GTA Benzerleri #4 - The Simpsons: Hit & Run

Bu bölümde serimize renk katacak çok daha farklı bir oyuna bakıyoruz. GTA benzeri denilince aklımızda belirenlerle bizi ters köşe yapacak oyunumuz, bu seriye aldığım veya alacağım yapımlar arasında belki de kriterlerimizin çizgisini en çok zorlayan oyun diyebiliriz. Çünkü bu oyun sadece çizgi film tarzı görselliğiyle değil, aynı zamanda suç dünyasına dair bir tema veya silahlı çatışma oynanışı gibi önemli GTA benzeri özellikler içermemesiyle de sizi şaşırtabilir.

Ama yıllardan beridir ne zaman GTA benzerleri araştırması yapsam, eskiden ve günümüzde mutlaka karşıma çıkan bir yapım oldu The Simpsons: Hit & Run. Bana başlarda ilginç gelse de bunca insanın önerisi üzerine bu seride ona da bir yer vermek istedim.

Yine ilk defa 2003 senesinde çıkış yapan yapım ile birlikte bu seneyi kapatıyoruz. Dönemin tüm önemli platformlarına konuk olan oyunumuz, sadece Simpsons isminin hayranları tarafından sevilen değil, bir oyun olarak da iyi bir iş çıkarmış olmasından olacak ki; son derece güzel notlar alıyor. Böylece klasikleşmiş kötü film-dizi oyunları klişesinden sıyrılan bir yapım olarak çıkıyor karşımıza.

Açık dünyası küçük küçük farklı bölümlere ayrılmış olsa da, zamanında açık dünyada araçlara binip inme olayının çok yaygınlaşmamasından olacak ki, yanına görevli ilerleyiş, gps sistemi ve yoldan geçen npc'ler ile etkileşime geçmek(!) gibi özellikleri de eklenince sık sık GTA benzeri olarak anılır olmuş ki oyuna başladığınız andan itibaren bu esinlenmeleri fark ediyorsunuz.

Konu olarak; Springfield'da arı görünümlü drone'ların ve kameralı minibüslerin ortalıkta fazlaca görünmeye başlaması gibi ilginç olayların ardından farklı karakterlerle oynayarak tüm bunların sebeplerini çözmeye başlıyoruz. Görev tasarımı olarak maalesef birbirine benzer görevlerin tekrara düştüğünü eklemeliyim.

İlk bir saatinde yaşadıklarımı paylaştığım videoya bakarak bir fikir edinebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
Player01
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
294
Yorumlar
1
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

Player01 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı