1000 TL Şehir İçinde Kullanmalık Bisiklet

ForAnAngeL

Megapat
Sosyal Tayfı
Katılım
24 Şubat 2012
Mesajlar
6.465
Makaleler
30
Çözümler
70
Yer
Hell
Selam arkadaşlar. İstanbul'da işe gidip gelirken kullanacağım ve arada gezmek için bisiklet almak istiyorum. Sektörle ilgili bir bilgim yok. Ne iyidir ne kötüdür diye. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
İki bisiklet arasındaki fark nedir?


Bir de kilitlenebilen maşa duydum. O nedir?
Carraro Sportive 224 olabilir.

İki bisiklet arasındaki fark fren sistemi.

Kilitlenebilen maşa şöyle; amortisörlü maşada amortisör çalıştıkça senin gücünü emecektir. Eğer maşayı kilitlersen maşa düz maşa gibi olacaktır, yani amortisör çalışmayacaktır. Böylece güç kaybetmiyorsun. Bozuk yolda maşayı açıp süspansiyonun keyfini çıkarırsın, düz yolda maşayı kilitleyip performans yaparsın.
 
Eskiden V sistem frenlerde, frenler eriyordu, yenisini taktırıyordum. Bunlarda öyle mi? Bahsettiğim bisikletler çift amortsörlü amatör bisikletlerdi.
 
@ForAnAngeL @hiraa Teker boyu genelde şehir bisikletlerinde standarttır 28". Senin boyuna 55-60cm arası kadro boyu uygundur. Fren sistemi olarak Hidrolik fren gerçekten fark ediyor. Gerçekten durduğunu hissediyorsun.
V frenin tek artısı hafif ve ucuz olması ama uzun vadede V fren masrafı HD ile kıyaslandığında aralarında pek bir fiyat farkı olmuyor.

Disk frenin V frene göre artıları şöyle:
  • Daha az bakım gerektirir
  • Disk fren balatası V fren pabucuna göre biraz daha pahalıdır ama daha uzun ömürlüdür
  • Fren mesafesi ve durduruş bakımından V frene göre çok daha iyidir
  • Disk frende jantın akort ayarının bozulması pek sorun olmaz ama V frende her akort bozulduğunda ayar yaptırmak gerekir. Buda biraz maliyetli bir iş
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı