PC'ye Pup Virüsü Bulaştı

karaman55

Hectopat
Bilgisayarıma Pup virüsü girdi ve bir türlü çıkmak bilmiyor. Format attım, sıfırdan kurulum yaptım virüsü silemedim. Teknik servise götürdüm format atıp verdiler. Sonuç yine aynı. Format atarken CMD sayfası açılıp kapanıyor, bunu da anlamış değilim.
Malwarebytes, ADW Cleaner, Adware remover gibi programlarla tarattım virüs bulup sildim tam emin olmak için Wiper Soft indirip taratıyım dedim, Wiper Soft kendi sitesinde indirme yapamadım çünkü Malwarebytes programı virüs algılıyor ve indirmiyor. İnternettte gezinirken farklı sayfalara yönlendiriyor bilgisayar kendilinden bilmeden program yüklüyor.
Modemin reset tuşuna basarak yeniden kurdum adını değiştirdim, şifreyi değiştirdim, WiFi değiştirdim akşam saatlerde tekrar kontrol ettiğimde modemin arayüzü giriş yapılmıyor şifre kabul etmiyor. Bu nasıl mümkün olabilir? Modemin arayüzüne girip buldu diyeceğim ama bunun için modeme bağlanması lazım, bunun içinde şifre lazım.
İnternette biraz araştırdım bu virüsü silmek için PUBG oyunu 1 saat boyunca oynarsan siliniyormuş ama benim şu an durumum yok, bu bu virüs silmek için ne yaparım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaynak atar mısınız nerede diyor o PUBG'yi bir saat oynayınca silineceğini?
PUP'ın açılımı Potentially Unwanted Program, yani reklam engelleyici kullanmıyorsanız ya da setuptan bir şeyler kurarken dikkatsizce next next diyorsanız yüklenmesi mümkün istenmeyen araç çubukları, uygulamalar vesaire.

Yapman gereken modem ile PC bağlantısını keseceksin. Ayrıca herhangi bir cihaz bağlıysa da onları da keseceksin. Kendin HDD'yi biçimlendirerek temiz Windows 10 kurulumu yapacaksın.

Modemi arkadaki düğmesine basarak fabrika ayarlarına alacaksın. Windows'da ilk Kaspersky veya Norton kuracaksın. Saçma sapan ViperSoft gibi uygulamalar kurmayın. Ardından modem arayüzüne bağlayıp gerekli tüm şifreleri değiştireceksin.

Bu kadar.

PUP'ın açılımı Potentially Unwanted Program, yani reklam engelleyici kullanmıyorsanız ya da setuptan bir şeyler kurarken dikkatsizce next next diyorsanız yüklenmesi mümkün istenmeyen araç çubukları, uygulamalar vesaire.
PUBG Oynamanızı İsteyen Garip Fidye Yazılımı!
Yapman gereken modem ile PC bağlantısını keseceksin. Ayrıca herhangi bir cihaz bağlıysa da onları da keseceksin. Kendin HDD'yi biçimlendirerek temiz Windows 10 kurulumu yapacaksın.

Modemi arkadaki düğmesine basarak fabrika ayarlarına alacaksın. Windows'da ilk Kaspersky veya Norton kuracaksın. Saçma sapan ViperSoft gibi uygulamalar kurmayın. Ardından modem arayüzüne bağlayıp gerekli tüm şifreleri değiştireceksin.

Bu kadar.
PUBG Oynamanızı İsteyen Garip Fidye Yazılımı!
Wipersoft kurmamı neden önermiyorsunuz? Linke göz atar mısınız, yazdıklarımda doğru muyum?

PUBG oyunu aç diye o ekran geliyor mu sende? Yok.

Dediğim gibi yapacaksın.

WiperSoft diye kalitesiz uygulamaların kendileri zaten zararlıdır. Ne tür yazılımlar kurman gerektiğini belirttim.

Yazdıklarını yapacağım şimdi, kurulumdan sonra Google hesabımla giriş yaparsam yine virüs bulaşır mı ? Bu arada PUP virüsü Kaspersky neden bulamıyor, Malwarebayts programı buluyor.

Öyle birşeyi yok kendi başına virüs uyduruyor konu sahibi. Bahsettiği Cryptolocker varyasyonlarından biri sadece.
Kaspersky neden bulamıyor?
Bulamıyor çünkü zararlı yok bilgisayarda kendin zararlı yazılım kuruyorsun. Kurma dediklerimizi kurmazsan sorun yok.

Bilgisayarıma PUP virüsü girdi ve bir türlü çıkmak bilmiyor. Format attım, sıfırdan kurulum yaptım virüsü silemedim. Teknik servise götürdüm format atıp verdiler. Sonuç yine aynı. Format atarken CMD sayfası açılıp kapanıyor, bunu da anlamış değilim.
Malwarebytes, AdwCleaner, adware remover gibi programlarla tarattım virüs bulup sildim tam emin olmak için wiper soft indirip taratayım dedim, wiper soft kendi sitesinde indirme yapamadım çünkü Malwarebytes programı virüs algılıyor ve indirmiyor. İnternettte gezinirken farklı sayfalara yönlendiriyor bilgisayar kendilinden bilmeden program yüklüyor.
Modemin reset tuşuna basarak yeniden kurdum adını değiştirdim, şifreyi değiştirdim, Wi-Fi değiştirdim akşam saatlerde tekrar kontrol ettiğimde modemin arayüzü giriş yapılmıyor şifre kabul etmiyor. Bu nasıl mümkün olabilir? Modemin arayüzüne girip buldu diyeceğim ama bunun için modeme bağlanması lazım, bunun içinde şifre lazım.
İnternette biraz araştırdım bu virüsü silmek için PUBG oyunu 1 saat boyunca oynarsan siliniyormuş ama benim şu an durumum yok, bu bu virüs silmek için ne yaparım?

Bilgisayarıma PUP virüsü girdi ve bir türlü çıkmak bilmiyor. Format attım, sıfırdan kurulum yaptım virüsü silemedim. Teknik servise götürdüm format atıp verdiler. Sonuç yine aynı. Format atarken CMD sayfası açılıp kapanıyor, bunu da anlamış değilim.
Malwarebytes, AdwCleaner, adware remover gibi programlarla tarattım virüs bulup sildim tam emin olmak için wiper soft indirip taratayım dedim, wiper soft kendi sitesinde indirme yapamadım çünkü Malwarebytes programı virüs algılıyor ve indirmiyor. İnternettte gezinirken farklı sayfalara yönlendiriyor bilgisayar kendilinden bilmeden program yüklüyor.
Modemin reset tuşuna basarak yeniden kurdum adını değiştirdim, şifreyi değiştirdim, Wi-Fi değiştirdim akşam saatlerde tekrar kontrol ettiğimde modemin arayüzü giriş yapılmıyor şifre kabul etmiyor. Bu nasıl mümkün olabilir? Modemin arayüzüne girip buldu diyeceğim ama bunun için modeme bağlanması lazım, bunun içinde şifre lazım.

Kanka malware bytes onu siler rahat ol.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı