Kent lokantaları iyi değil!

ibb-kent-lokantasi-1.jpg

Başlıkta da belirttiğim gibi kent lokantalarını desteklemiyorum, sebepleri ise şu şekilde:

* Ödediğiniz para: Bu tür kurumlar ucuza yemek veriyorlarmış gibi görünselerde aslında normal lokantalara vereceğiniz paradan daha fazla ödersiniz. Çok klasik olacak ama sebebi ise bu tür kurumların vergilerle işletilmesi, yani siz vergi veriyorsunuz adamda tırnak içinde "ucuza" yemek veriyor ancak başta bunun için hiç vergi almasa paranız cebinizde kalacak ve bu tür kurumlara ihtiyaçta kalmayacak. Ancak sizden vergi topladıkları için bu tür kurumlara muhtaç kalıyorsunuz.

* Küçük esnafın zarar görmesi: Devletle rekabet edemeyen küçük esnafın en sonunda zarar ettiği için dükkanını kapatması ve kendisininde bu tür kurumlara muhtaç kalması.

* Rekabet yoksa kalite de olmaz: örneğin soğuk bir kasabada sıcak çikolata satan tek kişi siz olsanız, içeceklerinizi daha kaliteli yapmak için uğraşır mıydınız? Elbette hayır! Ama yanınıza 2 tane daha sıcak çikolata satan yer açsaydık doğal olarak rekabete gireceğiniz için içecekleri daha kaliteli yapmaya uğraşır ya da fiyatları düşürürdünüz ve tüketici bu 3 yer arasından kendisine en uygun yeri seçebilirdi.

son verdiğim örnekten sonra ya bütün sıcak çikolata satan yerler birleşip tekel olurlarsa ne olur diyebilirsiniz. Sorun oraya yeni bir sıcak çikolata dükkanı açıldığında çözülür.

Son incelemeler

Artıları: Yok
Eksileri: Saçmalık ergen ve ampulcu düşüncesi
Saçmalık ergen ve ampulcu düşüncesi, dışarıda insanlar bir ekmeğe muhtaç olabilir. Tok açın halinden en anlar
  • Hahaha
İfadeler: Ahmet Kerem Yücel
Ahmet Kerem Yücel
Ahmet Kerem Yücel
bu tür kurumlar olduğu için açsın. olmasa cebine daha çok para kalacak aç olmayacaksın.
Artıları: Yok
Eksileri: Herşey
Tipik bir AKAP partisi propagandası.
Ahmet Kerem Yücel
Ahmet Kerem Yücel
Lan ak partili değilim.
Artıları: Yok
Eksileri: Sadece boş yapması
Yazıyı yazan arkadaş biraz ampulcü galiba.
Ahmet Kerem Yücel
Ahmet Kerem Yücel
ampülcü değilim.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yorumlar

Kent lokantaları açanda öyle diyor halktan aldığımız vergiyi halka geri veriyoruz diyor. Saraylar yapmıyoruz diyor, birilerinin altına araba kiralamıyoruz diyor. Var mı ötesi neyi eleştiriyorsun sen küçük esnafı korumak bediyenin görevi degil. Vatandaş memnun al Wi-Fi'de sınırsız açıldı oh çatla 🤣🤣🤣

Birinin parasını çalıp sonra ona tekrar vermek nasılsa vergiyle hizmet yapmakta aynıdır.
 
Birinin parasını çalıp sonra ona tekrar vermek nasılsa vergiyle hizmet yapmakta aynıdır.
Benim incelememede yorum yapmışsın , boş konuşuyorsun. Bunca vergi alınıyor benden ne olarak geri dönüyor bana ? Adamlar kent lokantası açmış , "size göre sözde" ucuz yemek veriyor , ama vergiden alıyorlarmış. İnsanlara hizmet etmek için vergiyi kullanıcak devlet kolları tabikide. 30 Yaşındayım , mevcut hükümet iktidarından benim faydama tek birşey görmedim. Teknoloji tonla vergi , araba tonla vergi , banka faizleri tavan , içtiğim zıkkım sigara bile %80'i vergi eee kardeşim benim param nerede ? Benim bedava yada ucuz kullanabilceğim ne sağlıyorsunuz bana ? Senin mantığına göre o zaman benim çalınan paralarımı kim kime peşkeş çekiyor kardeşim ? Hizmet nerede ?

Hastanemi yaptılar ? Randevu alamıyorsun.
Köprümü yaptılar ? Bedava geçirtmiyorlar
Tünelmi yaptılar ? gidiş 85 dönüş 85.

kardeşim benden çaldıkları parayla benim hayrıma bedava kullandığım ne yaptılar ? Yolu kastediyorsan onuda birililerinin inşaat değerleri artsın diye yapıyorlar senin benim gül yüzüme değil. Biz çocukken her mahallenin parkları vardı , rant ayağına o parkların arsalarını bile sattılar , konuşurken iki kere düşünün , İyiye iyi diyin , kötüye kötü.
 
Benim incelememede yorum yapmışsın, boş konuşuyorsun. Bunca vergi alınıyor benden ne olarak geri dönüyor bana? Adamlar kent lokantası açmış, "size göre sözde" ucuz yemek veriyor, ama vergiden alıyorlarmış. İnsanlara hizmet etmek için vergiyi kullanacak devlet kolları tabii ki de. 30 yaşındayım, mevcut hükümet iktidarından benim faydama tek bir şey görmedim. Teknoloji tonla vergi, araba tonla vergi, banka faizleri tavan, içtiğim zıkkım sigara bile %80'i vergi eee kardeşim benim param nerede? Benim bedava ya da ucuz kullanabileceğim ne sağlıyorsunuz bana? Senin mantığına göre o zaman benim çalınan paralarımı kim kime peşkeş çekiyor kardeşim? Hizmet nerede?

Hastanemi yaptılar? Randevu alamıyorsun.
Köprümü yaptılar? Bedava geçirtmiyorlar.
Tünelmi yaptılar? Gidiş 85 dönüş 85.

Kardeşim benden çaldıkları parayla benim hayrıma bedava kullandığım ne yaptılar? Yolu kastediyorsan onu da birililerinin inşaat değerleri artsın diye yapıyorlar senin benim gül yüzüme değil. Biz çocukken her mahallenin parkları vardı, rant ayağına o parkların arsalarını bile sattılar, konuşurken iki kere düşünün, iyiye iyi deyin, kötüye kötü.

Neden herkes iktidarı savunuyormuşum gibi konuşuyor? Devlet memuru aşçılık yapmaz kusura bakmayacaksın.
 
Neden herkes iktidarı savunuyormuşum gibi konuşuyor? Devlet memuru aşçılık yapmaz kusura bakmayacaksın.
Devlet baba derler , boşuna demezler. Devlet memuru aşçılık yapmaz ama hastanede tuvalet temizler öylemi. Hangi gözlükle bakıyorsun dünyaya anlamadım. Bir sürü devlet memuru var çar çöp iş yapan. Aşçılıkta yapar , bulasıkta yıkar , yerde temizler , silahta tutar. Devletin mesleği olmaz .
 
Devlet baba derler, boşuna demezler. Devlet memuru aşçılık yapmaz ama hastanede tuvalet temizler öyle mi? Hangi gözlükle bakıyorsun dünyaya anlamadım. Bir sürü devlet memuru var çar çöp iş yapan. Aşçılıkta yapar, bulasıkta yıkar, yerde temizler, silahta tutar. Devletin mesleği olmaz.

Devlet memuru hastanede tuvalette temizlemez, ama şu an konumuz lokantalar. Devlet memuru doktorlukta yapmaz, öğretmenlikte yapmaz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Ahmet Kerem Yücel
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
2.650
Yorumlar
28
İncelemeler
6
Son güncelleme
Değerlendirme
1,00 yıldız 10 değerlendirme

Hayat kategorisindeki diğer girdiler

Ahmet Kerem Yücel adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı