Laptop fanı arka kapak açmadan nasıl temizlenir?

Fatihts09

Centipat
Daha fazla  
Demek isteidğim laptopun altındaki toz tutan yeri elektrikli süpürge ile temizliyebilir miyim? Bunun fana hasar vereceğini ya da fanların dönmesiyle kısa devre oluşturabilir mi diye düşünmeye başladım. Açtığım konunun mantıksız olduğunu biliyorum ama bir şekilde temizlemem gerekiyor ¯\(ツ)/¯.

Son düzenleyen: Moderatör:
Supurge ile fana zarar vermezsiniz veya sisteme fakat çok da temizlenecegini sanmiyorum. Ben sahsen firça ile sokup temizlerken bile bazi tozlar kalıyor. Temizlemesen ondan daha iyi😄

Demek isteidğim laptopun altındaki toz tutan yeri elektrikli süpürge ile temizliyebilir miyim? Bunun fana hasar vereceğini ya da fanların dönmesiyle kısa devre oluşturabilir mi diye düşünmeye başladım. Açtığım konunun mantıksız olduğunu biliyorum ama bir şekilde temizlemem gerekiyor ¯\(ツ)/¯.
Öyle laptop temizlenmez. İçini açacaksın fanı ve soğutma bloğunu yerinden söküp termal macununu yenileyeceksin. Fanların tozunu aldıktan sonra laptobu yeniden toplayacaksın. Yaptığın her adımı kaydet, kendinden emin ol korkma. Yaparsın.

Ben bunu direkt HP müşteri temsilcilerine sormuştum, cihazı prizden çıkarıp çıkabiliyorsa bataryayı çıkarıp süpürgeyi hava çıkışına birkaç dakika tutabileceğimi söylemişlerdi. Böyle temizledim. Laptopu ilk kez 4 yıl sonra açtım ve içi öyle çok da tozlu, kötü değildi. Garanti bitmedikçe zorunlu olmadığın sürece açmanı kurcalamanı önermem, garantiye yollaman gerektiğinde problem çıkar.

Öyle laptop temizlenmez. İçini açacaksın fanı ve soğutma bloğunu yerinden söküp termal macununu yenileyeceksin. Fanların tozunu aldıktan sonra laptopu yeniden toplayacaksın. Yaptığın her adımı kaydet, kendinden emin ol korkma. Yaparsın.

Doğrusu bitmiyobxenin dediği gibi yapılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde soğutucu bloğu söküp fan kanatları ince bir fırça yada ona benzer birşeyle temizlenir ve son olarak fanın içine 1 damla makine yağı atılır. Termal macunu da yenilersiniz ve bu şekilde temizlendiğinde laptop yeni alınmış gibi serin ve sessiz çalışır.

Elektrik süpürgesi ise halının içindeki tozları söküp alacak kadar güçlü emiş gücü olan birşey. Bunu laptopun hava giriş-çıkışı sağlayan yerlerine tuttuğunuzda fanlar aşırı hızlı döner ve bu da fan motorunun yapısına zarar verebilir.

Diyelimki laptopun içini açma imkanınız yok ve elektrik süpürgesi tek seçeneğiniz. Eğer ızgaranın dışından erişebiliyorsanız bir kürdan yardımıyla fanı tutun ve dönmesini engelleyin.

Süpürgeyle temizlersen 1-2 seneye kalmaz fanından motor sesi gelmeye başlar, "Arkadaşlar ne yapacağım?" diye konu açarsın burada. :)

Süpürge makinesi fanın yatağına zarar verir, hızlı aşındırır.
Dediğiniz çok uç bir olay her gün yaparsa evet olur ama o kadar da değil.

Yok dostum öyle bir şey açıp temizlesen bile zor temizleniyor kapalıyken imkansız gibi bir şey.

Yeni konular

Geri
Yukarı