3000-3500 TL arası 2 TB SSD önerisi

fankitonki

Kilopat
Katılım
24 Ocak 2017
Mesajlar
458
Çözümler
1
Arkadaşlar merhaba. SATA'ya da M.2 PCI-e SSD önerisi istiyorum. Bütçe 3000-3500TL arasında. Çoğunlukla depolama ya da oyun için kullanılacak olsa bile sağlamlık birinci önceliğim. Veri kaybetmek istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. İyi sosyaller.
 

Amazon'da 3700 TL.
Teşekkürler hocam öneri için. Kingston KC2500 ile aralarında ne gibi fark var? Sadece hız farkı varsa benim için önemli bir konu değil.

@CEO of SM Technology hocam siz beğenmemişsiniz. Farklı bir öneriniz var mı?
 
Fury Renegade alın. Bütçe çıkmıyorsa; S70 Blade tercih edin.
4000TL de en sağlamı buysa bunun siparişini veriyorum hocam.

Fury Renegade ile KC3000 arasında pek bir fark yok. KC3000 bütçenize daha uygun, 3700 TL. Fury 4000 TL en ucuz. S70 Blade de tercih edilebilir, o da gayet iyi SSD.
Hocam KC3000 1600TB, Fury Renegade 2000TB ömür sunuyor. Bütçe olarak buraya kadar çıktıktan sonra aradaki fark bence değer.
 
Hocam KC3000 1600TB, Fury Renegade 2000TB ömür sunuyor.
TBW değeri olarak daha iyi evet ama o TBW değerini geçince SSD'nin bozulacağı anlamına gelmiyor. O değerin kat kat üstünde veri yazabiliyorsun.

Donanımsal olarak farkları yok ama Fury Renegade bir tık daha iyi. Alabiliyorsanız onu alın, olmadı KC3000 de taş gibi SSD yani üzmez.
 
Hocalarım durum şöyle. Çok yüksek veri boyutları olan projelerde çalışıyorum. Bazen bunların depolanması için kullanıyorum bazende direkt SSD üstünden çalışıyorum. Şu an iki şekilde de harici SSD kutusu ile kullanacağım.

Önümüzdeki sene içerisinde artık sabit olarak çalışmaya başladığımda kendi kişisel projelerim için masaüstü sistem toplayacağım. Bu alacağım SSDyi yine verileri depolamak için kullanacağım lakin SSD kutusundaki kullanıma göre üzerinde daha sık ve yoğun işlem yapılacak.

Kullanım senaryom biraz karışık olduğu için detaylı anlatmadım kusura bakmayın. Dedikleriniz çok doğru. Verilen TBW değerlerinin çok üzerinde işlemler yapabiliyorlar. Teknoloji her zaman için şans işi. Bu değerlere ulaşmadan da bozulabilir. İlerisi için şans faktörünü biraz daha aza indirmek açısından sanırım Fury daha öne çıkıyor anladım kadarıyla. Sizlerinde son anlattıklarımla ilgili farklı bir önerisi olmazsa Fury siparişini vereceğim.
 

Geri
Yukarı