1600 TL Sistem Önerisi

Katılım
18 Kasım 2013
Mesajlar
5
5mchp.png


Merhaba abilerim,

şimdi sürekli olarak kapanan sistemim üzerine arkadaşlarla toplanıp şöyle bir şey yaptık kendi aramızda.
E kesin bir yerde bir yanlış yapmışızdır diye düşündüm hemen foruma konu açayım dedim.. ;)
Becerikli değiliz sistem yapma konusunda bu yüzden bir yerde uyumsuzluk var mıdır, 1600 TL'yi geçmeden daha iyi sistem alabilir miyiz sormak istedim.

Not1 : Vatan'dan almadık çünkü Vatan'ı hiç sevmiyorum ve Eksen'de bozulursa vs. geri götürüp değiştirme şansımız oluyor. *Vatan sorun çıkarıyor bir sürü formalite vs.* Bu yüzden Eksen'den yaptım.
Not2 : Abiler nVidia almadım çünkü AMD'yi daha çok seviyorum hem de nVidia'nın biraz.. ne bileyim gereksiz olduğunu düşünüyorum. Ekran kartını pek değiştiresim yok ama siz tavsiye verirseniz dikkate alırım.
Not3 : Bilgisayarı sadece LoL, DotA2, HotS ve HS oynamak için kullanacağım büyük ihtimalle ama yine de sevip sürekli olarak düzgün bir şekilde kullanabileceğim bir bilgisayarım olsun 4 - 5 sene gitsin diye yaptım. BF4 vs. oyunları kaldıracak şekilde düzeltirseniz çoook memnun olurum. *Elinde sonsuz güç olup gidip halter kaldırmak gibi ;)*

Cevaplayan herkese teşekkürler, anında cevap vereceğim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Asus grafik işlemci üreten bir firma değildir. Nvidia ve AMD'nin ürettiği grafik işlemcilere soğutma sistemi ve fabrikada özelleştirme yaparak satışa sunar. Nvidia gereksiz de değildir. Oyunlarda sadece Nvidia grafik kartlarının yararlanabileceği grafik eklentileri vardır. Hee illa Nvidia al demiyorum fakat gereksiz değil, ben AMD kullanıyorum ama aynı veya yakın fiyattaki bu iki grafik işlemci üreten firmada hangisinin ürünü daha performanslı olup olmadığına bakarak aldım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Asus grafik işlemci üreten bir firma değildir. Nvidia ve AMD'nin ürettiği grafik işlemcilere soğutma sistemi ve fabrikada özelleştirme yaparak satışa sunar. Nvidia gereksiz de değildir. Oyunlarda sadece Nvidia grafik kartlarının yararlanabileceği grafik eklentileri vardır. Hee illa Nvidia al demiyorum fakat gereksiz değil, ben AMD kullanıyorum ama aynı veya yakın fiyattaki bu iki grafik işlemci üreten firmada hangisinin daha performanslı olup olmadığına bakarak aldım.

Orası biraz fail olmuş abi AMD yazmam lazımdı dediğin gibi. Sabahtan beri bununla uğraşıyorum biraz beynim döndü. Pek bilgili değilim eheh.
 
Ekran kartını R9 270x model ile değiştir. Eksen bilgisayara gelmedi sanıyorum.

Ve CL9 8GB 1866 (4x2) RAM ile değiştir marka olarak Corsair, G-SKILL, Kingston olabilir.
 
Anakartı MSI 970A-G46 ile değiştirirseniz daha iyi olur. Ayrıca ekran kartını ise bütçe yetiyorsa GTX 760 yapabilirsiniz. Ayrıca imkan var ise de kasayı Dark seçmeyin. Kalitesiz olduğu söyleniyor.
 
Ekran kartını R9 270x model ile değiştir. Eksen bilgisayara gelmedi sanıyorum.

Ve CL9 8GB 1866 (4x2) RAM ile değiştir marka olarak Corsair, G-SKILL, Kingston olabilir.




Teşekkür ediyorum abicim. Işlemci Ekran Kartı ?

- - - Güncellendi - - -

Anakartı MSI 970A-G46 ile değiştirirseniz daha iyi olur. Ayrıca ekran kartını ise bütçe yetiyorsa GTX 760 yapabilirsiniz. Ayrıca imkan var ise de kasayı Dark seçmeyin. Kalitesiz olduğu söyleniyor.

Pekii abicim. Önerdiğin bir kasa var mı ? Şık olursa iyi olur *biraz önem veriyorum hastalık işte*
 
Şık kasaların hepsi Dark marka. Kullananlardan pek iyi laflar işitmedim. Görsellik için ise maalesef Dark kasa alabilirsiniz. Ama ben şıklık olarak sade bir kasa da kabul ederim derseniz öneri yapabilirim.
 
4gb 1600Mhz-1866Mhz (hangisi ucuzsa) bellek, GTX 760 - AMD R9 270X ekran kartı, 500W kasa seçenekleri olabilir. Heleki ekran kartını o seviyelerden altına düşürme.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı