Re-Volt tarzı küçük oyun yapmak

Daha fazla  
Arkadaşlar, yaklaşık 10-12 sene önce Re-Volt oynardım. Bilen çok kişi olmasa da küçük RC arabaların yarışı oyunu, 1999 yapımı bir oyun. Bu tarz küçük oyunları kodlamak istiyorum. Bunları nasıl yapabilirim? Bilmeyenler için Re-Volt - Wikipedia,

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video ve Wikipedia yazısını bıraktım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski olması oyunu basit yapmaz. O tip bir oyunu 0 deneyim ve tek kişi ile yapmanız yıllar alabilir.

Ki Re-Volt hiç de küçük bir oyun değil. Küçük olarak adlandırabileceğiniz oyunlar, genelde mobil platformlara çıkan "Hyper Casual" olarak geçen "az vasıflı" oyunlardır.

Oyun motoru kullanmadan yapabilirsin ve bu seni çok çok ileri taşır. OpenGL veya SFML ile yapılabilir fakat iyi bir matematik ve büyük bir süre lazım yapmak için. Bence sadece bir seviyeyi bile yapman seni gayet iyi yapar programlama konusunda.
Bana tek bölüm bile yapmak yeter sadece günümüzde de oynanabilecek olmasını istiyorum artık unutulan oyunlardan biri.
Oyun motoru kullanmadan yapabilirsin ve bu seni çok çok ileri taşır. OpenGL veya SFML ile yapılabilir fakat iyi bir matematik ve büyük bir süre lazım yapmak için. Bence sadece bir seviyeyi bile yapman seni gayet iyi yapar programlama konusunda.

Udemy üzerinden Unreal Engine kursu alın. Yol uzun ve meşakkatli, başlangıç bu olabilir.

Benim için Udemy kullanmak mı yoksa oyun motoru kullanmadan yapmak seçeneklerinden hangisi daha kolay olur. Kodlamada çok bilgili değilim.

Son düzenleme:
Bana tek bölüm bile yapmak yeter sadece günümüzde de oynanabilecek olmasını istiyorum artık unutulan oyunlardan biri.

Benim için Udemy kullanmak mı yoksa oyun motoru kullanmadan yapmak seçeneklerinden hangisi daha kolay olur. Kodlamada çok bilgili değilim.

Öncesinde de dediğim gibi, yol uzun ve meşakkatli. Siz Udemy üzerinden Unreal kursu alıp bakın bir, sonra başarıp başarmayacağınızı az çok anlarsınız. Kod yazmak ve OpenGL muhabbetleri; bırakın sizi, piyasada "yazılımcı" kimliği taşıyan profesyonel (profesyonel = bu işten para kazanan) kişilerin bile üstesinden gelebileceği işler değil. Bunun modellemesi var, renklendirmesi(texture mapping), remesh(High poly-Low poly) olayı var, oyun motoru olayı var, map tasarım olayı var, Blueprint hazırlaması var, sounds olayı var... Var babam var. Sadece harita tasarımı için 2 sene boyunca sürekli harita tasarımı yapan insanlar var.
Size tavsiyem en geniş açıdan olayı bir görün, boğulup boğulmayacağınıza karar verdikten sonra bismillah der suya girersiniz 😉😁. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Öncesinde de dediğim gibi, yol uzun ve meşakkatli. Siz Udemy üzerinden Unreal kursu alıp bakın bir, sonra başarıp başarmayacağınızı az çok anlarsınız. Kod yazmak ve OpenCL muhabbetleri; bırakın sizi, piyasada "yazılımcı" kimliği taşıyan profesyonel (profesyonel = bu işten para kazanan) kişilerin bile üstesinden gelebileceği işler değil. Bunun modellemesi var, renklendirmesi(texture mapping), remesh(High poly-Low poly) olayı var, oyun motoru olayı var, map tasarım olayı var, Blueprint hazırlaması var, sounds olayı var... Var babam var. Sadece harita tasarımı için 2 sene boyunca sürekli harita tasarımı yapan insanlar var.
Size tavsiyem en geniş açıdan olayı bir görün, boğulup boğulmayacağınıza karar verdikten sonra bismillah der suya girersiniz 😉😁. Kolay gelsin.
Emin misin? Ayrıca OpenCL'den bahsetmedim, OpenGL, grafik kütüphanesi olan.

Yurt dışında öğrencilere bilgisayar grafikleri dersinde okul projesi olarak veriliyor OpenGL ile bir oyun yapmak, bu saydıklarının çoğunu yapıyor öğrenciler belirli bir sürede ve teslim ediyorlar. Arkadaşın gelişimi açısından çok güzel bir şey olacağı için söyledim.

Oyun motoru dediğimiz şey, oyunlarda kullanılan ortak şeylerin bir araya toplandığı bir framework'tür. Bilgisayar grafikleri hakkında teorik bilgiye sahip olmak, oyun motoru kullanmayı kolaylaştıran bir etkendir çünkü o framework'te nelerin olduğunu bilirsin. Motor komponentleri böyle işliyor. Oyun programlama sadece Udemy kursu alarak yapılacak bir şey değildir, iyi bir matematik olmazsa üstesinden zor gelinir.

Emin misin? Ayrıca OpenCL'den bahsetmedim, OpenGL, grafik kütüphanesi olan.

Yurt dışında öğrencilere bilgisayar grafikleri dersinde okul projesi olarak veriliyor OpenGL ile bir oyun yapmak, bu saydıklarının çoğunu yapıyor öğrenciler belirli bir sürede ve teslim ediyorlar. Arkadaşın gelişimi açısından çok güzel bir şey olacağı için söyledim.

Oyun motoru dediğimiz şey, oyunlarda kullanılan ortak şeylerin bir araya toplandığı bir framework'tür. Bilgisayar grafikleri hakkında teorik bilgiye sahip olmak, oyun motoru kullanmayı kolaylaştıran bir etkendir çünkü o framework'te nelerin olduğunu bilirsin. Motor komponentleri böyle işliyor. Oyun programlama sadece Udemy kursu alarak yapılacak bir şey değildir, iyi bir matematik olmazsa üstesinden zor gelinir.
Hocam belirtmek isterim ki sizinle af buyurun amiyane tabirle "sidik yarıştırdığım" falan yok. OpenGL yazmam lazımdı, yanlış yazmışım. Kod yazmayı bilmeyen bir arkadaşa işin aslında ne kadar büyük ve karmaşık olduğunu en kolay ve öğretici ;ve en önemlisi "sıkmadan" yapmanın yolunun öncesinde verdiğim cevap olduğunu düşünüyorum.
Herkes kendi fikrini söylemekte özgürdür elbette, kod yazabilir. Ne kadar başarılı olur orası meçhul...

Hocam belirtmek isterim ki sizinle af buyurun amiyane tabirle "sidik yarıştırdığım" falan yok. OpenGL yazmam lazımdı, yanlış yazmışım. Kod yazmayı bilmeyen bir arkadaşa işin aslında ne kadar büyük ve karmaşık olduğunu en kolay ve öğretici ;ve en önemlisi "sıkmadan" yapmanın yolunun öncesinde verdiğim cevap olduğunu düşünüyorum.
Herkes kendi fikrini söylemekte özgürdür elbette, kod yazabilir. Ne kadar başarılı olur orası meçhul...
Estağfirullah, bilgi kirliliği olmaması adına yazıyorum ben de. Bir yandan da kendi fikirlerimi beyan ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı