Yazılımsal Uzmanlık?

Emin Bozgeyik

Megapat
Makaleler
12
Yer
The Earth
Merhaba arkadaşlar, yazılımsal eğitim almak istiyorum. Bu bakımdan, sizlere sorularım var. Amaç; bu alanda biraz olsun uzmanlaşıp, hedeflediğim mühendislik alanlarında şimdiden bir bilgi sahibi olup, aynı zamanda daha bilinçli bir kullanıcı olmak.
Sorular:
1) Yazılım işlerine ilk nereden başlamalı?
2) Kursa mı gitmeliyim? İnternetten veya tavsiye edebileceğiniz varsa, eğitim setlerinden mi başlamalıyım?
3) Bu alanın kendince zorlukları var mıdır?

NOT: Sorulara verdiğiniz değerli cevapların yanı sıra, tavsiyelere da açığım... :)

Sana birinin birebir öğretebileceği bir yere git. Aklına takılan bir sorun olursa çözümü yanındaki kişi olsun. İnternet bu yönden biraz zayıf. Yazılım içinde öncelikle programlama dillerinden birini bilmen gerek C# tavsiyem :)

İntarnette youtube de java için "sıfırdan java" isimli videolar var ben onu izleyerek birkaç bişe öğrendim ama yinede kursa gitmek daha iyi

İlk olarak ingilizce öğren sonrasında kursa gitmek çok faydalı olur ama dil bildikten sonra yabancı kaynaklar yeterli olacaktır. Paranı başka yollarda kullanabilirsin.

Grafik programlama ve 3D görüntüleme ile ilgili bölümlerde, yazılımcılığın alt dalları diyebilir miyiz? Bu alanlar ile ilgili bilginiz var mı?

Son düzenleme:
İnternet iyi bir kaynak olabilir ama ben kurs öneririm. Kurs ile birlikte interneti kullanırsan daha yararlı olur. Bir programlama dili ile başlarsan devamı gelir. Başarılar dilerim.

Kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama 11 veya 12'ysen üniversite sınavına hazırlan ve Ingilizceni gelistirebildigin kadar gelistir. Yazilimsal uzmanlik icin en iyi kaynak iyi universitelerin hocalari.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı