R5 5600 ve RX6600 temelli sistem toplamak

Bilal Çakmak

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS H81M-D R.2
İNTEL İ7 4790K 4.0 GHZ
Sappire Pulse RX 6600 8 GB 128 bit
KİNGSTON 16 GB 2X8 (1333-1600)
HARDDİSK 1TB
120GB SSD
1TB SSD
Herkese iyi geceler dostlarım. Şu an kullandığım i7 4790K ve RX6600 işlemcim ve ekran kartımdan istediğim verimi alamıyorum, darboğaza saplanıyor maalesef. Genellikle oyun için kullanıyorum ve şu an RDR2 oynuyorum. Çözünürlük olarak 2K'ya geçtiğimde Ultra ayarlarda 20-25 FPS alıyorum. Bundan ötürü Ryzen 5 5600 ve RX6600 üzerine bir sistem kurmak istiyorum. Anakart olarak ASUS Prime B450M K II'yi düşünüyorum fakat bu konuda net bir karar almış değilim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi geceler dostlarım. Şu an kullandığım i7 4790K ve RX6600 işlemcim ve ekran kartımdan istediğim verimi alamıyorum, darboğaza saplanıyor maalesef. Genellikle oyun için kullanıyorum ve şu an RDR2 oynuyorum. Çözünürlük olarak 2K'ya geçtiğimde Ultra ayarlarda 20-25 FPS alıyorum. Bundan ötürü Ryzen 5 5600 ve RX6600 üzerine bir sistem kurmak istiyorum. Anakart olarak ASUS Prime B450M K II'yi düşünüyorum fakat bu konuda net bir karar almış değilim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bütçeyi tahmin mi ediyoruz?

Bilerek yazmadım dostum benim kafamda da net değil şu an ama herhalde 10 k olabilir. İşlemci, anakart, RAM :D
En ucuz fiyatlardan hesaplama yaptığımda toplam 9417 TL tuttu. Anakartta 4 tane RAM slotu olduğu için özellikle seçtim, yoksa 2 RAM slotlu daha ucuzları var.

Çok sağ ol dostum Gigabyte B550M hiç aklıma gelmemişti. Teşekkür ederim.

En ucuz fiyatlardan hesaplama yaptığımda toplam 9417 TL tuttu. Anakartta 4 tane RAM slotu olduğu için özellikle seçtim, yoksa 2 RAM slotlu daha ucuzları var.

Dostum senin soğutucu olarak ne kullanıyorsun. Ben bu arkadaşı almayı düşünüyorum.

Dostum senin soğutucu olarak ne kullanıyorsun. Ben bu arkadaşı almayı düşünüyorum.

Uzak dur.
Bütçe arttır şunu al:

Dostum öyle direk uzak dur deyince bende almadan tedirgin oldum. Teşekkür ederim, geri bildirimin için dediğin soğutucuyu alacağım. :D
Uzak dur.
Bütçe arttır şunu al:

Oyunu VULKAN api'ında çalıştırdığından emin ol.

DDR4'e geçtikten sonra eski sistemini satacaksan alıcıyım haberin olsun.

Bilerek yazmadım dostum benim kafamda da net değil şu an ama herhalde 10 k olabilir. İşlemci, anakart, RAM :D

Benim kullandığım anakart budur efenim.
Benim kullandığım RAM budur efenim.
Kullandığım işlemci budur efenim.
Ama AMD'nin işlemcisinin fanı öyle oyunlarda yetmez farklı bir fan satın alman gerekiyor.
Yani tabii bu senin tercihin efenim. Ama ben yine atayım kullandığım fanı.
https://www.hepsiburada.com/id-cool...m-kule-tipi-islemci-sogutucu-pm-HBC00002OD96P bu da kullandığım fan efenim. Gayet iyi soğutuyor. 60 dereceye gelmez işlemci.

Dostum senin soğutucu olarak ne kullanıyorsun? Ben bu arkadaşı almayı düşünüyorum.

5600'ü turbo hızında (4.45GHz'de) soğutabilen soğutucular daha ucuz aslında. Ben Aerocool Rave 4 kullanıyorum, 1.13V 4.45GHz'de 70 üstüne çıkmadı henüz.

@Bilal Çakmak kasanızı söylemeden soğutucu almayın. Yüksekliği fazla gelir, üzülürsünüz.

Yeni konular

Geri
Yukarı