Sevebileceğiniz strateji oyunları ve fiyatları

selamünaleyküm canı sıkılıp da oyun arayan, rastgele gezerken bu yazıya denk gelen insanlar.​

Bugün çok severek oynadığım ve sizin de beğeneceğinizi düşündüğüm, bağımlı olduğum oyun türü olan strateji oyunlarını ve fiyatlarını sıraladım;

Not: oyunların bazılarının fiyatları şu anda indirimlidir!
Not 2: fiyatlar TL cinsinden yuvarlanmış olabilir!

1-) Hearts of Iron IV

Multiplayer: Mevcut.

strateji oyunu oynamıyorsanız muhtemelen duymuş olabileceğiniz oyun, oyunda ülkeleri yöneterek II. Dünya Savaşı'nın gidişatını değiştirebiliyoruz.
Oyun genel olarak askeri yönetim üzerine kurulu ve ekonomik anlamda çok fazla değişken yok. Öğrenme sürecinden sonra bağımlı olabileceğiniz bir oyun.
Mod desteği de güzel tasarlanmış ki oyunun ana temasını tamamen değiştirecek modlar bile mevcut. Ek olarak DLC'ler ise oyuna güzel detaylar katabiliyor fakat fiyatları biraz tuzlu. (klasik Paradox :D)

Steam fiyat: $8.99 USD - 290 TL
Alternatif: Xbox Game Pass üyeliği ile aylık ödeme yaparak daha ucuza bir süre oynayabilirsiniz.

------------------------
2-) Cities Skylines 1 ve 2

Multiplayer: Yok.

Cities Skylines serisi 2. oyunuyla beraber ilki kadar yükseliş yakalayamasa da ilk oyundan beri oyunun büyük bir kitlesi mevcut. İsminden de anlayacağınız üzere oyun da şehir yönetiyoruz. Yapacağınız şehrin tasarımı, finansmanı, sosyal hizmetleri, vergi oranları💡 ve daha aklıma gelmeyen birçok ayrıntı bulunmakta. 2. oyununu deneme şansı buldum fakat mod desteği ve kitlesi artana kadar bence 1. oyunu oynamak daha mantıklı. Ayrıca DLC'leri alırsanız doğal afetler gibi daha gerçekçi mekanikleri kullanabilirsiniz.

Steam fiyat: $5.39 USD - 175 TL
Alternatif: Xbox Game Pass üyeliği ile aylık ödeme yaparak daha ucuza bir süre oynayabilirsiniz.

--------------------
3-) superpower 2

Multiplayer: Mevcut.

Bu oyuna ben Hearts of Iron IV'ün ekonomi eklenmiş hali diyorum. Şahsen Hearts of Iron IV'den daha eğlenceli bulsam da oyun bir hayli eski ve güncelleme desteği almıyor. Eski dediğime bakmayın birçok oyuna taş çıkartır. Oyunda seçtiğiniz ülkenin başkanı oluyorsunuz ve seçim, ekonomi, enflasyon, vergi oranları💡, nükleer bombalar, askeri birlikler, sosyal hizmetlerin bütçelerini değiştirebilme gibi birçok mekanik mevcut. İlk oyunu seviyorsanız bunu da seveceğinize eminim bile diyebilirim. Ayrıca oyunun çok bir kitlesi yok daha çok tanınmasını isterdim Türk topluluklar ile eğlenceli olabilirdi.

Steam fiyat: $5.79 USD - 185 TL

--------------------
4-) Age of History II

Multiplayer: Yok.

Bu oyunda ise yine diğer oyunlar gibi ülke yönetiyoruz fakat daha çok rakamlar üzerine kurulmuş bir oyun. Eğer öğrenmesi kolay olsun diyorsanız saracağını düşünüyorum ki diğer oyunları da oynamış biri olarak saatlerce oynadım. Fakat söylemeden geçmek istemediğim bir konu var askerleri elimizle yönetiyoruz ve bu bir süre sonra sıkıcı bir hal alabilir. Mekanikleri açısından da diğer oyunlarla benzer ama daha basit hali gibi düşünebilirsiniz.

Steam fiyat: $3.49 USD - 112 TL

Evet listenin sonuna geldik, aslında ekleyebilecek bir sürü oyun var ama en çok oynadığım ve daha çok bilinen oyunları sıralamak istedim. İlk yazım olduğu için eksiklerimi ve beğenmediğiniz kısımları söyleyebilirsiniz. Umarım iyi bir gün geçirirsiniz iyi eğlenceler😎

Yorumlar

Eline sağlık hocam, Homeworld 3 bugün çıkış yapacak, bu oyunla ilgili de (oynadıysan) fikirlerini belirtebilir misin?
 
Eline sağlık hocam, Homeworld 3 bugün çıkış yapacak, bu oyunla ilgili de (oynadıysan) fikirlerini belirtebilir misin?
Hocam ne yalan söyleyeyim adını ilk defa duydum, yanlış anlamadıysam uzayda kendi filomuzu yönetiyoruz galiba. Fiyatı biraz daha düşerse güzel bir oyuna benziyor. İyi ki Anno'yu dolar kuru gelmeden almışım.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
GAMOLA
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
305
Yorumlar
5
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı