POCO X3 serisi EOS listesine alındı

serdar_gs

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhabalar.
Dün itibari ile okuduğum bir haberde X3 serisinin EOS listesine alındığı ve artık ileriye dönük bir güncelleme almayacağını öğrendim. Benim için çok sürpriz olmadı, zira kullanmış olduğum Poco X3 Pro modeli en son güncellemesini yaklaşık olarak 5 ay önce almıştı ve yeni bir sürüm için haber yoktu.

Poco X3 Pro modeli Global için son olarak Mayıs ayında 14.0.3.0 sürümünü Türkiye için son olarak Mart ayında 14.0.1.0 sürümünü almıştı fakat bu güncellemeler tüm X3 Pro sahiplerine dağıtılmadı. Bu sürümler hatalı olduğu için geri çekilmiş ve bütün kullanıcılara sunulmadan askıya alınmıştı.

Bu kaynakta model için test edilen herhangi bir MIUI sürümü olmadığı ve yeni duyurulan HyperOS işletim sisteminin de büyük ihtimal bu modele gelmeyeceği belirtiliyor.
Bu kaynakta ise modelin EOS listesine alındığı ve artık ileriye dönük güncelleme almayacağı yazıyor.

Sonuç olarak MIUI 13'ten sonra stabil bir MIUI 14 sürümü çıkararak tüm kullanıcılara sunulamadı ve hala MIUI 13 kullanan MIUI 14 alamamış ve alamayacak kullanıcılar var.
Bildiğim kadarıyla şirket her modeli için iki büyük Android ve iki MIUI sürümü sunmayı vaat ediyor. X3 Pro için test edilen bir MIUI 14 sürümü olmaması yeni çıkardığı HyperOS işletim sistemini de modele getirmeyecek olması hala MIUI 13 sürümünde kalmış olan kullanıcılar için 1 büyük Android ve 1 MIUI sürümü ile ömrünü doldurmuş olacak.

Şahsi fikrim en azından stabil çalışan bir MIUI 14 sürümü çıkarılıp tüm X3 Pro sahiplerine dağıtılmalıydı. Sebebi donanımsal hatalı bir cihaz olduğundan ısınma ve pmic sorunu yüzünden anakart değişimi yapılan bir model olduğundan bu modeli adeta 1 büyük Android ve 1 MIUI güncellemesi ile bıraktılar. MIUI 14 sürümünü almış olanlar ise hatalı sürüm kullanmaya mecbur bırakıldılar. MIUI 13 sürümünde kalanlar bundan sonra kendi çabaları ile MIUI 14 indirip kendileri kurmaları gerekiyor.

Ben şahsen bundan sonra bu şirketten telefon almayı düşünmem.

Herkese merhaba.
Dün itibari ile okuduğum bir haberde X3 serisinin EOS listesine alındığı ve artık ileriye dönük bir güncelleme almayacağını öğrendim. Benim için çok sürpriz olmadı, zira kullanmış olduğum POCO X3 Pro modeli en son güncellemesini yaklaşık olarak 5 ay önce almıştı ve yeni bir sürüm için haber yoktu.

POCO X3 Pro modeli global için son olarak mayıs ayında 14.0.3.0 sürümünü Türkiye için son olarak mart ayında 14.0.1.0 sürümünü almıştı fakat bu güncellemeler tüm X3 Pro sahiplerine dağıtılmadı. Bu sürümler hatalı olduğu için geri çekilmiş ve bütün kullanıcılara sunulmadan askıya alınmıştı.

Bu kaynakta model için test edilen herhangi bir MIUI sürümü olmadığı ve yeni duyurulan hyperos işletim sisteminin de büyük ihtimal bu modele gelmeyeceği belirtiliyor.
Bu kaynakta ise modelin EOS listesine alındığı ve artık ileriye dönük güncelleme almayacağı yazıyor.

Sonuç olarak MIUI 13'ten sonra stabil bir MIUI 14 sürümü çıkararak tüm kullanıcılara sunulamadı ve hala MIUI 13 kullanan MIUI 14 alamamış ve alamayacak kullanıcılar var.
Bildiğim kadarıyla şirket her modeli için iki büyük Android ve iki MIUI sürümü sunmayı vadediyor. X3 Pro için test edilen bir MIUI 14 sürümü olmaması yeni çıkardığı hyperos işletim sistemini de modele getirmeyecek olması hala MIUI 13 sürümünde kalmış olan kullanıcılar için 1 büyük Android ve 1 MIUI sürümü ile ömrünü doldurmuş olacak.

Şahsi fikrim en azından stabil çalışan bir MIUI 14 sürümü çıkarılıp tüm X3 Pro sahiplerine dağıtılmalıydı. Sebebi donanımsal hatalı bir cihaz olduğundan ısınma ve pmic sorunu yüzünden anakart değişimi yapılan bir model olduğundan bu modeli adeta 1 büyük Android ve 1 MIUI güncellemesi ile bıraktılar. MIUI 14 sürümünü almış olanlar ise hatalı sürüm kullanmaya mecbur bırakıldılar. MIUI 13 sürümünde kalanlar bundan sonra kendi çabaları ile MIUI 14 indirip kendileri kurmaları gerekiyor.

Ben şahsen bundan sonra bu şirketten telefon almayı düşünmem.

Türk haber kaynaklarına inanmayın. Ve X3 serisi derken Pro dahil edilmedi bile siteyi açıp bakarsanız kendiniz görürsünüz. Sadece NFC serisi şu an EOS'ta. Ve Android 13'e sahip tüm telefonlar bazı istisnalar hariç hyperos güncellemesini tıpkı POCO X3 NFC'nin Android sürümü atlamayıp MIUI 14 alışı gibi bu telefon da Android 13 olarak Hyper OS güncellemesini alacak. Diğer modeller için konu açarsanız onlar hakkında da bilgi veririm.

Kaynak olarak attığım resmi kaynakları inceleyip düşünün.

Ama bu demek değilki listede değil diye güncelleme vermek zorunda. Öyle bir şeyi yapacaklarını hiç sanmam şahsen ben bu markaya para vereceğime Samsung'da kalmayı tercih ederim.

Son düzenleme:
Türk haber kaynaklarına inanmayın. Ve X3 serisi derken Pro dahil edilmedi bile siteyi açıp bakarsanız kendiniz görürsünüz. Sadece NFC serisi şu an EOS'ta. Ve Android 13'e sahip tüm telefonlar bazı istisnalar hariç hyperos güncellemesini tıpkı POCO X3 NFC'nin Android sürümü atlamayıp MIUI 14 alışı gibi bu telefon da Android 13 olarak Hyper OS güncellemesini alacak. Diğer modeller için konu açarsanız onlar hakkında da bilgi veririm.

Kaynak olarak attığım resmi kaynakları inceleyip düşünün.

Ama bu demek değilki listede değil diye güncelleme vermek zorunda. Öyle bir şeyi yapacaklarını hiç sanmam şahsen ben bu markaya para vereceğime Samsung'da kalmayı tercih ederim.
Hocam öncelikle şunu anlamıyorum yayınlanan haberlerde neden sadece X3 deniyor zaten iki model var benim bildiğim X3 NFC ve X3 Pro. Sadece X3 denilince ben iki modelinde kastedildiğini anlıyorum. İkincisi attığınız resmi linkten listeye baktım evet X3 Pro yok listede ama benim attığım ilk kaynakta model için herhangi bir MIUI sürümünün test edilmediği söyleniyor bu garip değil mi? Mesela Türkiye için Mart ayından bu yana neredeyse 8 ay olmuş ve güncelleme yok hala MIUI 13 kullanıp güncelleme bekleyen var bunlar garip değil mi? Benim umudum kalmadı açıkçası. Keşke dediğiniz gibi Android 13 kalarak yeni sürümleri alsa ama artık sanmıyorum.
Ayrıca çeşitli kaynaklarda gördüğüm kadarıyla HyperOS alacak cihazlar listesinin hiç birinde X3 Pro görmedim.

Hocam öncelikle şunu anlamıyorum yayınlanan haberlerde neden sadece X3 deniyor zaten iki model var benim bildiğim X3 NFC ve X3 Pro. Sadece X3 denilince ben iki modelinde kastedildiğini anlıyorum. İkincisi attığınız resmi linkten listeye baktım evet X3 Pro yok listede ama benim attığım ilk kaynakta model için herhangi bir MIUI sürümünün test edilmediği söyleniyor bu garip değil mi? Mesela Türkiye için mart ayından bu yana neredeyse 8 ay olmuş ve güncelleme yok hala MIUI 13 kullanıp güncelleme bekleyen var bunlar garip değil mi? Benim umudum kalmadı açıkçası. Keşke dediğiniz gibi Android 13 kalarak yeni sürümleri alsa ama artık sanmıyorum.

X3 NFC içinde daha önce böyle bir tartışma oldu zaten. Ama yine de aldı. Büyük ihtimalle bir oyun çıkmazsa bu da aynı politika ile alır. Vakti gelince alırsa ya da almazsa haber edersiniz. Attığınız iki kaynak resmi bir kaynak değil. Ve daha önce NFC için de aynısını yapıp çuvallayan sayfalar. Benim attığım linkten direk resmi siteye ulaşarak resmi bir bilgi alıyorsunuz ve sayfanın aşağısında ki tarihe bakarsanız eski değil gayet de yeni ve son cihazlar eklendi kesinleşti bile aslında.

Uzun zamandır güncelleme almaması zaten daha iyi bir haber. Çünkü yine dediğim gibi POCO X3 ve NFC serisi son güncellemelerini 1-2 ay önce alarak son yolculuklarına uğurlandılar ama Pro uzun zamandır bir güncelleme almadı. Edindikleri bilgiler yalnızca MIUI 14 tarafında kısaca. Yani şirket şu an Hyper OS üzerine uğraşıyor gibi gözüküyor. Hyper OS güncellemesi ve tesleri ise sadece Android 13/14 temelini almış cihazlara gelecek.

Android 12 güncellemesinde kalıp 13 almayanlar için ise son güncelleme MIUI 14 ve şirket MIUI sürümünde size sürüm atlatıp Android sürümünde sabit bıraktı ise o telefona veda edin. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Son olarak POCO X3 serisi 3'e ayrılıyor.
POCO X3 NFC ( bu cihazın çoktan işi bitti )
POCO X3 ( bu cihazın işi bitti )
POCO X3 Pro ( NFC'ye uygulanan tarife buna da uygulanıp işi bitirilecek )

Ayrıca çeşitli kaynaklarda gördüğüm kadarıyla hyperos alacak cihazlar listesinin hiçbirinde X3 Pro görmedim.

Ve ayrıca şirketin politikasını izlemeniz neye güncelleme vereceğini görmenizi sağlar. Listeye bakarsanız hataya düşersiniz. MIUI 14 güncellemesinin listelerinin hepsinde de NFC yoktu ama şirket Android 12 bazlı bırakarak MIUI 14'e attı cihazı ve desteği kesti.

Sahte haberlere inanmayın pişman olursunuz sonra. Şirketin bir oyunu olmazsa gelecek ve ah Xiaomi, bir Samsung etmezsin zaten 4-5 sürüm birden vermezsin. İyi ki bu markayı kullanmıyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı