede ısınmıştı yani o kadar sıcaktı ki elimle 1-2 saniye zor dokunabiliyordum. Sonuç olarak nvme bozuldu galiba ve beim bir suçum olduğunu sanmıyorum.
Yenisiyle değiştirirler.
Ekstradan böyle bir talepte bulunmam gerekir mi müşteri hizmetlerini arayarak sizce? Çünkü bugün böyle bir talepte bulunmadım bana sadece her şeyi geri göndermemi söylediler.

Ya şöyle ki sistem ilk geldiğinde çalışıyordu fakat içinde deneme sürümü Windows kuruluydu ben de eski sistemimdeki Windows'u yeni sisteme aktarmak için disk klonlama yaptım ve sistem sorunsuznçalılıyordu fakat bu sabah bilgisayarı açmaya çalıştığımda Windows failed to start a recent hardware or software change might be the cause hatası verdi ve işin daha da garibi NVMe SSD BIOS'ta gözükmüyordu ve aşırı derecede ısınmıştı yani o kadar sıcaktı ki elimle 1-2 saniye zor dokunabiliyordum. Sonuç olarak NVMe bozuldu galiba ve beim bir suçum olduğunu sanmıyorum.

Ekstradan böyle bir talepte bulunmam gerekir mi müşteri hizmetlerini arayarak sizce? Çünkü bugün böyle bir talepte bulunmadım bana sadece her şeyi geri göndermemi söylediler.

Dediğim gibi politikalarına bağlı bir durum. Kullanıcı hatası sayarlar mı saymazlar mı bilemem. Fikrimce ilk tamir deneyeceklerdir. En kötü durumda iade hakkınızı kullanırsınız. 14 gün yasal bir süreç var. Başka da aklıma bir şey gelmedi açıkçası.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı