LAN kablosu modemde hangi slota takılmalı?

• Konuyu başlatan 271470
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 20.435

271470

Kilopat
Zamanın Tanığı
Arkadaşlar interneti modemden kablolu olarak almam lazım fakat lan 1-LAN2-LAN3-lan4 var bunlardan hangisine takmalıyız? Şu an rastgele birine taktım fakat en iyi verimi hangi porttan nasıl alacağımızı nasıl anlayacağız acaba?

Fark etmez. 1. olarak LAN-1 portuna takabilirsiniz. Sadece köprü modu ile 2 modemi birbirine bağlarken LAN-1 portu çalışıyor sadece diye biliyorum. Onun dışında fark yok. Benim modemim 4 LAN portlu, 3 port dolu mesela.

Hepsi aynı diye biliyorum. Tek tek dene fark varsa en iyi hangisi olursa ondan devam.

Arkadaşlar interneti modemden kablolu olarak almam lazım fakat lan 1-LAN2-LAN3-lan4 var bunlardan hangisine takmalıyız? Şu an rastgele birine taktım fakat en iyi verimi hangi porttan nasıl alacağımızı nasıl anlayacağız acaba?

En iyi verim fiye bir şey yok hocam. Mesafe ve hız değerleriniz için uygun Ethernet kablosunu kullanmanız yeterli.

Normalde fark etmez. Lakin bazı modemler yalnızca bir adet Gigabit porta sahip olup, onu da LAN 1 portuna koyabiliyorlar. Siz her ihtimale karşı LAN 1 portuna takın. Ya diğer portlardan daha iyi olacaktır, ya da aynı olacaktır.

Lan-3 daha iyi olur takarken hep lan 3'e takıyorlar.

Er port aynı performansı vermeyebilir ki bunun içinde gigabit portu da dahil. Herkes 3. porta mı takıyor bilmiyorum fakat ben teker teker denedim, en iyi performansı 3. portta alıyorum. Bu durum herkeste aynı olmayabilir arkadaşın deneyip görmesi daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle saygı sınırlarına dikkat edelim, her port aynı performansı vermeyebilir ki bunun içinde gigabit portuda dahil. Herkes 3. porta mı takıyor bilmiyorum fakat ben teker teker denedim, en iyi performansı 3. portta alıyorum bu durum herkeste aynı olmayabilir arkadaşın deneyip görmesi daha iyi olur.

Her port aynıdır kardeşim :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı