7950X işlemci çiplerine macun bulaşması problem olur mu?

Bwerken

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2020
Mesajlar
1.799
Makaleler
2
Çözümler
3
RAM
64 gb 6000 mhz
Anakart
msi b650 carbon wifi
Arkadaşlar selam işaretlediğim yerlere macun bulaşmıştı tuvalet kağıdı ile temizleyebildiğim kadar nazikçe temizledim sonra alkollü ıslak mendil ile üstüne hafif baskılayıp 3-5 dakika uzaktan soğuk şekilde fön ile tutup kuruttum şu an PC çalışır durumda stres testinde ise Prime95'te 70 dereceleri falan görüyor ama benim gene aklım kaldı, tam pinlerin olduğu bölgede biraz biraz kaldı katman olmasa da var yani çok da dokunmak istemedim, temizlemesem problem olur mu yoksa illa temizlemem mi gerekir macunu?
Macun: MX-5
İşlemci: 7950X

Adsız.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey olacağını sanmıyorum hocam zaten temizlemişsiniz. Termal macun iletken değil zaten. Bu ucube tasarımda böyle şeyler başa gelebiliyor
 
Bir şey olacağını sanmıyorum hocam zaten temizlemişsiniz. Termal macun iletken değil zaten. Bu ucube tasarımda böyle şeyler başa gelebiliyor.
Gerçekten öyle canım çıktı temizlemek için yapabildiğim kadar yaptım ama sonuçta yapabileceğiminde bir limiti var yıkamadan vs. maalesef, insan korkuyorda bir yandan yanlış bir şey falan yaparım diye. Gerçekten çok kötü bir tasarım.
 
Yok hiçbir şey olmaz iletken bir şey dokunmadıgı sürece. Tasarımın böyle olmasının sebebi AM4 kullanıp AM5'e geçecek olan kullanıcıların yeni soğutucular için para vermemesi. Ucube tasarım dediğiniz şey ekstra soğutucu masrafını azaltıyor :D
 
Güncelleme: PC boot almadı, temizleyip iyice yeniden oturtup taktım gene bootlanmadı, gittim alkol aldım fırça ile temizledim bayağı iyice kuruttum ve boot aldı bilgisayar.
 
Güncelleme: PC boot almadı, temizleyip iyice yeniden oturtup taktım gene bootlanmadı, gittim alkol aldım fırça ile temizledim bayağı iyice kuruttum ve boot aldı bilgisayar.
Bunun temizlemenle alakası yok ama şansına tam oturtamamışsındır belki soketi. Çünkü şu an işyerinde kullandığım işlemci tam olarak böyle.

1715000500920.png

1715000512361.png
 
Bunun temizlemenle alakası yok ama şansına tam oturtamamışsındır belki soketi. Çünkü şu an iş yerinde kullandığım işlemci tam olarak böyle.

Eki Görüntüle 2188462
Eki Görüntüle 2188463
İki kere oturtmaya çalıştım fırçalama öncesi ama belki dediğiniz gibi şans olabilir ama bu yolla çözüldü diyebilirim. Fazla ısınam sonrası yapıştırıcılar mı dağılmış yoksa başka bir şey mi o yayılan şeyler?
 

Geri
Yukarı