Kasa fanlarını detaylı temizlemek mantıklı mı?

Egemen Şensoy

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci fanından ya da arka fandan gelen bir elektrikli süpürge sesi var. Ekran kartından gelmediğinden eminim küçük bir fan o kadar yüksek bir ses yaratsaydı şu anda yerinden fırlamıştı sorum şu işlemci fanını temizleyeceğim. Diğer stok fanları da söküp elimin erişmediği yerleri de temizlemek iyi olur mu yoksa kabasını alsam yeterli olur mu?

Not: Bu ses sadece oyun oynadığımda çıkıyor yani yüksek devire geçince.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel anlamda kasadaki parçaların tozunu almak faydalıdır. "Elimin erişemediği" dediğiniz yerleri tam anlamasam da, fanların tozunu detaylıca almak ve işlemcinin derecesi yüksek ise termal macun değiştirmek bu sesi azaltabilir.

O fanın ulaşılamayan kısımlarını temizlemek işkencedir bilirim. Eğer sesler gerçekten rahatsız ediyorsa ve başka çözüm bulamadıysan ulaşılamayan yerlerini de temizle derim.

Genel anlamda kasadaki parçaların tozunu almak faydalıdır. "Elimin erişemediği" dediğiniz yerleri tam anlamasam da, fanların tozunu detaylıca almak ve işlemcinin derecesi yüksek ise termal macun değiştirmek bu sesi azaltabilir
öndeki 3 fanın en yüzüne erişemiyorum sadece öte yandan şaşırdığım olay cpunun derecesi her şekilde aynı olması sanırım sadece uncharted 4 te 70 dereceye kadar çıktı onun dışında 40 45 arası geziyor birde merak ettiğim şey cidden dış sıcaklık etki ediyor mu eskiden şakasını yapardık hava sıcak lol açmaz metin 2 gel diye kışın 30 fps sabit alırdık hissedilen 60 derece şuan burda bunun bir etkisi var mı

Hocam aslında 70 derecede bu kadar fan çalıştırmaz diye düşünüyorum ancak anakart sıcaklığı artıyorsa kasa da içerideki havayı atmak için fazladan çalıştırıyor olabilir. Fanlarınızın hangi derecede yükseleceğini falan ayarlayabileceğiniz programlar vardı bildiğim kadarıyla onları bir araştırın isterseniz. Hissedilen 60 nedir hocam sizin termal erimesin? :D

O fanın ulaşılamayan kısımlarını temizlemek işkencedir bilirim. Eğer sesler gerçekten rahatsız ediyorsa ve başka çözüm bulamadıysan ulaşılamayan yerlerini de temizle derim.
Hocam aslında 70 derecede bu kadar fan çalıştırmaz diye düşünüyorum ancak anakart sıcaklığı artıyorsa kasa da içerideki havayı atmak için fazladan çalıştırıyor olabilir. Fanlarınızın hangi derecede yükseleceğini falan ayarlayabileceğiniz programlar vardı bildiğim kadarıyla onları bir araştırın isterseniz. Hissedilen 60 nedir hocam sizin termal erimesin? :D
pc yi çalıştırmıyorum genelde ama çalıştırınca korku basmıyor değil

Yeni konular

Geri
Yukarı