CS 1.6 Kamera Sallantısı Ve 25. yıl dönümü özel güncellemesi incelemesi

Herkese iyi Sosyaller. Bugün Valve'ın 25. yıla özel CS 1.6 güncellemesini inceleyeceğiz.
Valve 25. yıla özel Half-Life'ı ve CS 1.6'ı güncelledi ve bir süreliğine Half-Life'ı ücretsiz yaptı. CS 1.6 yeni güncelleme ile yeni özellikler ile eski özellikleri bir araya geldi. Bende dikkatimi çeken çoğu özelliği size anlatacağım.
1. Ana Menü
Eski Ana Menü yazılarını değiştirmişler. Biraz sanki mobil oyun gibi olmuş.

Half Life Screenshot 2023.11.25 - 22.55.45.11.png


2. Grafik Ayarları

Grafik Ayarları kısmına -stretchaspect komutunun işe yaradığı çözünürlük değişmeden widescreen yapma özelliği gelmiş. Önceden Low video quality seçeneğini seçtiğinizde oyun tam seçtiğiniz çözünürlük olurken bu özellik kapanınca oyun pencereli tam ekran olarak açılıp çözünürlük görüntü olarak değişiyordu. Normal çözünürlüğündeyken yaptığınız ölçeklendirme ayarı çalışıyorken Low Video'yu kapattığınızda ölçeklendirme ayarınız işe yaramıyordu. Low video quality kısmını kaldırmışlar ve widescreen özelliğini direkt oyuna eklemişler. Aynı zamanda eski piksel piksel görüntü zamanlarını hatırlamak adına texture filtering tuşunu eklemişler. Eğer kapatırsanız software Mod'daki piksel görüntüye erişebiliyorsunuz.

Half Life Screenshot 2023.11.25 - 22.55.49.45.png


3. Fare ayarları
Burada sadece lower input latency yani daha az gecikme özelliğini getirmişler. Ben aktif ettiğimde pek bir fark göremedim ama tahminimce düşük sistemlerde daha etkili olduğunu düşünüyorum.

Half Life Screenshot 2023.11.25 - 22.55.52.06.png


4. Steam networking
Önceden arkadaşlarınızla oynamak istediğinizde boş bir sunucu arardınız ya da sunucu kiralayıp öyle oynardınız çünkü sunucu açmak için port açmanız gerekir ve çoğu internet servis sağlayıcı port açmanıza izin vermezdi. Valve bu soruna biraz geç olsa da çare bulmuş ve Steam networking sistemini getirmiş. Artık port açmadan oyunda arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceksiniz. Hatta yabancı birileri ya da Steam arkadaş listenizde olmayan birileri ile oynamak istediğinizde ise konsolda kullanabileceğiniz bir IP adresi veriyor. IP Valve tarafından sağlanıyor. CS:GO'daki atöyle haritası açma mantığını getirmişler ve güzel olmuş. Ama sadece son sürüm güncelleyen insanlar ile oynayabiliyorsunuz.

Half Life Screenshot 2023.11.25 - 22.55.58.22.png


Half Life Screenshot 2023.11.25 - 22.56.06.54.png


5. Kamera sallantısı

Eski Half-Life WON sürümleri ve CS Beta 1.0-6.5 sürümleri arasında olan sağa sola yürürken kameranızında sallanması özelliği oyuna tekrar getirilmiş. Bu özellik Half-Life'ın güncellenmesiyle kaldırılan bir özellik olsa da 25. Yıla özel tekrar getirmişler. Biz alışkın olan oyuncular rahatsız oluyoruz ama ben yeni gelen kodları kurcalarken bu özelliği kapatma kodunu buldum. Kod sv_rollangle 0 kodu. Başında yazan SV yazısından dolayı sadece sunuculara has bir özellik olabileceğini düşündüm ama test edecek birini bulamadığım için test edemedim. Ben kendim oda kurup komutu yazdığımda bende sorun çözülüyor ama diğer oyuncularda kendileri mi yazmalı yoksa sunucu özelliği mi emin değilim. Test etmek isteyen olursa aşağıdan yazabilirsiniz birlikte test edebiliriz.

Güncelleme: sv_rollangle 0 kodu sadece sunucu özelliğiymiş. Yani sunucuyu kim kuruyorsa onun kapatması lazım.

Half Life Screenshot 2023.11.25 - 22.56.19.71.png
Yazar hakkında
Emperor4231
İki günlük dünyayı umursamayan ruhsuz ama aynı zamanda eğlenceli bir psikopatım. İsmim 2 deli lakaplının isimlerinin birleşimi.
Deli Kerim amcam ve Rahmetli Deli Mustafa dedem.
Ben ise Kerim Mustafa :D

Düzenleme: Yukarıdaki hakkımızda kısmındaki arkadaş öldü artık yerinde biraz daha karamsar bir Kerim Mustafa var. Yine neşeli, sayılır...

Yorumlar

Hocam inceleme güzel olmuş, elinize sağlık ama benim gözüme incelemeden çok yazar hakkında bölümü çarptı :D
 
Sıkıldığımda girip 1-2 saat oynadığım 2 oyununda uzun süre sonra böyle devasa bir güncelleme alması beni mutlu etti :)
 
Geçenlerde runtime bilmem ne hatası veriyordu, betadan çıkardım güncellemeyi kurayım diye artık böyle diyor. Ayrıca low video quality ayarı beninm bilgisayarda daha akıcı oyun anlamına geliyordu.
 

Dosya Ekleri

  • cs.png
    cs.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 86
Geçenlerde runtime bilmem ne hatası veriyordu, betadan çıkardım güncellemeyi kurayım diye artık böyle diyor. Ayrıca low video quality ayarı beninm bilgisayarda daha akıcı oyun anlamına geliyordu.

Bu rehbere bakın, düzelir.
 

Bu rehbere bakın, düzelir.
Yapalı çok oldu ama neden sorunsuz yeni halini oynayamıyorum onu anlamadım. Hd3650'yi mi beğenmedi acaba bilmem.
 
Sonunda oyuna yıllar sonra adamakıllı geniş ekran desteği eklediler. Önceden üstten alttan kırpıyordu ekranı, bayağı kötü görünüyordu. Sırf bu yüzden CS1.6 yerine Source oynuyordum.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Emperor4231
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
1.187
Yorumlar
9
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

Emperor4231 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı