4060 kötü bir ekran kartı mı?

Vatandaki ASUS Vivobook 16'nın RTX 4060 olan modelini almayı düşünüyordum. 67 bin TL gibi bir fiyatı var. Fakat 4060 olan çoğu laptopun bu fiyatın 2-2.5 katı daha altında olduğunu fark ettim. Benim alacağım laptopun fiyatının sebebi ekranı muhtemelen bunu biliyorum fakat neden 4060 ekran kartı çoğu forumda ve sıralamada 3000 serisinin gerisinde kalıyor bunu araştırmama rağmen bir şey anlayamadım.
Yukarıda yapılan bütün yorumlar masaüstü bilgisayarlar için. Sen laptop oyuncusun senin için zaten AMD ekran kartları bir tercih bile değil ama arkadaşlar AMD AMD diye dolanmaya başlamış yine. VRAM olayını o kadar takmana gerek yok çünkü zaten alacağın laptop 1080P oyun oynatacak ve masaüstü bilgisayarlardan daha düşük performansa sahip olacağı için 8 gb VRAM gayet yeterli olur.
 
Size tavsiyem laptop yerine masaüstü almanız ve mümkünse AMD'nin 7000 serisinden ekran kartı almanız çünkü 4060 la aynı hatta daha iyi performans verip daha yüksek VRAM'e sahipler.

En az 12 olmalı sorunsuz bir oyun deneyimi istiyorsanız.

Çok büyük oyunlar oynamam yazılımla uğraşıyorum OLED paneller çok ilgimi çektiği için bu laptopu istiyorum ama sadece bu kadar fiyata enayi durumuna düşmek istemiyorum.
 
VRAM’den dolayı kötü bir kart bence ama kötünün iyisi diyelim, barındırdığı teknolojiler biraz alınası kılıyor eski seri kartlara göre.

@kino nun fikrini merak ediyorum.

Laptop konusuymuş.
 
O fiyattan daha uyguna 4070'li laptoplar var.


Amacım oyun oynamak değil ve dediğim modelde 13.nesil i7 var OLED ekranından dolayı onu istiyorum.

Yukarıda yapılan bütün yorumlar masaüstü bilgisayarlar için. Sen laptop oyuncusun senin için zaten AMD ekran kartları bir tercih bile değil ama arkadaşlar AMD AMD diye dolanmaya başlamış yine. VRAM olayını o kadar takmana gerek yok çünkü zaten alacağın laptop 1080p oyun oynatacak ve masaüstü bilgisayarlardan daha düşük performansa sahip olacağı için 8 GB VRAM gayet yeterli olur.

Anladım. Bir de watt problemi var ondan çok anlamıyorum bu sıkıntı yaratır mı sizce.
 

Geri
Yukarı