Üniversiteyi açıktan okumak mantıklı mı?

nordokcusu1

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba İÜ felsefe öğrencisiyim AUZEF iktisata da kayıt yaptım. 140k sıralama ile girdim felsefeye. Maddi olarak çalışma ihtiyacım/amacım yok. Üniversite sürecindeki 4 yıl içerisinde zaten aile gelirleriyle maddi durumum çok iyi olacak.

Ancak felsefe okumaya tabiri caizse utanıyorum. İnsanlara felsefe okuduğumu söylediğimde rezil oluyorum, sanki sıralamam ve derslerim çok kötü ve ben de boş kalmayayım diye felsefe okumuşum gibi. Dayanamıyorum buna. Zaten ağır psikolojik sorunları olan biriyim. Ne yapmalıyım? Üniversiteyi bırakıp AUZEF iktisattan devam mı etmeliyim? Yatay geçiş ile aynı üniversitenin Maliye bölümüne mi gitmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Felsefe bölümü gayet havalı ve çekici bir bölüm bence. Hangi arkadaşın seni kınıyor onu da anlamadım. Hayatta felsefeden daha gerçek bir şey mi varmış? İnsanın varlığını, geldiği yeri ve gideceği noktayı sorgulamasından daha üstün bir düşünce yapısı mı varmış? Seni kınayan arkadaşlarının tarihte ki en ortalama filozofun sahip olduğu zekanın kırıntılarına bile sahip olmadığı çok açık. Utanılacak bir bölümde okuduğunu düşünmüyorum. Paran var zaten üniversiteyi de hobi için okuyorsun olarak yansıt. Onlar aylık 45.000 lira maaş almak için bir yerlerini yırtarken senin hobi olarak felsefe okuman çok daha çekici bence.

Eğer felsefeye ilgin varsa ve ailenin de durumu iyiyse bulunmaz nimet. Kendini tamamen maddi kaygıları göz ardı ederek bu alana adayabilirsin. Diğerlerinin seni nasıl gördüğü önemli değil, herkes hayatta aynı amaçlarla üniversite okumuyor. Çoğu insan geçim derdiyle hoşnut olmadığı bölüm tercihleri yapıyor. Seninse doğuştan bir fırsatın var, bu fırsat tutkularının peşinden gitmeni sağlıyor.

Eğer felsefeye ilgin varsa ve ailenin de durumu iyiyse bulunmaz nimet. Kendini tamamen maddi kaygıları göz ardı ederek bu alana adayabilirsin. Diğerlerinin seni nasıl gördüğü önemli değil, herkes hayatta aynı amaçlarla üniversite okumuyor. Çoğu insan geçim derdiyle hoşnut olmadığı bölüm tercihleri yapıyor. Seninse doğuştan bir fırsatın var, bu fırsat tutkularının peşinden gitmeni sağlıyor.
Valla yorumlarınız desteğiniz için teşekkürler. Aslında 5-6 yaşlarından beri gelen psikolojik sorunlarım buna sebep oluyor. Psikologa gitmek yerine buraya yazarak tatmin etmeye çalışıyorum kendimi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı